Home + Bijna 15 jaar samen en 9 jaar getrouwd, dit zijn leuke weetjes over onze bruiloft!

Bijna 15 jaar samen en 9 jaar getrouwd, dit zijn leuke weetjes over onze bruiloft!

Dit jaar zijn Patrick en ik precies 15 jaar samen. In juli eigenlijk, maar na een paar jaar rond je al af naar boven en tel je niet meer in maanden haha. Ook zijn we in juli 9 jaar getrouwd en omdat het bijna mei is, dé trouwmaand bij uitstek, dacht ik dat het wel leuk zou zijn om wat weetjes te delen over onze trouwdag. Cijfers, de avond ervoor, de huwelijksnacht, de trouwring van Patrick die ’s avonds doorgeknipt moest worden, de hele mikmak!

De avond ervoor verloren we de WK-finale

Weet je nog dat we het in 2010 zo goed deden op het WK voetbal? We liepen de hele dag rond met Wuppies en Vuvuzela’s en het kon niet op. Zouden we dan echt weer eens wereldkampioen worden? De avond voor onze bruiloft was het dan zo ver. We keken de WK-finale in de stad. Onze gasten van buiten de stad waren er al en iedereen had er zin in. Dit moesten we hoe dan ook winnen. Niet dus, want we verloren de finale. Ik houd onwijs van voetbal en kan er heel slecht tegen haha. Die vuvuzela belandde van nijd in het water en ik baalde zo. Ik had het zo gaaf gevonden als we de avond voor ons trouwen gewoon wereldkampioen voetbal waren geworden…

Onze bruiloft kostte €700,-

Trouwen, de ringen (die we nog steeds dragen en heel mooi blijven), eten en drinken etc. Onze bruiloft kostte bij elkaar €700,- Het was crisis, we hadden dubbele woonlasten, er was een kindje op komst en het zat allemaal niet mee. Toch wilden we graag trouwen voordat Milan werd geboren. Ik heb al eens een blog geschreven over onze low budget bruiloft, en die wordt nog steeds iedere dag mega goed gelezen. Sterker nog, ik ben er al regelmatig over geïnterviewd en laatst vertelde een collega dat ze erop Googelde en op mijn blog terecht kwam. Grappig!

Prikken op zwangerschapssuiker

Ik moest op mijn trouwdag testen op zwangerschapssuiker. Ik moest mij die dag een aantal keren prikken om te meten. Ik had al aangegeven dat het die dag mijn trouwdag zou zijn en dat de uitslag daardoor vertekend kon zijn. Ik zou toch zeker wel een stukje nemen van mijn eigen bruidstaart?! Toch moest het en ik vond dat zo stom! Uiteraard was de uitslag anders dan normaal en kon ik een paar dagen later alsnog hetzelfde doen.

Patrick moest zijn trouwring diezelfde avond door laten knippen!

Het was die dag warm en de ring om Patricks vinger ging steeds strakker zitten omdat zijn vingers door de warmte dikker werden. Op een gegeven moment werd het zo erg dat de ring zijn hele vinger afknelde. En dat terwijl hij wel op maat was gemaakt! Diezelfde avond moesten we de ring nog door laten knippen. We grapten toen nog dat dat geen goed teken was, maar het kwam goed haha. Hij kreeg daarna een andere ring en die zit tot op de dag van vandaag nog perfect.

De huwelijksnacht

Je hoort zoveel verhalen over de huwelijksnacht, maar volgens mij klopt er helemaal niets van! Je bent toch kapot na zo’n dag? Nu was ik ook nog eens zwanger, maar we laten rond 22.30 uur op bed haha. Wel waren we druk met envelopjes tellen. Herkent iemand dit?

Mijn trouwjurk kwam van Prénatal

Ik had voor we trouwden een mooie trouwjurk van iemand overgenomen. Uiteindelijk paste ik deze vanwege mijn zwangerschap niet meer. De jurk laten vermaken kostte een hoop geld. En ons budget was niet zo groot in die tijd. Uiteindelijk kocht ik een positiejurkje bij de Prénatal en heb ik de jurk weer doorverkocht. Degene die hem kocht heeft hem trouwens ook niet aan gehad, omdat die bruiloft uiteindelijk niet doorging. Bijzonder hè?

Uiteindelijk voelde ik mij wel fijn in dit jurkje. Als ik nu zou moeten kiezen weet ik niet of ik dan wel voor een echte trouwjurk was gegaan. Er zijn zoveel mooie feestjurken waarin je je heel mooi kan voelen. Ik zou het denk ik heel zonde vinden om een hele dure jurk te kopen die je maar één keer draagt.

Andere weetjes

  • We trouwden op een maandagochtend. Gratis, maar we liepen met zo’n 40 man samen naar het stadhuis, heel erg leuk! We trouwden gelukkig in de trouwzaal van ons mooie stadhuis.
  • Het feest gaven we de in de tuin, het was zo gezellig!
  • Iedereen is de hele dag gebleven omdat het zo gezellig was. Omdat het warm was kleedden mensen zich tussendoor even om en daarna kwamen ze weer terug.
  • Ik moest de dag erna werken alsof er niets was gebeurd. Ik werd door mijn toenmalige directeur gewoon naar huis gestuurd om nog even bij te komen en na te genieten.

Het was een superfijne dag en ik had het voor geen goud anders willen doen. Het was goed zoals het was. Hebben jullie nog leuke anekdotes over jullie trouwdag? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *