Home + Boekentips | Deze drie boeken las ik in juli 2022

Boekentips | Deze drie boeken las ik in juli 2022

Afgelopen maand las ik een stuk minder boeken dan de maanden ervoor, maar dat kwam vooral doordat deze boeken een stuk dikker zijn dan sommige kortere verhalen die ik las. Ook moest ik mij meer concentreren op deze boeken omdat de verhaallijn vooral bij de laatste twee iets ingewikkelder was. Welke boeken ik las? Dat lees je hieronder!

1. Christie Barlow | Welkom thuis in Love Heart Lane – Love Heart Lane 1

Wanneer Felicity Simons terugkeert naar haar dorp Heartcross, verwacht ze maar een paar dagen te blijven. De witgekalkte huisjes van het dorpje zijn misschien haar thuis, maar voor haar heeft de plek te veel pijnlijke herinneringen, en aan één man in het bijzonder – Fergus Campbell. Maar als het dorp vlak na haar terugkomst wordt getroffen door verschrikkelijk noodweer en de enige brug die het plaatsje met de beschaving verbindt wordt weggevaagd, kan Felicity niet anders dan blijven…

Geef mij een feelgood boek over een Schots dorp en ik ben bij voorbaat al verkocht. Dat was met dit boek niet anders al is dit boek weer anders dan de boeken van Jenny Colgan. Felicity is acht jaar weggeweest uit haar dorp en moet haar plek weer zien te veroveren. Dat lukt verrassend snel door een noodgeval. En welk geheim draagt haar oude liefde Fergus met zich mee? ls je net zoveel van dit soort boeken houd als ik moet je deze lezen. Ik moet nog even wachten op deel twee, maar heb die alvast gereserveerd 😉

2. Lucinda Riley | Storm – De Zeven Zussen 2

 

In Storm, het tweede deel in de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, is de zeilvakantie van Ally D’Aplièse bijna ten einde als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar vader. Zo snel als ze kan vliegt ze naar huis om samen met haar zussen hun vaders testament te openen. Voor ieder van hen is er een brief met een mysterieuze opdracht: ze moeten op zoek naar hun ware afkomst.

Na een traumatische ervaring op zee keert Ally kort daarna de zeilwereld de rug toe en besluit ze haar vaders opdracht uit te voeren. Het voert haar naar Noorwegen, naar de onbekende zangeres Anna Landvik, die honderd jaar eerder als eerste het stuk ‘Peer Gynt’ van Grieg opvoerde. Hoe meer Ally over haar verleden te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan. Wat probeert haar vader haar duidelijk te maken? En wie was hij echt?

Lang geleden las ik het eerste deel van De Zeven Zussen en die greep mij zo dat ik hier maar moeilijk in kon komen. Ik moest weer opnieuw beginnen en het tweede boek greep mij in eerste instantie gewoon minder. Nu besloot ik weer opnieuw te beginnen en dit keer zat ik er meteen in. Wat was dit een mooi boek! Ik heb van beging tot eind genoten. Je maakt kennis met diverse generaties in een familie en iedere generatie grijpt je. Van gearrangeerde huwelijken tot de oorlog en het heden. Het komt allemaal voorbij. Meteen door naar deel 3!

3. Lucinda Riley | Schaduw – De Zeven Zussen 3

Na de dood van haar vader heeft ook zij, net als haar zussen, de opdracht gekregen om op zoek te gaan naar haar afkomst. Er is alleen één ding dat haar tegenhoudt: haar zusje CeCe, met wie ze alles deelt. Als ze uiteindelijk met lichte tegenzin naar Londen vertrekt, gaat een nieuwe wereld voor haar open.

Star ontdekt het bestaan Flore MacNichol, een onafhankelijke, geëmancipeerde vrouw die honderd jaar geleden leefde en die na haar jeugd op het Engelse platteland naar het bruisende Londen vertrok. Ze maakte daar kennis met nieuwe idealen en tradities en vond de ruimte om haar identiteit te ontplooien. Zal Star in Londen eenzelfde transformatie doormaken en eindelijk uit de schaduw van haar zusje kunnen stappen?

Star vond ik na het lezen van de eerste twee delen misschien wel de meest mysterieuze zus omdat ze zelden iets zei en haar zus Cece het woord liet doen. Ze stond letterlijk in de schaduw van haar zus en vond dat eigenlijk wel prima. In dit boek leren we Star kennen en gaat ze steeds een beetje meer over haar eigen grenzen. Dat lijkt haar goed te doen. Als dit zo doorgaat ga ik eerste de hele reeks achter elkaar lezen!

Dit waren de drie boeken die ik in juli heb gelezen. Heb jij de ‘Zeven Zussen’ reeks al gelezen? Zo ja, welke vond jij het mooist?

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *