Home + Boekentips | Deze boeken gaan mee op vakantie!

Boekentips | Deze boeken gaan mee op vakantie!

Wij zijn dit jaar als laatste aan de beurt voor de zomervakantie. Wij zitten in regio midden en dat betekent dat we nog drie weken naar school moeten en moeten werken, maar daarna kunnen we eindelijk genieten van een heerlijke vakantie. Ik kijk er nu al naar uit haha. Jullie vast ook. Even geen werk, het huishouden lekker op zijn beloop laten en eindelijk tijd voor een boek. Weet je niet welk boek je mee moet nemen? Ik heb drie te gekke boeken voor je die stuk voor stuk een aanrader zijn!

Madelein Kerseboom | De Hot Daddy List

Ik begin met het goedkoopste boek. Deze neem je namelijk al mee voor maar €6,-! Dat is voor een boek echt een koopje. Het boek is geschreven door de Nederlandse Madelein Kerseboom. Zij wilde als kind al schrijfster worden en deed de pabo. Ook werkte ze op een buitenschoolse opvang (die kennis kwam goed van pas voor dit boek). Helaas kreeg Madelein de ziekte van Ménière waardoor ze niet meer fulltime kan werken. Hierdoor kon ze haar droom om te schrijven wel uit laten komen en dat resulteerde in dit boek.

Het boek gaat over Alice. Ook Alice werkt als leidster op een bso met superleuke collega’s. Samen hebben zij de Hot Daddy List bedacht; een lijst met de knapste vaders. John, de vader van Sara staat op nummer 1. Ook privé gaat het haar voor de wind, want ze is al een paar jaar heel gelukkig met haar vriend Daan. Drie jaar geleden is zij ingetrokken in zijn huurappartement in Utrecht en nu zijn ze op zoek naar een huis. Niets aan de hand zou je zeggen, maar op een dag komt John met een heftige mededeling en krijgt het leven van Alice ook een heel andere wending.

Het boek leest lekker weg al had het einde van mij iets minder abrupt gemogen. Het boek kreeg een wending die ik echt niet aan zag komen en dat maakt het een heel fijn boek. Verstand op 0 en lekker lezen!

Jill Mansell | Ik wil met je mee!

Dit is de allernieuwste van Jill Mansell en ik heb ze nu allemaal gelezen. Eigenlijk ben ik van mening dat al deze boeken verfilmd zouden moeten worden. Door Netflix of zo. Echt, mij zou je niet gelukkiger kunnen maken haha. Alle boeken van Jill Mansell zijn heerlijk en je wordt helemaal in het verhaal meegenomen. Dat is met dit book ook weer zo.

Mimi gaat op bezoek bij haar vader en zijn man in de Cotswolds. Zij wonen nog niet zo lang in dit dorp en Mimi komt op bezoek om hun nieuwe huis te bekijken. Hoewel het heel anders is dan haar leven in Londen, wordt ze verliefd op dit dorp én de bewoners. Vooral Cal, maar Cal is getrouwd en zijn vrouw is ook al zo ontzettend aardig. Een no go voor Mimi dus. Toch komt ze iedere keer met heel veel plezier terug in het dorp terwijl ze in Londen een te gekke carrière heeft. Op een dag gebeurt er een vreselijk ongeluk dat alles compleet op zijn kop zet. Niet alleen voor Mimi, maar voor het hele dorp. En net wanneer Mimi denkt alles weer op de rit te hebben, gebeurt er wéér iets dat alles anders maakt. En hoe loopt het eigenlijk af met Cal?

Wat een heerlijk boek was dit weer om helemaal in te verdwijnen. Als je op zoek bent naar een feelgood boek, moet deze zeker mee in je koffer.

Janne Schuijn | Wat nou als het ook anders kan?

Tja, wat nou als het ook anders kan? Dit boek is anders dan de andere twee boeken. Dit boek is geen lekker verhaal waar je in kunt verdwijnen, maar levert wel een andere mindset op die jouw hele leven kan veranderen. Ik weet dat dat heel zweverig klinkt, maar dit boek is alles behalve zweverig. Dit boek is jouw schop onder je kont. In dit boek leer je onder andere hoe je hersenen werken (en dus beter kunt begrijpen), leer je nee te zeggen, leer je van je uitstelgedrag af te komen, leert je om te gaan met angst en paniek, leer je om te gaan met het idee dat mensen altijd wel iets van je vinden etc. Het geeft je niet alleen handvatten, maar het zet je aan het denken. Ik vind dat dit boek je écht anders leert denken en dat is een enorme eye-opener.

Ik dacht altijd dat ik sommige dingen niet kon veranderen. Dat was gewoon een stukje karakter zei ik dan en ik dacht dat het toch niet zou helpen of het mij niet zou lukken om dat te veranderen. Sommige gewoontes en gedachten zaten namelijk te diep geworteld. Dacht ik… Maar het kan wél anders en het maakt het leven nu al zoveel fijner! Optimistischer vooral en dat kon ik wel heel goed gebruiken. Ik kan het lastig omschrijven, want dit boek zou je gewoon zelf moeten lezen zodat je het kunt ondervinden.

Dit boek is een absolute aanrader als jij na de vakantie herboren thuis wilt komen.

Welke van deze boeken zou jouw voorkeur hebben? Als je echt niet kunt kiezen zou ik ze alledrie meenemen 😉

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 2 juli 2019 / 07:41

    Ze klinken als heerlijke boeken! Wat mij betreft alleen iets te ‘braaf’…ik hou meer van boeken in de genre van 50 shades (en daar zijn er super veel van!) ik ben nu bezig in de serie After en ik kan die boeken werkelijk niet weg leggen

    • 2 juli 2019 / 13:01

      Haha 50 shades kon ik ook wel waarderen hoor, maar ik vind “braaf” wel heel lekker weglezen. Misschien wel omdat het iets lichts heeft en niet naar een wat duistere/andere kant neigt.