Home + Diary | Een topprestatie van Milan!

Diary | Een topprestatie van Milan!

En toen was de tweede week van september ook alweer voorbij. Nog heel even en we vieren de eerste verjaardag van Floris en de achtste verjaardag van Milan. Toen Milan kleiner was zei men altijd ‘geniet er maar van, want voor je het weet zijn ze groot’. Dat klopt helemaal! Het is niet normaal hoe snel de tijd gaat. Dat besef ik mij ook iedere keer weer als ik begin aan de nieuwe diary. Kijk je weer mee naar onze week?

Maandag

De mooiste foto om de dag mee te beginnen. De dag begint hier steevast om 5.30 uur (ja, ik weet het haha) en dan liggen we nog met zijn drietjes in bed. Helaas is Pat dan al naar zijn werk. Deze foto maken we en sturen we naar hem. Floris was hier aan het zwaaien, zo lief!

Ik neem chocolade kruidnootjes mee naar mijn werk. Mijn collega’s waren er erg blij mee 😉 Ze waren ook zo op haha.

We hebben het geluk dat Milan en Floris al hebben gegeten bij mijn ouders. Pat en ik gaan voor de bami. Terwijl wij eten rolt Floris naar de tafel toe en zet hij zich af tegen de tafel. Kijk eens hoe ver hij omhoog komt!

Ik heb deze nog niet laten zien aan jullie. We zijn druk bezig met het testen en uitproberen van de snijplotter. We hebben deze letters gemaakt en deze heb ik vervolgens op een tasje gestreken. Deze tasjes zijn voor Milans feestje en we willen er voor alle kinderen eentje maken. Wel zullen we daarvoor een ander lettertype gebruiken (deze was niet zo handig) en zullen we de letters wat groter maken. Maar goed, het begin is er. Je kunt er zulke leuke dingen mee maken!

Dinsdag

Floris kruipt nog steeds niet, maar rolt ondertussen de hele kamer door. Vooral de gordijnen zijn nu heel interessant. Uiteindelijk verstopte hij zicht achter de gordijnen en had hij zoveel lol. Een mooi begin van de dag!

Ik heb heel veel opdrachten voor Mamablogger, maar de dagelijkse gewone artikelen moeten ook geschreven worden. Om 17.00 uur ben ik klaar met werken en fiets ik naar huis. Na het eten kruip ik daarom weer achter de laptop. Ik heb nu vooruit geschreven tot halverwege volgende week (wanneer jullie dit lezen is het halverwege deze week) en wil eigenlijk nog ietsjes verder. De tijd die ik dan morgen en in het weekend heb is voor de opdrachten.

Als we vaat is weggewerkt zorg ik voor Floris en zijn laatste fles en Pat en Milan gaan ondertussen de weekboodschappen halen. Dat hebben we ook weer binnen!

Daarna werk ik nog wat en begin ik aan het eerste seizoen van Suits op aanraden van zo’n beetje iedereen in mijn omgeving haha.

Woensdag

We gaan met zijn drietjes lopend naar school, maar het begint te regenen. Gelukkig is dat maar even en lopen we met droog weer verder. Als Milan op school zit, leg ik Floris lekker op bed en begin ik weer te werken.

Als Floris wakker is en heeft gegeten lopen we samen even naar de stad. Ik had wat boodschappen en wat kleine cadeautjes. Daarna lopen we naar school om Milan op te halen.

Daarna halen lopen we met zijn drietjes naar de visboer voor visfriet. Dit eten we op bij opa en oma. Daarna snel door naar huis en weer naar de musicalles! Het is druk op de woensdag!

Als Pat en Milan naar zwemles zijn doe ik gezellig de kaarsjes aan.

Donderdag

Ik moet om 8.00 uur beginnen, maar geniet eerst nog even van Milan die voorleest aan Floris. Floris vindt het zo goed dat hij gaat klappen voor zijn grote broer, zo lief!

Ik heb de hele ochtend afspraken buiten Gouda en rijd tegen lunchtijd weer naar kantoor. Het is erg druk en ’s avonds ben ik blij als ik thuis ben. Aandacht voor de jongens en niet voor foto’s of mijn telefoon. Ik maak daarom ook geen foto’s meer.

Vrijdag

Ik ben nog voor 7.30 uur op kantoor omdat het erg druk is en ik iets eerder weg moet. Milan gaat namelijk de 2 kilometer lopen tijdens de jaarlijkse Singelloop. Vorig jaar liep hij 1 kilometer en dat vond hij makkelijk 😉 Daarom wilde hij dit jaar de 2 lopen. Hij had niet geoefend en hoe vaak ik hem ook vertelde dat dat echt wel noodzakelijk was, hij zei dat hij het binnen 16 minuten ging redden.

Hij heeft het echt zwaar gehad, want hij kreeg op de route last van zijn buik. Later bleek dat hij steken bedoelde. Patrick stond met Floris langs de route en ik bij de start en finish. Pat is daarna met hem meegelopen en hij is binnen gekomen met een tijd van 14.22 min! Met lopen! Ook zijn vriendinnetje liep een hele goede tijd, superknap!

Toen ‘ie ons zag trok hij nog een sprintje en kwam hij binnen. Hij was kapot, maar hij heeft het gered! Hij was ook niet de laatste en dat met lopen. Nu gaat het absoluut niet om het winnen, maar het gaat om de gezelligheid en omdat we hem willen leren dat als je iets echt wilt, het je lukt.

We zijn zo onwijs trots op dit mannetje!

Zaterdag

Goedemorgen! Floris begint zijn dag onder de tafel haha. We moeten echt wat nieuwe kleding voor hem shoppen en ik wil graag een tussenjas voor hem. Daarom gaan we even naar Rotterdam. Uiteindelijk shoppen we wat bij Zara, Name It en eenmaal terug in Gouda bij ‘Onze nieuwe winkel’.

In de stad pakken we nog even een terrasje en de mannen hebben trek in een bittergarnituurtje. De zon schijnt, we zijn samen en hebben het goed. Wij houden wel van die Bourgondische leefstijl!

Ik koop nog een heel leuk boek voor een collega die jarig is geweest en we lopen terug via de markt. Op zaterdag staat er altijd een kraam die nieuwe merk kinderkleding en schoenen verkoopt voor heel weinig. Eigenlijk kopen we er ieder jaar wel een paar schoenen voor Milan. Gewoon voor erbij. Vaak staan de originele prijzen er nog in en zijn het ook dure merken. Zo kostten ze bijna altijd ruim boven de €100,-, maar hier op de markt betaal je €25,- per paar! Het is er druk en we besluiten er even langs te lopen. Ik kom deze te gekke grijze tegen voor Milan voor €25,- en deze superleuke laarsjes voor Floris (maat 21) van Shoesme voor maar €20,-! Bij elkaar had ik in de winkel ruim €200,- kwijt geweest en nu maar €45,-! We nemen ze uiteraard mee. Mocht in de buurt wonen of zijn, je vindt de kraam tegenover Grand Café Central op de hoek. Aanrader!

Zondag

’s Morgens maken we de 11 maanden foto’s van Floris. Hij zit natuurlijk helemaal niet stil, dus de foto’s zijn voor de critici verre van perfect, maar voor ons zijn ze dat wel. Deze gaan we niet gebruiken in de update, maar ik wil blij koppie toch even laten zien. Hij is toch om op te eten?!

Daarna rijden we even naar een Zeeman XL die wel open is. Die in Gouda is namelijk niet open en ik wil foto’s maken voor Mamablogger. De Action zit ernaast wat ons meteen de mogelijkheid geeft om alvast wat Sintinkopen te doen, ook voor Mamablogger. Ieder jaar maak ik Sint- en Kerst DIY’s en ik ben alles aan het voorbereiden. Geloof me, ze worden erg origineel!

Als we dat allemaal hebben gedaan besluiten we door te rijden naar Jurassic Mining; het nieuwe goudzoekersdorpje in Gouda naast Jurassic Golf. We hebben er lekker op een terrasje gezeten en zijn daarna “goud” gaan zoeken. Het was leuk! Binnenkort een uitgebreide review erover.

Dit was onze bomvolle week weer! Veel werken, maar er is ook ruimte voor veel leuke dingen. Op naar de nieuwe week, maak er een fijne van!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 17 september 2018 / 12:54

    Wat een mooie foto’s en een gezellige week. En je hebt gelijk hoor, ze groeien zo snel op. Gisteren had ik nog 2 prachtige baby’s in mijn armen, nu lopen hier eigenwijze pubers in huis rond. Had ik de tijd maar stilgezet. Geniet maar van je kinderen zoveel je kan!

    • 18 september 2018 / 06:51

      Ja, het gaat mij allemaal veel te snel. Gelukkig kunnen we ook volop van ze genieten. Dat doen we graag en veel!