Home + Christmas Countdown 2021 | Kerstverlichting buiten ophangen, zo hebben wij dat gedaan

Christmas Countdown 2021 | Kerstverlichting buiten ophangen, zo hebben wij dat gedaan

Wij wonen in een nieuwe wijk met een heel actief wijkteam. Vorig jaar was een groot deel van de wijk al versierd door de bewoners zelf en het wijkteam zorgde voor extra versieringen door grote fairybell kerstbomen te plaatsen en kerstbomen uit te delen. Wij deden toen niet mee met de verlichting omdat we er net woonden, maar maakten het binnen wel gezellig. We namen ons voor om dit jaar wel mee te doen met de verlichting. Ik moet zeggen dat ik er een beetje tegenop zag, want het leek mij zo’n gedoe met stroom, maar het viel hartstikke mee.

Een verlichte kerstboom op de oprit

Onze oprit is vanaf de provinciale weg te zien en juist daarom leek het mij leuk daar de meeste verlichting op te hangen. We hebben een loos stuk waar we uiteindelijk nog een grote plantenbak willen, maar zolang die er nog niet is kunnen we die ruimte natuurlijk goed gebruiken voor een kerstboom ?. Bij Intratuin kochten we een lichtjeskerstboom (al was die bij Casa van de week de helft goedkoper en hadden ze hem daar nog in het zwart).

Deze boom is heel gemakkelijk te plaatsen. De voet van deze boom zit onder het grind. Er zitten drie gaatjes in de voet waar drie bijgeleverde haringen in kunnen. Die kun je vrij diep in de grond steken waardoor de boom al stevig staat. Vervolgens hebben we het grind eroverheen gedaan. Om het zekere voor het onzekere te nemen hebben we nog een stuk ons zeven haken (ook bij Intratuin te koop) over de onderste rand van deze boom gedaan en die de grond in gestoken. Zo staat hij extra stevig, voorkom je diefstal (hoop ik) en het valt nauwelijks op.

Deze boom werkt op stroom. De kabel hebben we verstopt in het grind en loopt onder de voordeur en de deurmat door naar de kast waar de warmtepomp staat. Bij ons is dat direct naast de voordeur. Ideaal, want hier zit een stopcontact, maar het kan natuurlijk ook in de meterkast, de gangkast of in de gang zelf.

Het snoer is dun waardoor je deze gemakkelijk weg kunt werken. De lampjes hebben we overigens allemaal bij Action gekocht.

’s Avonds ziet hij er dan zo uit. Dit is toch superleuk?!

Lampjes aan het raam

Omdat we maar één vensterbank hebben beneden (bij het keukenraam) wilden we daar veel notenkrakers neerzetten. Om die ’s avonds extra op te laten vallen leek het ons leuk de keukenramen aan de voorkant te verlichten. En als het even kon wilden we ook ons hek van steenschotten verlichten. Deze staat rechts van het raam dus als we een lang snoer zouden kopen, moest het lukken.

We begonnen met de ramen en omdat ook dit snoer behoorlijk dun is, konden we deze door het raam naar binnen steken. Omdat we kunststof kozijnen hebben konden we deze lampjes niet vastmaken met haakjes of iets dergelijks. We besloten daarom te gaan voor zuignappen (ook te koop bij Intratuin). Deze maak je vast aan het raam, je steekt het snoer van de lampjes erin en voor je het weet ben je klaar.

Inmiddels hebben zowel de lampjes als de zuignappen al behoorlijk wat regen over zich heen gekregen en ze zitten nog steeds goed op het raam.

Hierna gingen we door naar de steenschotten. Deze zijn van hout dus deze lampjes konden we vast spijkeren met kleine haakjes die je gewoon koopt in de bouwmarkt.

Onopvallend en super stevig!

In de tuin

In de tuin maakte Patrick de kerstverlichting vast aan de schutting. Dit deed hij op dezelfde manier als de steenschotten, met de haakjes dus. Ook dit snoer hebben we naar binnen laten lopen voor het stroom.

Gezelligheid in deze donkere tuin

Kerstverlichting ’s avonds

Het leukste is het natuurlijk als het avond wordt. Dan zie je de kerstverlichting natuurlijk goed en staat het zo gezellig. Dit is het eindresultaat!

We hadden dit in ongeveer twee uurtjes gepiept en hebben er al ontzettend veel plezier van. Het voordeel van kerstverlichting is dat je dit wat langer kunt laten hangen. De winter is immers niet voorbij na Kerst.

Hebben jullie al kerstverlichting buiten?

liefs

 

 

 

Kerst 2021Kerst 2021

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Monica
    12 december 2021 / 12:03

    Het is idd goed te zien vanaf de prov.weg.?Gezellig hoor. Fijne dagen!