Home + Budget Uitje | De koeienstal in Zevenhuizen

Budget Uitje | De koeienstal in Zevenhuizen

Soms kom je online iets tegen waar je het liefst meteen heen zou willen. Dat was afgelopen weekend ook het geval toen ik op Instagram De Koeienstal voorbij zag komen bij iemand die ik ken. Een boerderij waar de kinderen overdekt kunnen spelen, waar je heerlijk kan eten én het ziet er ook nog eens ontzettend leuk uit. Met het slechte weer van het afgelopen weekend, was dit perfect! Even de deur uit, een andere plek en lekker ravotten. Wat wil een kind nog meer? Wij zijn inmiddels zo enthousiast dat ik deze tip graag met jullie deel.

De Koeienstal in Zevenhuizen

De Koeienstal in Zevenhuizen bestaat nog niet zo lang, maar is nu al een populaire plek voor (groot)ouders en kinderen. Maar dit is ook een te gekke plek om met een vriendin af te spreken, voor een zakelijke afspraak en om neer te strijken als je een mooie fietstocht maakt door de polder. De boerderij ligt aan het recreatiegebied De Rottemeren. Een prachtige omgeving waar je op mooie dagen van kan genieten als je buiten zit. Er zijn twee ingangen: een voor de stal waar kinderen in en tussen de hooibalen kunne spelen en waar je de dieren kunt zien. Dit is overigens geheel kosteloos. Via de andere ingang kom je in het restaurantgedeelte waar de kinderen ook heerlijk kunnen spelen terwijl jullie genieten van een taartje of een lekkere lunch.

Adres: Zuideinde 14, Zevenhuizen.

Spelen

Kinderen kunnen zich prima vermaken in zowel het restaurant als in de stal. In het eetgedeelte vind je onder een trap een speelplek voor kinderen met een boerderijwinkel en een ijsjeswinkel. Ook vind je er allemaal leuke kinderboeken. Een super sfeervolle hoek waar je als ouders zijnde zicht op hebt als je er een tafeltje kan bemachtigen. In ieder geval kunnen de kinderen vanuit deze hoek niet zomaar naar buiten. Dat is al heel fijn.

De stal is heel erg groot en kinderen kunnen heerlijk klimmen en springen op de hooibalen die er liggen. Ze hebben eigenlijk niet veel meer nodig om zich te vermaken. De hanen lopen tussen de kinderen en kukelen er rustig op los. Heerlijk!

Handig: in de stal is voldoende zitgelegenheid voor de volwassenen terwijl de kleintjes zich vermaken tussen de hooibalen.

Lunchen, kletsen en spelen in het restaurant

Dit ziet er toch fantastisch uit?! We hadden het geluk dat we er rond openingstijd waren en ik daarom flink wat foto’s kon maken zonder mensen erop. Een kwartier later werd het al drukker en weer een half uur later zat het lekker vol zonder al te druk aan te voelen, omdat het zo ruim is opgezet. De sfeer is fijn en warm. De kinderen vonden elkaar vanzelf en speelden met onder de trap. Floris was in no time met allerlei kinderen winkeltje aan het spelen en schaterde het uit. Dan weet je dat je als ouder nog wel even ontspannen kan zitten. Ondertussen genoten wij trouwens van de heerlijke taartjes. Ik deelde die van mij met Floris. Zo lekker!

Handig: spelen de oudere kinderen in de stal? Vanuit het restaurant heb je deels zicht op de stal. Is toch fijn om de boel in ieder geval een beetje in de gaten te kunnen houden.

De dieren

In dezelfde stal waar de kinderen kunnen spelen, vind je de dieren. Zij hebben heerlijk ruime plekken om rond te scharrelen. De zwijntjes speelden met de bal en een kalf dronk melk bij zijn moeder. De hanen springen zelfs bij de kinderen op de hooibalen, dat is toch fantastisch? Tenminste, ik word daar heel blij van, haha. Dit gedeelte is kosteloos te bezoeken, je bepaalt dus zelf hoe duur je dit uitje maakt.

Volgens mij is mijn enthousiasme wel merkbar in dit artikel. Toen Milan klein was hebben we al veel boerderijen bezocht, maar dit is tot nu toe oprecht de leukste. En het is natuurlijk ontzettend fijn dat het overdekt is. Dat maakt het dus ook een heel fijn uitje op druilerige dagen en de kinderen kunnen zich toch prima vermaken.

Kortom, woon je in de buurt of ben je een keer in de buurt, dan is De Koeienstal in Zevenhuizen een perfect budget uitje! En volgens mij is De Koeienstal in de toekomst nog veel meer van plan. Volg ze daarom op Instagram om op de hoogte te blijven.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Liesbeth
    28 maart 2023 / 13:01

    Wat een leuke tip! Gaan we doen!