Home + Christmas Countdown 2023 | Kerstversiering in en rond ons huis

Christmas Countdown 2023 | Kerstversiering in en rond ons huis

Onze Kerst ziet er dit jaar anders uit dan voorgaande jaren. Zo waren we vorig jaar weg tijdens Kerst en na twee coronajaren ervoor moet ik zeggen dat ik vorig jaar dat echte kerstgevoel wel een beetje miste. Dit jaar begint het weer terug te komen en omdat we dit jaar niet weggaan vanwege ons nieuwe huis, hebben we het thuis extra gezellig gemaakt. Hoe de kerstversiering er in en rond ons huis uitziet, laat ik hieronder zien.

Kerstversiering bij ons thuis

Ik zei het net al, ik miste de afgelopen jaren het echte kerstgevoel. Vorig jaar waren we in ons favoriete hotel, maar helaas gaat dat dit jaar niet vanwege de koop van ons nieuwe huis. De kosten lopen zo ontzettend op dat we hebben besloten dit jaar te annuleren. Een luxeprobleem hoor, daar zijn we ons echt van bewust. Maar omdat we dit jaar niet weggaan en zelf ook nog vrij zijn, hebben we besloten het thuis extra gezellig te maken. We zetten de grote kerstboom weer op en ik kocht nieuwe kerstversiering. Kijk maar mee!

Kerstboom nieuwe stijl

We hebben een prachtige kerstboom vinden we zelf 😉 Hij is mooi gevuld en voorzien van nepsneeuw. Hij is overigens ook ideaal op te zetten, want hij bestaat uit drie delen en de lampjes zitten er al in. Hij stond dan ook zo. Ik had ondertussen bij Kwantum een vergelijkbare boom gezien in een Scandinavische stijl met groene versiering. Dat wilde ik ook!

Daarom heb ik daar twee sets met groene ballen gekocht, evenals teddy paddestoelen en groene, papieren hangers. Ook de houten hangers van de jongens pasten er mooi bij. Deze kreeg ik vorig jaar van By Bineke. Tot slot vond ik bij Blokker heel kleine hangers in de vorm van eikeltjes. Ook die kocht ik en verder gebruikte ik wat bruine en roségouden ballen die we al hadden. Ik vind het een mooi geheel geworden zo!

Tafelklem met bonte kersthangers

Een stuk hysterischer is onze tafelklem. Hier hangen al onze gekke kersthangers aan. Alhoewel, het zijn niet alle hangers, want dat past niet meer, haha. We hebben dit jaar maar één nieuwe hanger gekocht en dat is het stadhuis van Gouda. Die kon natuurlijk niet ontbreken bij deze echte Gouwenaar 😉 Ik kocht deze overigens bij Juffrouw Saartje, sowieso een aanrader en helemaal als het gaat om kerstversiering.

Notenkrakers

Ook de notenkrakers kwamen weer uit de kast. Twee op tafel, twee grote bij de tv en de rest kijkt naar buiten vanaf de keuken. Je houdt ervan of je vindt ze verschrikkelijk, maar ik behoor tot die eerste categorie zoals je ziet. Ze horen in ieder geval echt bij Kerst. Het is een mix van nieuwe notenkrakers, maar ook heel oude die ik in de afgelopen jaren heb verzameld.

Buitenverlichting

Ook buiten maakten we het gezellig! Althans, dat is het resultaat van Patricks werk. In de tuin staat een klein kerstboompje op tafel bij het raam. Zo kunnen we hem van binnen ook zien. Voor het huis hebben we een mooie kerstboom, lampjes in de planten, boven de voordeur hangen lampjes en we hebben lampjes op het hekje naast de poort. Veel huizen in de straat zijn versierd, dan is het wel zo leuk om mee te doen. En hoewel we het zelf niet zien als we binnen zitten, is het wel heel gezellig!

Zijn jullie ook helemaal los gegaan met de kerstversiering of valt dat wel mee? Gezellig zijn al die lampjes in ieder geval wel!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *