Home + 5x hier kan je op letten bij het kopen van nieuwe tuinmeubelen

5x hier kan je op letten bij het kopen van nieuwe tuinmeubelen

Terwijl ik dit schrijf gaat de zomertijd bijna in. Aan het weer is het nog niet te zien, maar het kan niet anders dan dat we nog heel veel mooie, zonnige dagen krijgen. En hoe gezellig is het dan om lekker te toeven in de tuin? Genieten van de zon, een goed boek, wat lekkers erbij en ’s avonds de barbecue aan. We kijken er al naar uit! Jij ook, maar wil je bijvoorbeeld eerst je tuin zomerproof maken en nieuwe tuinmeubelen kopen? Dan heb ik nog een aantal goede tips voor je.

Vorig jaar kochten wij nieuwe tuinmeubelen. De tuintafel en stoelen die we hadden meegenomen vanuit ons oude huis, paste hier toch niet helemaal. En de mooie, houten tuinbank is overgenomen door de kopers van ons vorige huis, omdat ‘ie op maat was gemaakt.

Het duurde nog even voordat we zeker wisten wat we graag wilden kopen. Uiteindelijk wilden we graag een comfortabele tuinbank waar we ook aan konden eten. Bij de achterdeur kochten we een kleiner setje met twee fijne stoelen en een klein tafeltje om wat te drinken op te zetten. Daar kun je namelijk al snel zitten als de zon schijnt.

We hebben van alles bekeken: van loungesets tot picknickbanken (want: ook heel leuk om aan te eten tijdens de barbecue). Er is zoveel keus, ik probeer je een klein beetje op weg te helpen.

5 tips wanneer je op zoek gaat naar nieuwe tuinmeubelen

  1. Comfort. Wanneer je tuinmeubelen koopt, is comfort een belangrijke factor om rekening mee te houden. Of je nu op zoek bent naar een comfortabele stoel of een gezellige bank, zorg ervoor dat je iets kiest dat comfortabel is om op te zitten. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent om veel tijd buiten door te brengen.
  2. Duurzaamheid. Tuinmeubelen worden blootgesteld aan de elementen, zoals zon, regen en wind. Bij ons staat enorm veel wind omdat onze wijk is gebouwd op weilanden. Dat was zeker iets om rekening mee te houden. Zo wilden we voorkomen dat onze tuinmeubelen bij iedere flinke wind weg zou vliegen. Tuinmeubelen zijn vrij prijzig, maar investeer dan ook in meubels die lang meegaan. Kies bijvoorbeeld voor materialen zoals teak of aluminium, die bestand zijn tegen weersinvloeden en niet snel zullen roesten of verkleuren.
  3. Onderhoud. Na verloop van tijd kunnen tuinmeubelen vuil worden en slijten. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met hoeveel onderhoud de meubelen vereisen. Als je weinig tijd hebt om tuinmeubelen schoon te maken en te onderhouden, kies dan voor meubelen die weinig onderhoud nodig hebben. Materialen zoals kunststof, aluminium en rotan zijn bijvoorbeeld gemakkelijk schoon te maken.
  4. Stijl. Tuinmeubelen zijn er in verschillende stijlen, van modern tot klassiek en van rustiek tot minimalistisch. Kies een stijl die past bij de stijl van je huis en de omgeving. En welke stijl wil je graag terug zien in je tuin? Omdat onze tuin niet groot is, wilden wij lichte meubels in neutrale kleuren zodat de tuin toch wat ruimtelijker oogt.
  5. Opslag. Zo’n tuinbank met heel comfortabele kussens is prachtig, maar kan je de kussens ook kwijt in de winter? Of moet je bepaalde meubels opslaan? Houd hier rekening mee.

Kortom, ga niet over één nacht ijs. Het is een uitgave die je doet voor de komende jaren. Maar als je dan eenmaal gekozen hebt, kan de zomer wat ons betreft niet lang genoeg duren. Alvast een fijne zomer gewenst!

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *