Home + Mijn nieuwe Kobo Libra 2 e-reader en gelezen boeken tot nu toe

Mijn nieuwe Kobo Libra 2 e-reader en gelezen boeken tot nu toe

Als kind las ik al enorm veel. Ik las vooral heel veel series en had een boekenkast vol met boeken. Mijn liefde voor boeken ging zelfs zo ver dat ik mijn boeken nummerde en in een map bij hield welk boek welk nummer had. Als ik een boek uitleende schreef ik dat in diezelfde map: ‘boek nummer 48 uitgeleend aan ….. op (datum)’. Toen we verhuisden raakten mijn boeken kwijt. Verschrikkelijk vond ik dat en op rommelmarkten koop ik nog weleens een boek dat ik toen had. Gewoon voor de nostalgie. Lezen anno 2022 doen we veelal met een e-reader. Lange tijd twijfelde ik of dat iets voor mij zou zijn. Uiteindelijk besloot ik hem toch te kopen.

De keuze voor de Kobo Libra 2 e-reader

Een nieuw boek in je handen is heerlijk, maar laten we eerlijk zijn, praktisch is het ook niet. Zeker niet op vakantie met een stapel boeken in je koffer. Daarnaast zijn boeken vrij duur en tikken de bedragen behoorlijk op als je regelmatig een boek koopt.  Vervolgens verdwijnt het boek in de kast en weg is je geld. Daarom dacht ik al een tijdje na over de aanschaf van een e-reader. Ik verdiepte mij erin, kocht er bijna eentje om hem vervolgens toch niet te kopen omdat ik het toch een hoop geld vond om aan mijzelf uit te geven.

Nadat ik onlangs weer twee boeken kocht voor in totaal €50,- besloot ik de e-reader dan toch te kopen. Oké, een e-reader is niet goedkoop, maar e-books zijn dat wel en dus zou ik na een tijdje dat geld er wel uit hebben. Ik besloot te gaan voor de Kobo Libra 2, vanwege de goede reviews en ik wilde sowieso graag een Kobo plus abonnement. Vervolgens kocht ik er een lavendelkleurige beschermhoes bij en kon ik hem gaan ontdekken.

Gelezen boeken tot nu toe

Vandaag is het precies twee weken geleden dat ik de e-reader binnen kreeg. Omdat ik aan het werk was moest ik nog even wachten, maar ’s avonds ging ik los. Ik sloot een Kobo plus abonnement af en koppelde deze aan mijn Bol.com account. Vervolgens downloadde ik boeken die ik online voorbij had zien komen bij onder andere collega bloggers.

We zijn nu twee weken verder en ik heb al zeven boeken uit! Volgens mij las ik vorig jaar in een heel jaar nog niet eens zeven boeken!

Sophie Kinsella | De party crasher

 

Nadat haar ouders uit elkaar zijn gegaan is Effie vervreemd geraakt van haar vader en begon ze een vete met zijn knappe (en veel jongere) nieuwe vriendin, Krista. En nu krijgt Effie nog meer slecht nieuws: Greenoaks, het Victoriaanse landhuis dat Effie haar hele leven haar thuis noemde, wordt verkocht. Wanneer Krista besluit een ‘housecooling’-feest te geven, weigert Effie te gaan. Maar dan herinnert ze zich dat een geliefde schat uit haar kindertijd nog steeds in het huis verborgen ligt. Haar enige kans om die terug te krijgen is door in te breken terwijl iedereen druk aan het feesten is. Terwijl Effie door het huis sluipt, zich verstopt onder tafels en door kiertjes gluurt, realiseert ze zich dat de geheimen die Greenoaks bewaart niet alleen op zolder liggen.

Wat een heerlijk boek is dit! Ik ben sowieso een groot fan van de boeken van Sophie Kinsella en ook deze las echt heerlijk weg. De personages waren top en het verhaal heerlijk origineel. Aanrader! Je vind het boek hier.

Sophie Kinsella | Voor wat, hoort wat

Fixie Farr heeft altijd volgens haar vaders motto geleefd: family first. Wanneer ze in een koffiezaakje voorkomt dat er iets gebeurt met de laptop van een knappe vreemdeling, schrijft laptopeigenaar Sebastian als bedankje een IOU op een servetje. Als Sebastian vervolgens een baan regelt voor Fixie’s jeugdliefde Ryan, zijn de rollen weer omgedraaid en een nieuwe serie IOU’s volgt, van kleine gunsten tot levensveranderende momenten. Al snel moet ze kiezen tussen haar familie en het leven dat ze eigenlijk wil. Durft ze eindelijk voor zichzelf te kiezen?

Ik ging meteen door naar de volgende Sophie Kinsella en wat was deze ook weer heerlijk. Ik kan niet anders zeggen, maar ik verlies mijzelf in dit soort boeken en zie het helemaal voor me. Het perfecte boek om te lezen na een lange dag als de kinderen op bed liggen. Je vindt het boek hier.

Saskia M.N. Oudshoorn | Geluksserie

Deel 1 | Recept voor geluk

De jonge patissier Liv, hoofdpersoon in ‘Recept van geluk’ van Saskia M.N. Oudshoorn, werkt in de keuken van een grote hotelketen. Met haar opdringerige manager, de lange dagen en het eentonige werk is ze het helemaal zat. Als ze op een regenachtige middag met haar vriend langs een verwaarloosd winkelpand slentert, komt de droom van haar eigen patisserie weer in alle hevigheid terug – en nu gaat ze ervoor.

Ik begon met dit eerste deel en dacht ‘nou, we zien wel of het wat is’, maar deze serie greep mij en bleef mij boeien. Omdat het uit vier delen bestaat, leer je de personages steeds beter kennen (vooral hun verleden) en krijgt het verhaal keer op keer een andere wending. Deze serie gaat over kansen grijpen, af en toe in het diepe springen en echte liefde en vriendschap. Dikke, vette aanrader! Je vindt dit deel hier.

Deel 2 | Breekbaar geluk

Liv kan haar geluk niet op in ‘Breekbaar geluk’ van Saskia M.N. Oudshoorn: haar eigen patisserie is een succes en nu heeft ze ook nog eens de fantastische en knappe Matthew aan haar zijde. Haar ex-vriendje Onno is echter veel minder gelukkig met deze nieuwe situatie. Zo ongelukkig zelfs dat hij, in een vlaag van blinde woede, een impulsieve en domme beslissing maakt die de levens van bijna alle betrokkenen overhoop gooit. Wanneer hij besluit alleen aan Liv zijn daden op te biechten ziet zij zich gedwongen tot het maken van een onmogelijke keus. Moet ze zwijgen om Onno te beschermen? Of moet ze Matthew in vertrouwen nemen en riskeren dat ze alles kwijtraakt waar ze zo hard voor gevochten heeft? 

Je vindt dit boek hier.

Deel 3 | Grenzeloos geluk

Wanneer Liv en Matthew een groot trouwfeest organiseren, besluit beste vriend Laurens tijdens de romantische hotelovernachting impulsief en ondanks zijn twijfels zijn vriendin Kate ook ten huwelijk te vragen. Laurens’ vrijgezellenfeest brengt echter onverwacht een heftige en onverwerkte periode uit zijn verleden tot leven. En terwijl dit gegeven hem volledig afleidt, slaat ook nog eens het noodlot toe bij Kate. Opeens ziet Laurens zich niet alleen geconfronteerd met een chaotisch verleden maar ook met een onzekere toekomst. Ten einde raad besluit hij te doen wat hij jaren daarvoor ook al eens deed: vluchten…

Weet je wat ik zo leuk vond aan dit deel? Je leert Laurens een stuk beter kennen en daarmee ook zijn verleden… Je vindt het boek hier.

Deel 4 | Eindeloos geluk

Laurens van Rooijen en Kate Young zijn net getrouwd. Als huwelijkscadeau hebben ze iets heel bijzonders gekregen: zes maanden gratis huur van het pand naast Livs Lekkernijen. Een totale verrassing voor Laurens: hij had net zijn droom voor een eigen restaurant geparkeerd. Het liefst wil Laurens echter van niemand afhankelijk zijn; hij heeft er dan ook moeite mee het cadeau te accepteren, hoewel Kate niets liever wil dan dat hij het doet.

Daarnaast komt Kate erachter dat Laurens een belofte aan zijn ex-vriendin Charlie heeft gedaan. Maar niet alleen Laurens vertelt weleens eens keer iets niet, Kate heeft een nog veel groter geheim…

Ondertussen loopt de overvaller op Livs Lekkernijen nog steeds vrij rond. En dat is niet het enige waar ze zich zorgen over moeten maken: er is nóg iemand die zijn zinnen op het pand aan de Voorstraat heeft gezet…

In dit deel komt alles samen en ik moet zeggen dat ik het echt jammer vond dat het uit was. Echt, neem van mij aan, deze boeken zijn heerlijk om te lezen tijdens de komende meivakantie. Je vindt dit deel van de serie hier.

Tip: de heb je geen e-reader en Kobo plus abonnement, dan zijn de eerste drie delen van deze serie ook gewoon als paperback te bestellen. 

Renée Lamboo | Duur huis, nooit thuis

Je hebt een mooi huis, twee glimmende auto’s voor de deur – net als de buren. Maar net als zij ben je een slaaf van je werk geworden, want je luxe leventje moet worden betaald. Renée gooide het roer om: weg met die dure auto, geen gigantische hypotheek. Dan maar geen indruk maken op de buren. Wat ze ervoor terug kreeg? Tijd en vrijheid. Ook jij kunt stoppen met de ratrace en beginnen met het leven waar je echt gelukkig van wordt. In dit boek beschrijft Renée, bekend van porterenee.nl, wat jij vandaag kunt doen om morgen vrij te zijn. Renée Lamboo (33) is journalist en woont samen met haar twee kinderen en man in een huis dat over tien jaar volledig hypotheekvrij is. Haar auto is klein en zit vol deuken, maar is wel afbetaald. Ze hoeft maar drie dagen in de week te werken omdat haar vaste lasten laag zijn. Renée heeft daarom tijd voor leuke dingen.

Renée volg ik al een lange tijd op haar blog Porterenee. Dit boek is misschien iets gedateerd vanwege de hoge inflatie, en de enorm stijgende huizenprijzen, maar de boodschap blijft hetzelfde. Heb je echt een lease auto nodig of kun je ook prima vooruit met een wat oudere auto? En voor wie koop dat dure huis eigenlijk? Word jij er echt gelukkiger van? Of kun je je geld gebruiken voor meer rust en vrijheid en hoe doe je dat dan? Ik lees de laatste tijd meer financiële boeken, maar ik vond dit boek wel verfrissend. Renée schrijft lekker en je wordt vanzelf aangestoken door haar enthousiasme. Sterker nog, ik heb ook weer twee abonnementen opgezegd!

Ik ga weer lekker door met lezen, want die rust bevalt me wel. Hebben jullie nog tips?

liefs

 

 

 

EreadersEreaders

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. 16 september 2022 / 14:11

  Goedemorgen Marisca,

  Een leuk blog heb je!
  Ik lees ook al mijn hele leven vanaf mijn 4e toen ik de letters aan elkaar kon plakken. En dat is nooit meer opgehouden.
  Er zijn wel eens periodes geweest waarin ik minder tijd had en ik er thuis amper aan toe kwam, maar in vakanties sleepte ik soms een halve koffer met boeken mee, want dan haalde ik alles in.
  Sinds 10 jaar lees ik op de e-reader. Ik kreeg toen een Sony PRS-T1. Zelf uitgezocht. En daarna de meeste boeken die ik nog had weggegeven of verkocht. Ik heb nog een aantal papieren boeken bewaard die heel speciaal voor mij zijn. Ik heb een speciaal rijtje dat toch wel aardig is gegroeid. En die doe ik dus echt nooit weg.

  Ik heb sinds mei ook een Libra 2 e-reader. Weer gekregen voor mijn verjaardag. Mijn oude Sony was toch echt aan vervanging toe, ik had hem 10 jaar gebruikt.
  Tussendoor heb ik nog eens eenzelfde e-reader op Marktplaats gekocht Sony produceerde toen al lang geen e-readers meer. En ik wilde eigenlijk geen andere. Hij communiceerde net als de oude gewoon met de computer, maar toen ik hem echt wilde gaan gebruiken lukte dat niet meer.
  De Libra 2 e-reader op zich bevalt me prima. Maar de sleepcover niet. Dat gedoe met die linkerflap vind ik heel vervelend, dus ben op zoek naar een andere.

  Ben jij wel blij met die sleepcover?