Home + Date night | Voor het eerst in 8 jaar hadden we ’s avonds een oppas!

Date night | Voor het eerst in 8 jaar hadden we ’s avonds een oppas!

Heel lang geleden heb ik weleens geroepen dat ik het hele principe van date nights echt onzin vond. We deden (en doen) ontzettend veel leuke dingen. Destijds met zijn drieën en nu met zijn vieren. We hebben het geluk dat we jongens hebben die we overal mee naartoe konden nemen en na lange werkdagen hadden we het thuis ook gezellig. Maar de jongens worden groter én we zagen de trailer van Bohemian Rhapsody. We wilden heel graag naar die film en besloten het erop te wagen. Voor het eerst in 8 jaar hadden we ’s avonds een oppas!

Waar vind je een goede oppas?

Wij hebben ontzettend veel geluk met ons 16-jarige nichtje Maud die op kan en wil passen. Maar niet iedereen heeft een nichtje of ander familielid dat kan oppassen of daar al oud genoeg voor is. Ook kan ik mij voorstellen dat je de keuze wilt hebben uit meerdere oppassen. Wanneer er dan eentje niet kan, heb je altijd nog een back-up. Kortom, er wordt een betrouwbare, lieve en flexibele oppas gezocht.

Je kunt natuurlijk eerst in je omgeving eens navragen of zij een goede oppas weten, maar dat heb je waarschijnlijk al gedaan. Je opties zijn echt nog niet verkeken, integendeel. Er zijn in jouw omgeving echt hele goede oppassen te vinden, maar je moet ze wel weten te vinden. Je kunt namelijk ook zoeken op een oppas in jouw woonplaats. Ik zou dan moeten zoeken op ‘Oppas Gouda‘. Overigens kun je op sites als Oppassen.nl ook direct zoeken naar een oppas in jouw woonplaats.

Waar moet een goede oppas aan voldoen?

Wij vinden de volgende dingen belangrijk aan een oppas, behalve natuurlijk dat de oppas wel affiniteit moet hebben met kinderen 😉

 • Betrouwbaar zijn; dat spreekt voor zich, maar dat is echt het allerbelangrijkste. Je vertrouwt je kostbaarste bezit aan iemand toe en die moet daar heel zorgvuldig mee omgaan. Check daarom ook altijd de referenties!
 • Afspraken nakomen; het is belangrijk dat de oppas de afspraken die hij/zij met jullie heeft gemaakt wel nakomt. Dat betekent op tijd komen, geen stiekeme afspraakjes bij jullie thuis etc.
 • Ervaring met kinderen; kinderen kunnen onvoorspelbaar zijn en het is fijn als de oppas dit weet en weet hoe hij/zij dan moet reageren. Dan voelen kinderen zich ook veiliger bij de oppas.
 • Creativiteit; kinderen vinden het geweldig om leuke dingen te doen met de oppas. Niemand wil een oppas die de hele tijd op een schermpje zit te kijken. Creativiteit is dus belangrijk.
 • Niet te jong; ik vind het belangrijk dat de oppas niet te jong is. Vanaf 16 jaar is een prima leeftijd. Jonger voelt voor ons onverantwoordelijk.
 • Goede referenties; ik noemde net al de referenties, het is namelijk toch fijn om de bevestiging van een ander te krijgen dat dit een echt goede oppas is.

Dit vinden wij dus het meest belangrijk, maar wat vinden jullie belangrijk? Zijn wij nog dingen vergeten?

En wat betreft die date night, die was geslaagd! Het was leuk om samen weer eens naar de bioscoop te gaan!

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Sam
  6 november 2018 / 13:37

  Het is denk ik niet alleen leeftijd van de oppas, maar vooral verantwoordelijkheidsgevoel wat se zelf hebben en hoe je kinderen zijn. Mijn dochter is 15 en past (onder andere) al bijna een jaar op een tweeling vanaf dat ze 7 maanden waren (nu bijna 1.5) Het is ook net hoe de oppas zelf is. Ik vind je andere punten wel heel belangrijk.

  • 7 november 2018 / 20:39

   Dat is zeker waar! Ik was ook jonger dan 16 toen ik oppaste, maar was destijds al wel wijzer voor mijn leeftijd.