Home + Birthstones | Een prachtig cadeau voor mama

Birthstones | Een prachtig cadeau voor mama

Het wordt steeds populairder om een kersverse moeder een mooi cadeau te geven na haar bevalling. Niet zo verwonderlijk, want ze heeft natuurlijk een topprestatie geleverd met een prachtig resultaat. Maar waar komt dit gebruik vandaan en wat voor blijvend cadeau geef je dan? Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan ‘birthstones’. Ik vertel je er alles over in dit artikel.

Een gebaar van liefde na de bevalling

Misschien zegt de term ‘push present‘ je iets. Deze term is ontstaan in de VS in de jaren ’90. De goede oude tijd, haha. Nu moet ik zeggen dat ik deze term wat plat vind klinken, maar het idee erachter is wel heel mooi: het is een uiting van waardering voor de kersverse moeder. Ze heeft immers een zwangerschap en een bevalling achter de rug.

Hoewel de term is bedacht in de VS, het idee gaat echter veel verder terug. Over de hele wereld worden moeders uit diverse culturen geëerd voor hetgeen ze hebben doorstaan tijdens de zwangerschap en bevalling. Van ceremonies tot geschenken, dit is  in veel culturen een traditie en een mooi gebaar van liefde. En ik was al blij met een broodje carpaccio, haha.

Evolutie van de traditie: birthstones

Voor ons is het geven van een cadeau na de bevalling, vrij nieuw. In onze cultuur is het meer een manier om onze waardering te uiten en de cadeaus variëren van een dagje in de spa (als moeder daar aan toe is natuurlijk), een lekkere maaltijd of een mooi sieraad met birthstones.

Je draagt misschien een trouwring en een verlovingsring. Beiden herinneringen aan twee hele mooie dagen. Ik draag een trouwring en een mooie ring die ik kreeg toen we 10 jaar getrouwd waren. Ik zeg altijd dat mijn trouwdag de leukste dag was die we samen hebben meegemaakt en de geboorte van de kinderen de mooiste dagen. Dan is een blijvende herinnering in de vorm van een ring met birthstone, natuurlijk ook erg mooi. Ik ben zelf helemaal verliefd op het ringetje hierboven en zou deze wel willen met twee blauwe steentjes. Nu maar hopen dat Pat dit leest, haha.

Natuurlijk kun je kiezen uit verschillende birthstones. Er is enorm veel keus wat betreft kleur, vorm en het type ring.

Liever geen ring? Dan zijn er nog genoeg andere opties waaronder deze armband met letter. Heel mooi met de voorletter van je kindje, maar je zou ook kunnen kiezen voor de voorletters van het hele gezin. Voor zowel de armband als de ring kies je zelf het soort goud.

Wat je ook van het idee vindt, het is wel een mooi cadeau aan een prachtige herinnering. Een sieraad met een betekenis die haast niet persoonlijker kan zijn.

Heb jij een cadeau gekregen na je bevalling? Zo ja, wat kreeg je dan? Klets mee in de comments hieronder.

 

liefs

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *