Home + Dagboek van een Mamablogger #2 | Vooruit werken en reacties van lezers

Dagboek van een Mamablogger #2 | Vooruit werken en reacties van lezers

De eerste ‘Dagboek van een Mamablogger’ was een groot succes! Een kijkje in de keuken doet het blijkbaar goed, want vaak zien we bij bloggers alleen maar de leuke dingen. Toch is bloggen ook hard werken en krijg je ook te maken met teleurstellingen en andere lastige dingen. Zo zijn de reacties van lezers niet altijd even leuk. Ik ga daar vandaag wat dieper op in en wil het ook hebben over vooruit werken voor je vakantie, of in mijn geval voor mijn verlof.

Vooruit werken

Ik zou willen dat ik er beter in was. Ik kan vooruit werken onder druk, maar zodra die druk er niet is, voel ik die noodzaak ook niet. Nu wel, want ik wil straks iedere dag een artikel online hebben als de baby is geboren en de tijd ervoor. Net als nu. Dit artikel is bijvoorbeeld al de zevende die ik vandaag schrijf omdat ik voor de hele maand oktober en begin november alles vooruit gewerkt wil hebben. Voor zo ver dat kan natuurlijk, want diary’s en updates zijn wel actueel en niet te plannen.

Ik ben daarom als volgt te werk gegaan: ik heb in mijn blogplanner voor iedere dag een idee uitgewerkt. Die ben ik nu aan het schrijven en die plan ik vervolgens in. Ik had eerst het ambitieuze doel om zeven dagen achter elkaar vijf artikelen te schrijven. Nu zit ik wel in een goede flow, maar er moeten ook mooie foto’s bij en hier thuis moet ook nog het één en ander af worden gemaakt en klaar worden gezet. Het zou mooi zijn als het lukt, maar ik denk dat ik nu wel optimistisch ben 😉

Reacties van lezers

Wat zouden wij bloggers en vloggers toch zijn zonder onze volgers en lezers? We kunnen allemaal heel hard roepen dat we dit in eerste instantie doen voor onszelf, maar zij maken het toch leuker. Zij zorgen voor groei en door hen hebben wij uiteindelijk ook inkomsten. Toch valt mij de laatste tijd wel wat op en dat zijn bepaalde reacties. Niet alleen bij mijzelf, maar ook bij andere bloggers en vloggers.

Ik kreeg op Instagram bijvoorbeeld opmerkingen over mijn draagzak die niet ergonomisch zou zijn. Ook kreeg ik te horen dat ik als blogger een voorbeeldfunctie heb en beter na moest denken over mijn aankopen op AliExpress. Ik mocht zelfs pas meepraten nadat ik mijn eigen kind in een fabriek had laten werken. Ik heb het allemaal gehoord en dat zijn dan nog milde reacties. Oh ja, en of ik wel wist dat ik een babynestje alleen onder toezicht mocht gebruiken? Lief bedoeld hoor, maar dat wist ik. Als je het artikel daadwerkelijk gelezen zou hebben, had je dat ook gelezen 😉

Nu ben ik absoluut geen ‘mommy knows best’ type, maar kunnen we er gewoon eens vanuit gaan dat we allemaal wel beschikken over gezond verstand en dat we als moeders allemaal ons best doen?

Ook onder een vlog van Annic van Wonderen zag ik verschillende comments waar ik echt een beetje kriegel van werd. Zo liet ze volgens een kijker overdreven vaak haar zwangere buik zien, was haar ledikantje niet mooi volgens sommige lezers en weer anderen hadden ergens anders wel weer wat op aan te merken.

Wat is dat toch? Waarom vinden we het zo nodig om onze meningen te ventileren tegen bloggers en vloggers? Ik zie ook weleens wat voorbij komen waar ik mijn vraagtekens bij heb of waar ik iets van vind, maar ik vind het niet nodig om die mening te delen met de rest van de wereld. Als ik iets niet leuk vind om te lezen of te kijken, kijk ik er niet naar, zo simpel is dat. Daarbij ben ik mij ervan bewust dat mijn reacties ook te vinden zijn op Google. Ik weet niet of dat in de toekomst tegen me kan werken dus dat risico neem ik liever niet.

Ik klink nu misschien wel heel zuur en dat is absoluut niet mijn bedoeling, maar sta er eens bij stil wat sommige woorden doen met iemand. Het is zo makkelijk om iets te typen en de wereld in te slingeren, maar zou je hetzelfde zeggen tegen een collega of leidinggevende? Als het antwoord nee is, waarom dan wel tegen die blogger/vlogger?

Ik ben benieuwd wat ik binnenkort weer over mijzelf terug lees 😉 Herkennen andere bloggers dit? Ik ben heel benieuwd! Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. 15 oktober 2017 / 09:12

  Herkenbaar! Vooruit werken voor vakantie vind ik al een uitdaging, laat staan als ik straks zelf bijna ga bevallen. En die reacties vallen gelukkig nog mee, maar ik zie ze inderdaad wel eens bij andere bloggers en vloggers. Hoe gemeen! Laatst deelde Natalie Vijfhuizen op haar Instastories ook reacties die ze in priveberichten kreeg over dat iemand het haar niet gunde om zwanger te zijn (iets in die strekking). Mensen, dat gaat echt ver! Echt een nadeel van het bloggen vind ik. Je krijgt er wel een dikke huid van op den duur.

  • 15 oktober 2017 / 09:25

   Dat meen je niet! Hoe erg is dat? Ik vraag mij dan dus altijd af of iemand het lef ook zou hebben om dat in real life tegen een persoon te zeggen. Waarschijnlijk niet. Dat gaat echt veel te ver! Die dikke huid kweek je inderdaad wel en het zegt ook niets over de blogger/vlogger zelf, maar veel meer over de persoon die zoiets zegt. Toch zou de wereld een stukje leuker zijn als we allemaal eens wat aardiger zijn voor elkaar 😉

 2. 15 oktober 2017 / 12:39

  Wauw! Hier schrik ik echt van.
  Goed, commentaar is er sowieso altijd, of mensen er nu voor uitkomen of niet. Maar echt negatief doen over een blogger of diens stijl, dat kan er bij mij niet in.
  Zeker niet zoals de eerdere reactie hier, dat je iemand zijn zwangerschap niet gunt?
  Ik dacht dat je bloggers juist volgde en op hun posts reageerde omdat je die persoon leuk vindt of omdat je inspiratie uit de blog haalt.
  Al dat negativisme kan er bij mij echt niet in.

  Veel succes met het vooruit plannen! Geniet van de flow zolang hij er is, want je zal de rust goed kunnen gebruiken!

  • 15 oktober 2017 / 18:59

   Hoi Sanne,

   Nou, dat is inderdaad waar. Je volgt iemand omdat je diegene leuk vindt of omdat je er bepaalde tips etc. vindt, maar als je diegene niet leuk vindt hoef je het toch ook niet te lezen? Het lijkt soms wel alsof mensen hun eigen ego een boost willen geven door een ander onderuit te halen.

   Dankjewel! Ik schrijf me nu helemaal suf en er is de afgelopen dagen heel veel online gekomen. Ik houd van deze flow en er is ook een hoop leuks! Nu hopen dat ik het vast kan houden haha.

 3. 15 oktober 2017 / 21:09

  Herkenbaar inderdaad! Ik wens je veel succes met vooruit werken en daarna lekker genieten van je verdiende verlof!!! Liefs!