Home + Birthday Boys | Dit zijn de verjaardagsfoto’s van 2020!

Birthday Boys | Dit zijn de verjaardagsfoto’s van 2020!

Ieder jaar maken we vlak voordat de jongens jarig zijn verjaardagsfoto’s. Een traditie die is ontstaan nadat we voor hun eerste verjaardagen samen foto’s maakten voor op de uitnodigingen. Ik vond dat zo leuk dat we dit jaar weer foto’s zijn gaan maken. Dit deden we, net als vorig jaar, op het GOUDAsfalt terrein in Gouda. Een supertoffe plek om stoere foto’s te maken en wat zijn ze weer leuk geworden!

Waarom verjaardagsfoto’s?

Het is geen alledaagse traditie, maar we vinden verjaardagen altijd bijzondere mijlpalen. Zo vanzelfsprekend is het vieren van een verjaardag niet. Ook niet van kinderen. Om stil te staan bij deze mijlpalen én omdat we het leuk vinden de ontwikkeling te zien, maken we ieder jaar verjaardagsfoto’s. Hier moet je je overigens niet teveel van voorstellen, want zo spannend is het echt niet ☺️. Toch vinden we het leuk en hopen we dat het mooie herinneringen zijn voor later.

Zelf foto’s maken

Ik zei het net al, zo spannend is het maken van deze foto’s niet en we maken ze dan ook zelf. We klikken erop los en zijn vaak binnen een half uur klaar. Langer hoeft het voor de jongens ook zeker niet te duren ?. Je hebt ook niet veel nodig:

 • Een toffe locatie (wij kozen voor het GOUDAsfalt terrein in Gouda;
 • Een telefoon of camera die goede foto’s maakt;
 • Eventueel, hoeft niet, folieballonen met de leeftijden erop;
 • En let op de kleding van je kind(eren), deze mag best kleurrijk zijn.

Oudere kinderen kun je vaak wel even laten poseren, maar dat is bij de kleintjes zoals Floris lastig. Daarom proberen we dat soms even en als het niet lukt laten we hem zijn gang gaan en maken we gewoon heel veel foto’s. We zien dan thuis wel welke er goed gelukt zijn en welke we in de prullenbak kunnen bonjouren.

De foto’s hoeven echt niet perfect te zijn, als ze maar scherp zijn.

De foto’s van Milan

Ons eerste kind wordt 10, ik moet daar nog steeds wat aan wennen. We hebben over een week gewoon een tiener in huis. Pfff, waar blijft de tijd. Milan zelf heeft overigens nergens last van, want 10 jaar worden is natuurlijk heel erg cool.

Een professionele fotograaf zal hier ongetwijfeld iets van vinden, maar we wilden gewoon leuke, stoere en kleurrijke foto’s. Deze hebben we op de uitnodiging gezet (die we dit jaar via Whatsapp stuurden) hoeven verder niet ingelijst te worden bijvoorbeeld.

Vorig jaar maakten we ook op dit terrein de verjaardagsfoto’s. Het leuke aan dit terrein is, dat deze er iedere week anders uitziet. Er gebeurt hier zo ontzettend veel en er zitten hier zoveel leuke ondernemers dat er altijd wordt gesleept met spullen en je er altijd wel iets bijzonders ziet. Zo kwamen we er vorig jaar een te gekke caravan tegen die helemaal aluminum kleurig was. Ook heeft er weleens een high school tribune gestaan. Kortom, dit terrein leent zich perfect voor dit soort foto’s en neem daarna vooral een kijkje bij de leuke ondernemers. 

De foto’s van Floris

Floris had er dit jaar wat minder zin in en dat is prima. Uiteindelijk hebben we hem laten lopen met die ‘3’ en zijn we achter hem aan gelopen. Hij mocht kiezen waar we heen gingen en waar hij wilde staan of zitten. Dat resulteerde onder andere in deze foto’s. Ik vind vooral de eerste drie ontzettend gaaf geworden.

Wat vinden jullie van de foto’s? En maken jullie zelf ook foto’s voor de kinderverjaardagen? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. Christine
  13 oktober 2020 / 09:47

  Wat een leuke foto’s weer! De laatste van Floris is mijn favoriet, had mijn tweejarige dochter ook kunnen zijn, lekker eigenwijs achterstevoren?

  Vandaag zou de fotograaf langs komen op mijn dochters school, maar die hebben ze vanwege Covid-19 afgezegd.. helemaal logisch vind ik dat niet want kinderen en geen volwassenen, maar goed.. wie weet maken wij ook wat foto’s dit weekend op ons mooie Goud-Asfalt om dit jaar/deze leeftijd wel voor het album vast te leggen!!