Home + Christmas Countdown 2022 | Verslag van ons bezoek aan kerstshow Intratuin Duiven!

Christmas Countdown 2022 | Verslag van ons bezoek aan kerstshow Intratuin Duiven!

Bijna twee weken geleden stapten we op zondagochtend vroeg in de auto, want we gingen naar de grootste kerstshow van Europa bij Intratuin Duiven. Vorig jaar vonden we het fantastisch, daarom planden we dit keer weer een bezoek. Omdat het voor ons ruim een uur rijden is, gaan we vroeg en ontbijten we daar ook. Enorme aanrader met kinderen! Of kerstshow van Intratuin Duiven dit jaar ook weer een aanrader is, lees je in ons verslag hieronder.

Ontbijten bij Intratuin Duiven

Als we naar Intratuin Duiven gaan, gaan we eigenlijk altijd op een zondagochtend. Het is dan rustig op de weg en ook nog redelijk rustig bij de Intratuin zelf. We zorgen dat we er dan iets voor 9.00 uur zijn, dan gaat de winkel namelijk open en kun je genieten van een heerlijk uitgebreid ontbijt voor nog geen €6,- per persoon. Lekker, maar vooral met kinderen al een uitje op zich, want er is een enorme indoor speeltuin die echt onwijs tof is. Kunnen we Floris mooi even uit laten razen en daarna op ons gemak de kerstshow bekijken. Win-win ?.

Ontbijten en spelen. En als echte tiener ga je natuurlijk met je telefoon van de glijbaan?

Grootste kerstshow van Europa: Intratuin Duiven

Na het ontbijt was het tijd om naar de kerstshow te gaan. Daar kwamen we tenslotte voor. Het thema van dit jaar is ‘De straat van verwondering’. Dat begint al op de begane grond. Eerst loop je langs tal van mooie hoeken met planten en accessoires, maar al snel kom je bij het gedeelte van de kerstdorpen. Dit is al bijna magisch. Met zoveel zorg en aandacht gemaakt en hier kom je al ogen tekort. Overal is wel iets te zien.

Zodra je het gedeelte van de kerstdorpen uit loopt, loop je langs een prachtige trein en daarna ga je richting de beroemde roltrap.

En als je eenmaal bij de roltrap bent, begint inderdaad de verwondering. Wij vergeleken het met het Efteling gevoel, want het voelt echt magisch. Prachtig en écht Kerst. De roltrap loopt van een prachtig verlicht bos met rendieren en een reuze waterrad tot een Dickensachtige winkelstraat vol met winkeltjes, zoals een boekenwinkel en een bakker, en shoppende mensen. Op de vernieuwde bovenverdieping loopt de straat nog veel verder met wanden en kleine winkeltjes vol van de prachtigste ornamenten!

Dit is toch prachtig?! Alsof je een totaal andere wereld binnen stapt. Ook hier kom je ogen tekort. Je zou bijna een paar keer de trap op en af gaan. In ons geval kon dat niet vanwege een storing, anders had ik het zeker gedaan.

Eenmaal boven lijkt het alsof je een stadje uit de tijd van Charles Dickens binnenloopt. Met een prachtige fontein in het midden, overal winkeltjes en huisjes en bijbehorende etalages.

Het is zo mooi dat je bijna zou vergeten dat je in een winkel bent. Kijk maar naar de foto’s. We hadden het geluk dat we nog foto’s konden maken op een wat rustiger moment zodat er geen mensen op staan en ik het goed aan jullie kan laten zien.

Op een gegeven moment kom je boven bij een uitkijkpunt. Vanaf dit punt kijk je op de roltrap en zie je dingen die je vanaf de trap niet ziet. Zeker de moeite waard. Je loopt een route dus komt vanzelf bij dit uitkijkpunt, maar let op dat je deze niet voorbij loopt.

Wat viel ons op wat betreft trends?

Ik zag veel traditionele kerstversiering, maar er was ook een heel grote hoek met Vondels hangers. Het is vooral op en top Kerst en het hoeft zeker niet minimalistisch. Wat mij ook opviel was dat ik dit jaar minder notenkrakers zag dan vorig jaar. Dat viel mij bij een ander tuincentrum ook al op en ik weet niet zo goed waar dat mee te maken heeft. Misschien zijn ze nu meer verwerkt in de verschillende decors in plaats van in een apart gedeelte.

Dat waren voor mij de opvallendste dingen. Verder houd ik mij niet echt bezig met trendkleuren. Ik hou van een traditionele Kerst en lekker bont. Ook dat is hier zeker te vinden.

Ik denk dat mijn enthousiasme wel merkbaar is. De kerstshow van Intratuin Duiven is weer prachtig en zeker een bezoek waard voor de echte kerstliefhebber. Alvast veel plezier!

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *