Home + M’s kleuter ABC

M’s kleuter ABC

M wordt in oktober vijf en hij zingt ondertussen de hele dag het alfabet. Hij is erg druk bezig met letters en daarom dacht ik dat het wel leuk zou zijn om wat meer over M en zijn ontwikkeling te vertellen door middel van zijn M’s kleuter ABC!

Het was best even lastig om bij elke letter iets relevants te verzinnen. Het moet natuurlijk wel up to date zijn en gaan over wat er nu bij M speelt. Ik vond het wel een originele manier en ik hoop dat jij het leuk vindt om te lezen! De Q en X heb ik overgeslagen, want hier kon ik echt niets mee, mocht iemand nog iets weten daarop hoor ik het wel😉

Misschien herken je er nog wel een paar bij jouw kleuter.

A van Aagje

Aagje is M’s bijnaam. Denk dan aan een nieuwsgierig Aagje. M wil alles weten. Van wie had je aan de telefoon tot wie was dat als je iemand begroet. M lijkt soms wel een volwassene waarmee je praat en hij heft ook een grote woordenschat en dat doet zijn bijnaam wel eer aan. Hij wil alles weten en vertelt alles door haha.

B van Bouwen en een beetje van Bemoeien

Of het nu met de LEGO is, Minecraft op de tablet of een hut van plaids en kussens, M is het liefst de hele dag aan het bouwen. Op school is er een bouwhoek en ook daar is hij heel vaak te vinden. Ik merk wel dat hij er superveel van leert. Hij lijkt ook echt een soort ruimtelijk inzicht te hebben. De B is ook een beetje van bemoeien en past perfect bij de A 😉

C is van Cornetto

Het liefste eet hij ze iedere dag. M is heel groot van van de bekende ijsjes. Zeker met het mooie weer moet ik ze echt meenemen met de boodschappen, want hij is er gek op. Oké, en wij eigenlijk ook…

D is van Duimen

M heeft lang geduimd en het kostte dan ook wel wat moeite om het af te leren en ik dacht dat het inmiddels wel over was. Toch zag ik hem van de week slapen met zijn duimpje in zijn mond en stiekem was dat wel weer heel schattig.

E is van Eigenwijs

Dat heeft hij van zijn vader zeg ik altijd 😉 Als M overtuigd is van zijn gelijk gaat hij ook net zo lang door totdat hij opgeeft en dat kan soms lang duren. We moeten het soms wel wat inperken, maar aan de andere kant komt hij wel heel goed voor zichzelf op. Hij zal alleen moeten leren dat hij lang niet altijd gelijk heeft, soms water bij de wijn moet doen en hij ook niet altijd zijn gelijk zal krijgen.

F is van Feestnummer 

M houdt wel van een feestje en dat wordt nog wel wat als hij zestien is! Op zondagmiddag polonaise lopen, de muziek hard aan en dansen en gek doen met opa. M vindt het geweldig en is gelukkig ook altijd vrolijk dus een feestje is het al gauw.

G is van Goedemorgen

Iedere morgen wordt hij wakker en zegt hij goedemorgen. Een warrig koppie met blond haar en dan dat lieve stemmetje wat goedemorgen zegt, dan kan je dag toch eigenlijk al niet meer stuk?

H is van Humor

M is heel erg grappig en vindt vooral zichzelf heel erg grappig. Hij lacht het hardst om zijn eigen grapjes en heeft dan een heel apart lachje. En stiekem is het vaak ook wel grappig. Ook als hij  een opmerking maakt terwijl hij iets doet wat niet mag is het soms best lastig om je gezicht in de plooi te houden.

I is van Intelligent

Best raar om dat over je eigen kind te zeggen, maar M is een heel slim mannetje, wat betreft grove motoriek valt er bijvoorbeeld nog veel te leren, maar in zijn koppie lijkt het alsof hij vooruit loopt. Ik hoop dat hij zich goed blijft ontwikkelen.

J is van Jan de Hoop

Ik ben al jaren een groot fan van Jan de Hoop en dat heb ik wel een beetje doorgegeven aan M. Als wij samen aan het ontbijten zijn (Patrick is dan al naar zijn werk) en het ontbijtnieuws begint met Jan zijn we allebei blij. M juicht dan soms zelfs haha. We vinden hem ook erg grappig en kunnen dan ook erg om hem lachen. Tja, ik weet het….

K is van Kaas en Kleding

Ja, we wonen in Gouda he? Toch heeft M speciale wensen als het gaat om kaas. In de winkel eet hij wel een blokje en op een verjaardag ook. Toch heeft hij liever plakjes, vierkante plakjes welteverstaan. Ik zeg hem natuurlijk dat het nergens op slaat en hij eet het wel op, maar hij blijft het iedere keer zeggen. Mij kun je wakker maken voor verschillende soorten kaas, M heeft een voorkeur voor extra belegen.

Niet alleen ik vind kinderkleding shoppen erg leuk, maar M vindt het ook leuk. Hij zegt het zelfs ’s morgens als ik vergeet een outfitfoto te maken! Ook vind hij het leuk zelf kleding uit te kiezen en heeft hij ook wel een eigen smaak.

L is van Lief en LEGO

M is net als ieder kind weleens dwars en driftig, maar hij is vooral heel erg lief. Altijd vrolijk, even lekker kroelen met ons en als ik even een dipje heb komt hij even bij me zitten en slaat hij zijn kleine armpje om mij heen. Hij maakt mij altijd blij!

LEGO is zoals jullie misschien wel weten zijn favoriete speelgoed en kan daarom niet ontbreken indeze ABC. Het is de hele dag LEGO voor en LEGO na en hij kijkt op Youatube zelfs filmpjes. Bij de LEGO winkel is hij een vaste klant en kennen ze zelfs zijn naam. Toch vinden wij het stiekem ook leuk en is het natuurlijk ook tijdloos speelgoed.

M is van Mama

M heeft mij moeder gemaakt en het klinkt heel zoetsappig, maar het is toch bijzonder om mama genoemd  te worden. We zijn veel samen en hebben een super goede band. Ik hoop dat ik dat over twintig jaar nog kan zeggen.

N is van Neefje

M heeft een grote neef die vaak bij ons is en hoewel er tien jaar tussen zit kunnen zij het heel goed met elkaar vinden. Ze spelen samen en mijn neefje is ook echt heel lief voor M. Ze zijn echt gek op elkaar!

O is van Opa en Oma

Als je mijn blog al een tijdje volgt weet je dat M vaak bij zijn opa en oma is en dat zij ook op hem passen. Gelukkig vinden zij dat erg leuk en doen zij het graag. Toch zijn wij er natuurlijk ook heel blij mee, want we zijn niet alleen geholpen, er ontstaat ook een heel goede band tussen M en mijn ouders. Misschien is het je al opgevallen, maar ik heb het altijd over mijn ouders als opa en oma. M heeft ook nog een andere opa en oma en die heeft hij al een paar jaar niet gezien. Erg jammer, maar het is helaas niet anders. Gelukkig heeft M dus wel een super opa en oma die helemaal gek op hem zijn en tellen zij dubbel!

P is van Papa

M en zijn papa zijn vooral vaak aan het stoeien en doen dan zoals M altijd zegt ‘gekkigheid’. Zodra Patrick binnenkomt wordt hij in twee minuten helemaal bijgepraat en daarna is het dus tijd voor gekkigheid. Dan word ik het op een gegeven moment zat en mag het wel weet rustiger worden 😉

R is van Ritmegevoel

Ik weet niet van wie hij het heeft, maar M heeft echt Ritmegevoel en is ook best muzikaal. Hij is hek op muziek en danst ook veel. Wie weet wat hij er ooit nog mee gaat doen…

S is van School

M’s eerste schooljaar zit erop en hij vindt het geweldig! Ik heb pas al een blog geschreven over zijn eerste schooljaar, maar hij heeft het gelukkig heel erg naar zijn zin.

T is van Tablet

M is gek op de tablet. Ik let er wel op dat hij er niet teveel op zit, maar hij leert er ook veel van. Ook let ik er ook heel erg op dat hij in ieder geval geen geweldige dingen speelt of bekijkt.

U van Uitstapjes

M is gek op gezelligheid en uitjes. We gaan er dan ook graag op uit met hem. Of dat nu een museum, Speelpark of de kinderboerderij is, we gaan graag lekker met elkaar weg. M vindt het heerlijk en wij genieten natuurlijk net zoveel!

V is van Vindingrijk

Een voorbeeld: hij knipte van de week bij opa en oma allemaal knipjes in een groot wel papier zodat het een soort strookjes werden. Hij maakte dit vel vast aan de koelkast, pakte vervolgens een stoel en legde de strookjes over zijn benen en begon “piano te spelen”! Zo had hij een mooie piano. Dat is toch echt vindingrijk?!

W is van Wervelvind

M is een ochtendkind en als hij wakker is is hij ook wakker. Hij kan niet meer blijven liggen en gaat het liefst meteen naar beneden om te spelen. M is de hele dag fit en vrolijk en lekker druk. Een echte wervelwind gaat er door het huis die wij echt niet meer zouden kunnen missen!

Y is van YouTube

M is gek op YouTube! Niet voor muziek of serie die hij wilt kijken, maar vooral LEGO filmpjes zijn favoriet! Hij kijkt hoe iets gebouwd wordt een vindt dat super interessant. En welke taal er dan gesproken wordt is niet belangrijk, hij vindt het geweldig!

Z is van Zwemmen

Ik vond zwemles als kind zijnde vreselijk, maar ook M zal eraan moeten geloven. Ik wil eind dit jaar beginnen met lessen en ik ben heel benieuwd hoe hij het vindt. Hij is best wel wat angstig, net als ik toen, om in het water te springen, maar ik hoop voor hem dat hij zich snel thuis voelt in het water.

Dit was M’s kleuter ABC en ik hoop dat je het leuk vond om deze te lezen. Zo ben je ook weer op de hoogte van de omtwikkeling van onze kleuter. Ik ben heel benieuwd hoe dit er bijvoorbeeld over een jaar weer uitziet.

Laat me in de comment hieronder weten wat je ervan vond? Ik ben benieuwd!

mama, blogger, mamablogger, blog,

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *