Home + Kinderen en zonnebrillen een lastige combinatie?

Kinderen en zonnebrillen een lastige combinatie?

Wij dachten al redelijk snel aan een zonnebril voor Milan en dat hadden we niet verwacht. We hadden immers een leuk zonneschermpje op de autoruit geplakt (nou ja leuk is een groot woord, eigenlijk zijn ze best lelijk en ze vielen er constant af). Toch bleek dit juist niet altijd even handig omdat die niet het hele raam bedekte waardoor de zon er nog regelmatig langs ging. Erg vervelend voor zo’n kleintje.

Ook in de buggy was dat het geval: we hadden een parasolletje, maar ook daar ging de zon vaak langs of je moet hem echt voor zijn gezichtje houden. Ook niet ideaal, want dan ziet je kindje niets.

Maar voor welke zonnebril kies je dan? Je kijkt namelijk niet alleen naar een leuk modelletje, maar je wilt ook dat de bril goed zit, niet meteen van het neusje af glijdt (en je hem dus in no time weer kwijt bent) en ook echt doet wat hij moet doen. Best een lastige keuze dus.

Wist je trouwens dat goedkopere brilletjes juist meer schade kunnen aanrichten dan wanneer kinderen helemaal geen brilletje dragen?

Deze brilletjes zijn namelijk niet voorzien van spectron glas, dit glas beschermt maximaal tegen schadelijke UV straling. Toch kunnen ze wel door het glas kijken waardoor er dus wel UV stralen in de ogen komen. Wanneer kinderen geen zonnebril dragen is dat minder het geval omdat ze de oogjes dichtknijpen. Ik schrok hier best wel van, maar waar kijk je dan voor een goede zonnebril?

Ik vond een webshop die gespecialiseerd is in onder andere kinderzonnebrillen en dat is ‘Leuke bril’. Een webshop waarbij je zeker weet dat de brillen van een zeer goede kwaliteit zijn, maar die ook zijn opgedeeld in leeftijdscategorieën zodat de bril ook daadwerkelijk goed zit. Ik vind dat persoonlijk erg prettig, want Milan is dan wel 5, maar hij heeft een redelijk klein hoofdje. Dat hebben wij in de familie allemaal waardoor een bril dus al snel te groot is en je deze ook snel kwijt kunt raken.

 

Nu gaan wij niet op wintersport, maar de komende tijd zijn er nog heel veel gezinnen die er op uit trekken en ook dan is een zonnebril onmisbaar. Vergeet overigens ook de allerkleinsten niet, want bij ‘Leuke Bril’ kun je al zonnebrilletjes kopen voor kinderen vanaf 6 maanden.

Op de webshop kun je ook gemakkelijk zoeken op leeftijd en merk. Zo vind ik de kleurcombinatie van deze Julbo Booba bril hieronder heel erg gaaf voor Milan. Ik weet zeker dat deze hem goed zal staan!

Ik had het net al over de hele kleintjes en keek ook naar het materiaal van deze zonnebrillen, want ik vroeg mij af of daar nog een verschil in zat. De zonnebrillen voor de allerkleinsten zijn van Kid Rider en blijken dus onbreekbaar te zijn, perfect! En er zitten geen kleine scharniertjes in waardoor je ook niet het gevaar loopt dat er een schroefje losgaat en je kindje dat inslikt. De brillen worden geleverd met een band van elastiek zodat hij goed blijft zitten en je hem ook niet kwijt kan raken.

mamablogger-mama-blog-zonnebrillen-kinderen-leuke bril- webshop-1

 

Ik kijk ondertussen nog even verder voor een stoer montuurtje voor Milan. Hoe kies jij een zonnebril voor je kind(eren)? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 24 februari 2016 / 07:28

    Leuke brillen! Wij hebben wel van die goedkope zonnebrillen. Ik weet dat het niet goed is maar de jongens hebben ze heel soms voor de leuk op. En dan hooguit 5 minuten.