Home + Carrièremoeder of toch niet?

Carrièremoeder of toch niet?

Tja, de laatste tijd vraag ik mij af hoe belangrijk mijn werk voor mij is en of ik carrière nu echt belangrijk vind. Vandaag is mijn eerste vrije vrijdag en de afgelopen weken zijn voorbij gevlogen omdat het zo ontzettend druk was. Dat zijn de momenten dat je thuis toch even inlogt, je mail in de gaten houdt en soms nog even wat langer doorgaat. En omdat het zo druk is vind ik dat ook helemaal niet erg. Maar structureel overwerken en ’s avonds laat nog mailtjes sturen? Nee, daar pas ik voor en dat is ook helemaal niet nodig. Zo belangrijk ben ik nu ook weer niet 😉

En toch vind ik mijn werk wel belangrijk. Niet alleen op kantoor, maar ook voor mijzelf. Ben ik nu niet stiekem toch aan het veranderen in een carrièremoeder? Ongemerkt sluipt het er toch in, zeker in drukke periodes.

Carrièremoeder of toch niet?

Ik denk dat het een combinatie is van beiden. Ik vind mijn werk belangrijk, het stellen van doelen en vooruit gaan. Ik heb altijd geroepen dat stilstaan voelt als achteruit gaan en dat vind ik nog steeds. Maar het is niet het belangrijkste. Het allerbelangrijkste is dat we met zijn drietjes gelukkig zijn. Dat Milan de aandacht krijgt die hij verdient, dat ik ook met regelmaat op het schoolplein sta en dat hier gewoon vriendjes en vriendinnetjes kunnen spelen.

Dat we er in de weekenden op uit kunnen trekken en dat we niet in onze agenda’s hoeven te kijken wanneer we elkaar weer eens zien.

Maar ja, nu is het dus druk. Ik moet een Skype afspraak plannen met een merk voor Mamablogger en agenda technisch blijkt dat nog best lastig te zijn. De weken zitten vol en zo blijft dat nog wel even. Ik vind het heerlijk!

Ik houd van de drukte en het geregel. Dus ergens in mij zit wel die carrièremoeder. Een heel klein beetje, genoeg om vooruit te gaan…

En jij? Hoe belangrijk is carrière voor jou? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. 20 januari 2017 / 08:31

  Carrière vond ik héél belangrijk, totdat ik met een depressie in de ziektewet terecht kwam. Sindsdien staat voor mij geluk voorop. Ik nam een ‘simpele’ baan, ging minder werken en had meer tijd en ruimte voor mezelf. Sinds ik moeder ben ben ik thuis met mijn baby en ik geniet er met volle teugen van. Die baan komt wel weer. Of niet. Het maakt mij niet uit.

  • 21 januari 2017 / 22:24

   Eigenlijk heb jij dus geleerd wat écht belangrijk is in het leven. Ik denk dat het ook de balans is. Een carrière is leuk, maar het moet niet ten koste gaan van andere dingen.

 2. 20 januari 2017 / 12:29

  Ik ben niet zo van de ‘carrière’ maar ik ben wel dol op mijn werk als fulltime blogger. Dat vind ik superfijn om te doen. Maar niet om een denkbeeldige ladder te beklimmen of zo.

  Als ik moet woekeren met de ruimte in mijn agenda, dan vind ik dat niet zo fijn. Maar dat heeft volgens mij enorm met je persoonlijkheid te maken. Anderen kunnen juist genieten van het vinden van ruimte in een drukke agenda.