Home + Dit jaar is het sturen van verjaardagskaarten nóg leuker en belangrijker

Dit jaar is het sturen van verjaardagskaarten nóg leuker en belangrijker

Als ik aan een artikel begin denk ik altijd eerst na over de titel en daar heb ik dit keer best lang over nagedacht, want is het sturen van een verjaardagskaart écht belangrijk? Ja, ik weet inmiddels zeker van wel, helemaal voor kinderen. Milan wordt bijna 10 en hij had zich die mijlpaal wel anders voorgesteld. En als een gewone verjaardag niet mogelijk is, zijn verjaardagskaarten belangrijker dan ooit.

Change of plans

Normaal vieren we een verjaardag met een huis vol visite en gezelligheid. We laten taarten maken, iedereen kan blijven eten en de jongens hebben de dag van hun leven. Omdat hij 10 wordt wilden we dit jaar een beetje extra uitpakken en Milan zelf keek ook enorm uit naar deze mijlpaal. Vorige week werd bekend dat we nog maar vier volwassenen per keer uit mogen nodigen en dat was het moment voor Patrick en mij om een knoop door te hakken. We vieren de verjaardagen van de jongens in twee tijdvakken: van 12.30 tot 14.30 uur en van 15.00 tot 17.00 uur. ’s Morgens komen mijn oom en tante dan nog koffie drinken en dat is het dan. We vieren het heel klein met een handjevol familie met gezellige hapjes, maar zonder dat iedereen blijft eten. Super jammer, want vorig jaar bestelden we nog voor ruim 20 man patat en snacks (feest voor de jongens), maar het is dit jaar helaas niet anders.

Onze plannen moesten dus, net als van veel andere ouders, worden bijgesteld en we dachten na over hoe we er voor Milan toch een bijzondere dag van kunnen maken. Mijlpalen zijn er immers om gevierd te worden!

De uitnodiging die we via Whatsapp naar wat familieleden stuurden. In de app stuurden we het tijdvak. 

Verjaardagskaarten sturen

Eerder dit jaar zag ik dat een aantal ouders een oproep deed op social media om kaartjes te sturen naar hun jarige kinderen. Toen hebben wij ook met veel plezier kaartjes gestuurd, want een verjaardag is heel belangrijk voor een kind. Ik was het bijna alweer vergeten, maar misschien waren er ook lezers en kennissen die Milan een kaartje wilden sturen voor zijn 10e verjaardag? Ik plaatste een oproepje en en al snel had ik hehoorlijk wat reacties. Meer dan ik had verwacht zelfs! Inmiddels zijn er al ruim 20 kaarten binnen waar we Milan mee willen verrassen op de ochtend van zijn verjaardag. En misschien komen er nog wel meer. Hoe bijzonder is dat?!

Wij worden al blij bij het zien van deze kaarten en hebben al heel veel voorpret. We moeten de kaarten snel verstoppen als er post is en gebaren stiekem naar elkaar om te laten weten hoeveel kaartjes er weer binnen zijn gekomen. Ik weet zeker dat Milan al deze verjaardagskaarten helemaal fantastisch vindt! We hopen dat deze kaarten hem het gevoel geven dat er aan hem wordt gedacht.

Zelf kaarten versturen

Ik zei het net al, eerder dit jaar heb ik ook kaartjes gestuurd naar een aantal jarige kinderen. Verder stuur ik best regelmatig kaartjes. Normaal gesproken sturen we zelfs de verjaardagsuitnodigingen per post! Zo stuur ik regelmatig kaartjes naar zieke collega’s, laten we mensen graag weten dat we aan ze denken, sturen we een kaartje als iemand een nieuw huis heeft etc. Fysieke kaartjes zijn toch veel leuker dan een appje?

Terwijl ik dit typ moet ik opeens denken aan mijn oma. Als er iemand was die veel kaartjes verstuurde was zij het wel. Misschien heb ik die liefde voor kaartjes wel van haar. Ze had altijd ansichtkaarten in huis en voor onze verjaardagen kocht ze altijd kaartjes met onze leeftijd erop. Bij iedere gelegenheid kregen we een kaart van oma die ze vervolgens volschreef met een lieve boodschap. Ik heb er nog wel een aantal bewaard denk ik. Ach, wat zou ik een hoop over hebben voor nog één kaartje van haar…

In ieder geval hoef je nu niet meer perse naar de winkel om iemand een fysiek kaartje te sturen en te laten weten dat je aan diegene denkt. Je kunt de meest persoonlijke kaartjes gewoon zelf maken vanaf de bank. Je kunt de verzending zelfs plannen!

Onze kaarten voor Milan en Floris

We sturen veel kaartjes, maar ook wij hebben natuurlijk verjaardagskaarten gemaakt voor de jongens. Dat deden we via Greetz. We kozen voor een persoonlijke collage kaart waar we mooie foto’s van de jongens op plaatsten.

Dit ging supersnel en eenvoudig. Daarna schreven de aan de binnenkant een mooie boodschap voor de jongens. Vervolgens kozen we een envelop uit en voerden we het adres in. Betalen en klaar ben je!

Ik zag dat Milan al meer verjaardagskaarten heeft gekregen van Greetz dus ik ben benieuwd hoe die kaartjes eruit zien. Het zegt in ieder geval veel over het gemak waarmee je de kaarten maakt.

‘Een kleine moeite, maar een groot gebaar’ gaat in dit geval zeker op. Niet alleen voor Milan, maar voor heel veel kinderen en ook veel volwassenen, want vinden we het stiekem niet allemaal fijn als je weet dat er aan je wordt gedacht?

Stuur jij weleens een kaartje?

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. 9 oktober 2020 / 12:43

  Ik vind kaartjes sturen ook ontzettend leuk. Zeker nu inderdaad, omdat feest vieren heel anders is.
  Ik zie ook geregeld oproepjes voorbij komen voor jarige. Leuk idee. Echter doe ik er zelf niet aan mee, ik weet namelijk dat onze kinderen kaartjes leuk vinden, maar met namen van mensen die ze niet kennen, verdwijnt de kaart.
  Ze zijn juist zo blij met kaarten van vriendjes en vriendinnetjes.

  Maar ik snap het idee erachter wel, veel kinderen zijn blij met post.

 2. Prscll
  9 oktober 2020 / 22:41

  Wij hadden toen mijn dochter jarig werd in mei ook met tijdsloten gewerkt ze had dus een hele dag visite en aan de klasgenootjes en familie/vrienden die we niet hadden uitgenodigd gevraagd om kaartjes te sturen. Heel veel deden gelukkig mee en sommige klasgenootjes kwamen zelfs een tekening brengen. Ik hoor het haar nog zeggen dit was de leukste verjaardig die ik ooit hebt gehad. En idd kinderen vinden het onwijs leuk om post te krijgen maar wel van mensen die ze kent.