Home + De Grote Sinterklaas Tag!

De Grote Sinterklaas Tag!

Je hebt het misschien weleens voorbij zien komen op blogs; tags. Dat zijn vragen die je beantwoord over een bepaald onderwerp en die anderen dan vervolgens weer over kunnen nemen. Sinterklaas is dit weekend weer aangekomen en daarom leek het mij leuk mee te doen met de Sinterklaas tag die ik heb gezien bij Blogmama. Dit zijn 20 vragen over de hoe wij Sinterklaas vieren. Lees je mee? En overnemen mag hoor 😉

Ben je met je kind(eren) naar een intocht geweest?
Ja, Sinterklaas zette dit jaar voet aan wal in onze woonplaats Gouda. En vlakbij ons huis dus we zijn uiteraard wezen kijken. Mijn verslag hierover lees je hier.

Hoe vaak mag de schoen worden gezet?
M. mag iedere zaterdag (tot aan Pakjesavond) zijn schoen zetten. Alles is daarvoor al in huis en nog iets extra’s voordat het Sinterklaasjournaal nog iets verzint ofzo 😉 Als dat overblijft gaat het de zak in voor Pakjesavond zelf.

Zelf pepernoten bakken?
Nee, maar ik koop ze wel zelf hihi.

Wat staat er op het verlanglijstje van je kind?
Lego, Lego en nog eens Lego! Oh ja, en de Paw Patrol toren. In ieder geval zal de Legotafel wel heel goed gevuld gaan worden denk ik.

Versier jij je huis met Sinterklaasversiering?
Een heel klein beetje. we hebben een ‘Welkom Sint en Piet’ slinger voor het raam hangen en nog een ‘Welkom Sinterklaas’ bordje voor het raam staan. Wel iets gezelligs, maar ook niet teveel. Het is al zoveel en met Kerst komt de boom ook alweer tevoorschijn natuurlijk. Het wordt anders wel heel veel.

Je favoriete Sinterklaas lekkernij?
Chocolade kruidnoten. Heerlijk!

Welke chocoladeletters koop je?
Ik denk dit jaar geen enkele. Vaak verdwijnen ze in onze familie toch in de kast en dat vind ik zonde.

Sinterklaasfeestje; zelf organiseren of bezoeken?
Wat moet ik me precies voorstellen bij een Sinterklaasfeestje? M. viert al heel uitgebreid Sinterklaas op school en pakjesavond vieren we hier thuis met familie. Gewoon gezellig en geen heel feest hoor. Heb ook helemaal geen tijd om zoiets te organiseren 😉

Welk Sinterklaasliedje wordt bij jou thuis het meest gezongen?
Ik denk ‘Zie ginds komt de stoomboot’ en ook ‘Zwarte Piet ging uit fietsen’ is favoriet. Verder veel nieuwe liedjes die hij op tv ziet.

Schrijf je Sinterklaasgedichten?
Daar ben ik heel erg slecht in! Ik denk dus niet dat ik dat mezelf en mijn familie aandoe… Denk ik…

Wanneer doe jij de Sinterklaas inkopen?
Ik weet dat het hele jaar door het meest ideaal is en dat zou ik best willen, maar ik heb helaas geen ruimte genoeg om het dan ook zo te verstoppen dat M. het niet ziet. Schoencadeautjes koop ik wel ruim op tijd. De cadeautjes voor Pakjesavond koop ik de komende weken.

Samen met je kind een Sint knutselwerkje maken?
Ja, hebben we vorig jaar wel gedaan! Een stoomboot en een Pietenhuis. dit jaar even kijken wat we kunnen maken.

Vind je cadeautjes inpakken leuk?
Ja, heel erg leuk! Hoort ook wel een beetje bij de voorpret denk ik.

Met wie vier je Pakjesavond?
Met mijn eigen gezin, mijn ouders en met mijn zus, zwager en hun kinderen.

Waar shop je de leukste schoencadeautjes?
Voor M. op dit moment bij de Lego winkel hier in de stad. Leuke kleine doosjes, zakjes en ook zakjes met raampjes en deurtjes van Lego.

Kijk je samen met je gezin naar Sinterklaas op televisie?
Ja, iedere avond om 18.00 uur zitten we met zijn drietjes op de bank voor het Sinterklaasjournaal. Gezellig!

Moet het Sinterklaasfeest een traditie blijven?
Waarom niet?

Wat vind je leuker, Sinterklaas of Kerstmis?
Lastig. Voor M. Sinterklaas en ik hou zelf erg van de sfeer rond Kerst. Ik zou het beiden niet willen missen!

Ben je blij als het 6 december is?
Niet perse blij, maar dan komt al wel de Kerstboom tevoorschijn!

Dit was de tag, je mag hem gerust overnemen!

Sinterklaas Tag, mamablogger, Marisca Kenter

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *