Home + Birthday Boys | Waarom wij wél de verjaardagen samen vieren

Birthday Boys | Waarom wij wél de verjaardagen samen vieren

Vorige week vertelde ik alles over het thema voor de verjaardagen van de jongens. Omdat we de verjaardagen tegelijk vieren zochten we iets dat bij allebei de leeftijden past. Ik kreeg er nogal wat opmerkingen over. Sommigen vierden de verjaardagen van hun kinderen ook tegelijk omdat ze vlak na elkaar jarig en weer anderen deden dat niet. Daarom ga ik er vandaag wat dieper op in, want waarom doen we dat eigenlijk?

Waarom vieren we de verjaardagen van de jongens samen?

Heel eerlijk? Ik vind het echt onzin om hun verjaardagen apart te vieren. Ze zijn een dag na elkaar jarig! Het is toch gekkenwerk om twee keer boodschappen te doen, twee keer achter elkaar dezelfde mensen uit te nodigen (die het overigens ook gewoon druk hebben) en twee keer in één week heen en weer te rijden voor een taart? Waarom zouden we ons dat onszelf aandoen? We hebben het immers al druk genoeg.

Nu lijkt het misschien alsof we er helemaal geen zin in hebben, maar dat is niet zo. Ik vind de voorpret juist heel erg leuk en maak er een hele happening van. Ik vind dat iedere verjaardag gevierd moet worden omdat je blij mag zijn dat je het kán vieren. Daarnaast word ik gewoon heel blij van alle DIY’s, urenlang rondstruinen op Pinterest voor ideetjes etc. We zijn herinneringen aan het maken. Maar dat kunnen we toch ook samen?

Is dit dan niet zielig voor Milan en later voor Floris?

Wat is zielig? Dat we hun verjaardagen vieren met taarten die speciaal voor hen zijn gemaakt? Dat er familie en vrienden speciaal voor hen komen en cadeautjes meebrengen? Dat we de avond ervoor de boel al versieren om ze te verrassen als ze de volgende ochtend beneden komen? Dat we de weken ervoor al van alles voorbereiden om voor hun een topdag ervan te maken? Nee, dat vind ik niet zielig. Ze hebben ieder een eigen dag dat ze jarig zijn en op die dagen doen we altijd iets speciaals.

De verjaardagen zelf

Dit jaar valt de verjaardag van Floris op een woensdag. Ik ben dan sowieso altijd vrij en Pat heeft vrij genomen. De ochtend gaan we dan ook even met zijn drietjes op pad omdat Milan op school zit. Zo vieren we speciaal voor Floris zijn eerste verjaardag. In de middag is Milan vrij. Misschien gaan we dan even lunchen of iets dergelijks.

De dag erna is Milan jarig. Het is nog geen herfstvakantie en hij mag dan trakteren in de klas. Die dag is Pat vrij en ik heb vrij genomen. Als Milan dan ’s middags uit school komt doen we vast ook nog wel iets gezelligs. Zo maken we er doordeweeks een feestje van!

Het komt gewoon zo uit. Als de verjaardagen verder uit elkaar hadden gelegen, hadden we het natuurlijk apart gevierd. Het is gewoon toeval en we maken er sowieso wat leuks van!

Hebben jullie kinderen die dicht bij elkaar jarig zijn? Vieren jullie de verjaardagen dan apart of samen? Waarom samen of apart? Klets mee in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. Leonie
  16 september 2018 / 07:58

  Mijn moppies zijn 4 en 13 december jarig. Dus over handig gesproken… Haha
  Ze schelen 3 jaar. Op de dag zelf vieren we hun eigen verjaardag met ons gezin. Opa en oma wonen zo dichtbij dat ze ook even komen feliciteren. Ze hebben die dag of net ervoor/ erna ook hun eigen feest op school of kinderopvang.
  Het weekend tussen de verjaardag in of die erna (ligt eraan hoe 5 december valt) vieren we hun verjaardag gezamenlijk. Even hectisch en druk maar wel alles in 1x en dat ismen december geen overbodige luxe Haha. Ze krijgen hun eigen thema taart en de versieringen pas ik indien mogelijk daarop aan. Dit dmv de servetten, bordjes en versiersels bij de hapjes. Ook krijgen spze beide een leuke krijtstift tekening op het raam.

  Ik doe er trouwens ook leuke uitnodigingen de deur uit. Voorkant in thema van Lotte en achterkant in thema van Tijn. Zelf gemaakt via een kaarten site.

  Ik ben dus voor!

  • 18 september 2018 / 06:54

   Goede ideetjes om het zo te doen, en zeker met twee kinderen in december!

 2. Sandra
  16 september 2018 / 10:07

  Laat je niet gek maken… Mijne vier al 4 jaar zo zijn verjaardag en vindt niet erg.. Het geeft zoveel meer rust en eerlijk gezegd wordt ik gewoon gek van al die verjaardagen. Afgelopen maand hadden we er 11!!! Waarvan een aantal gelukkig op de zelfde dag in een 1 gezin.. Dus kan je na gaan als ik ze los had.. Pfff zit je ook niet op te wachten…. Er is echt niks zielig aan dat ze gezamenlijke verjaardag hebben

 3. Rebecca
  16 september 2018 / 17:10

  Het is gewoon jaloezie. Van mij in ieder geval wel. Ik vind het heel leuk, de verjaardagen. Maar al die mensen over de vloer, het is als een dag werken maar dan erger. ? Bij ons twee keer per jaar, was het maar één keer. Zou veel beter zijn. ?

  • 18 september 2018 / 06:53

   Hahaha, dat is wel zo ja. Ik vind het stiekem ook best lekker het maar één keer in het jaar te hoeven vieren, maar het lijkt haast wel not done om dat te zeggen 😉 Blij met jouw eerlijkheid!