Home + Binnen kijken | Zo ziet de nieuwe kamer van Milan er uit!

Binnen kijken | Zo ziet de nieuwe kamer van Milan er uit!

We wonen inmiddels alweer drie weken in ons nieuwe huis en het begint steeds meer écht ons huis te worden. Al onze spullen staan hier natuurlijk wel, maar er is vaak wel meer voor nodig om er een echt thuis van te maken. Voor Milan is dat al het geval, want zijn kamer is inmiddels al helemaal naar zijn zin. Het enige dat mee is gegaan vanaf zijn oude kamer is zijn bed. Tijd om zijn kamer te laten zien!

Gele muur en een geel bed

Geel is de nieuwe lievelingskleur van Milan en hij wilde perse een gele muur in zijn kamer. Hij koos de volgende verf: Jeanne d’Arc Living Chalk Paint – Warm Yellow. Deze kochten wij bij Nana Groen-Wonen in Bergambacht. We hebben de muur drie keer geverfd omdat de verf behoorlijk in de muur trok, dat is het nadeel van nieuwbouwhuizen ? Het eindresultaat is echter heel erg gaaf!

Deze warme, gele kleur past overigens ook geel goed bij de vloer. Het staat super gezellig!

Blikvanger in zijn kamer is zijn gele bed. Deze hebben we eind vorig jaar gekregen voor een review en het bed bevalt nog steeds heel erg goed. Het is een okergele boxspring van 120 cm breed en 200 cm lang. Ideaal voor oudere kinderen. Het matras vormt zich nog steeds goed om zijn lichaam dus alle credits voor dit fantastische bed. Deze staat in het midden van zijn kamer. Het was nog even passen en meten waar hij zou komen te staan, maar we denken dat dit de beste plek is.

Zoals ik in de intro zei is dit het enige wat mee is gegaan vanuit zijn oude kamer. De rest is nieuw of heeft een nieuwe bestemming in zijn kamer gekregen.

Zwarte kasten

In het oude huis hadden wij een zwarte, stalen kast (Kwantum) in de woonkamer staan. Hier stond LEGO in van Milan. Deze kast paste niet meer in onze nieuwe woonkamer dus hebben we deze aan Milan gegeven. Hier staan wat leuke spulletjes in en er is voldoende ruimte voor zijn boeken. Onderin de kast (waar geen glas zit), zitten al zijn spelletjes.

Op zijn oude kamer had hij een grote, houten linnenkast die daar perfect stond, maar die niet past bij deze vloer en eerlijk gezegd vond ik het rommelig worden in combinatie met de zwarte, stalen kast. Daarom wilde ik ook een zwarte kleding voor hem. We vonden dit nieuwe model van IKEA en zijn er heel erg blij mee. Het model heet Rakkestad en de kast kost €79,95.

Accessoires

De groenen gordijnen hebben we hangen op alles slaapkamers én beneden in de woonkamer. Ze zijn overigens veel te lang dus ik moet ze nog op maat maken, maar ze hangen en zijn supermooi. Ze zijn dik en hebben een subtiele visgraatmotief.

Dit nachtkastje heb ik vorige week als verrassing voor Milan gekocht bij Xenos. Het hout past goed bij de vloer en het zwart bij de kasten.

Milan wilde graag een plantje op zijn nieuwe kamer en koos zelf de pot uit. Er moet nog wel wat meer in de vensterbank, maar deze heeft hij goed gekozen.

Deze te gekke, oude schoolplaat kochten we vorig jaar bij ‘Wie van zoet hout’ in Gouda en hing op onze slaapkamer. Milan wilde hem graag hebben op zijn kamer, dus daar hangt ‘ie nu. De kleuren passen perfect op zijn kamer en Milan is er heel erg blij mee.

Op de kledingkast van Milan staat een heel oud windlicht met zijn naam erop. Deze hadden we een hele tijd terug al gezien bij ‘Heb ik Via’, maar we hebben hem toen niet gekocht. Toen we er laatst waren om een oude gymmat te kopen voor op zolder, stond hij er nog. We denken dat ‘ie op Milan heeft gewacht ? en kochten hem alsnog. Dit is toch gaaf!

Oké, er kunnen nog wel wat accessoires bij en we willen ook nog een klein bureautje op zijn kamer zetten (bij het raam), maar het is in drie weken tijd al een heel gezellig kamertje geworden. Wat vinden jullie van zijn nieuwe tienerkamer?

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 Reacties

 1. Elles
  25 november 2020 / 06:18

  Mooi geworden hoor!
  Waar laten jullie het wat grotere speelgoed? En waar staat nu de lego?

  • Marisca
   Auteur
   25 november 2020 / 07:40

   Dankjewel! We hebben nu een grote zolder waar alle LEGO staat. Al het LEGO waar nu niet mee gespeeld wordt, staat in kratten en hebben we achter de schotten van de zolder opgeborgen. De Legotafel staat ook op zolder en daar staat nu al het LEGO op waarmee gespeeld wordt. Momenteel is dat LEGO Mario. Datzelfde geldt voor het andere grotere speelgoed van Floris. We hebben de zolder opgedeeld in drie delen: een grote speelplek, mijn werkplek en een hoek waar de wasmachine, de droger en het wasrek staan. Daar staat ook een grote commode waar ik de was op kan vouwen etc.

 2. Christine
  25 november 2020 / 08:02

  Wat is het mooi geworden! En wat leuk dat Milan het gevoel voor mooie spulletjes van z’n moeder heeft geërfd ?

  • Marisca
   Auteur
   25 november 2020 / 08:09

   Haha Thanks!☺️ Hij vindt stylen echt heel erg leuk en wil zelf architect worden dus er zit wel iets in haha.

   • Christine
    26 november 2020 / 11:24

    Wat leuk zeg! Je zag het indertijd eigenlijk ook al toen hij in Minecraft zoveel aandacht aan de ruimtes besteedde..

 3. 25 november 2020 / 10:13

  Wat een super gave kamer! Dit is nog eens een stoere bijna puber kamer.