Home + Ben jij blij met jouw thema? Populaire thema’s

Ben jij blij met jouw thema? Populaire thema’s

Misschien was de volgorde niet helemaal goed. Had ik het gisteren nog over plug-ins en dan hoppen we vandaag over naar populaire thema’s. De reden waarom ik voor deze volgorde koos was dat ik er wel vanuit ging dat veel van jullie al WordPress hebben (jouw domeinnaam is waarschijnlijk ook al geclaimd) en daarom ben ik toch eerst begonnen met de plug-ins.

Maar stel nu dat je echt gaat beginnen met WordPress dan ‘moet’ je de vorige blog iets later lezen en deze eerst 😉

Het blijf altijd lastig; welk thema kies je nu voor je blog? Misschien ben je al een aantal keer verandert of misschien wil je wel weer veranderen en ben je nog een beetje zoekende. Hoe dan ook, het thema is, naast de content, het belangrijkste van jouw blog. Het is tenslotte het eerste wat lezers zien en laten we wel wezen, hoe goed jouw content ook is, het oog wil ook wat.

Bedank je van tevoren wat je wilt met je blog. Wil je een magazine-achtige uitstraling, ga je voor strak of ga je voor veel beeld (dus foto’s).

Mocht je nog geen naam weten van een goed of leuk thema wat pas bij jouw wensen kan je via een filter (ga naar appearance > themes > search) je wensen aangeven. Welke kleuren wil je, welke functionaliteiten, welk onderwerp etc. Er worden dan thema’s gezocht die deze wensen bevatten en dan kan je zelf kijken wat je mooi vindt.

Ik heb twee populaire thema’s voor je gevonden die zeker de moeite waard zijn om te bekijken. Ook heb ik twee thema’s gevonden die ik zelf erg mooi vindt. Deze thema’s zijn gratis!

Neuro
Neuro is erg populair, strak en simpel. Eén menu boven in de header, een slideshow en je kan social media iconen toevoegen. Een mooi thema voor een mooie, overzichtelijke blog. Er is ook een Pro versie voor wat extra functionaliteiten. de pro versie kost zo’n $39.

Responsive
Deze staat in de top 25 van populaire WordPress thema’s. De naam zegt het al; dit thema werkt goed op tablets en smartphones en dat is fijn gezien het feit dat bijna iedereen gebruik maakt van mobiel internet. Een bijkomend voordeel is dat deze ook goed werkt met WooCommerce. je kan veel linkjes kwijt zonder het overzicht kwijt te raken. Een erg gebruiksvriendelijk thema met veel widget ruimte en kan je naar hartenlust je pagina indelen.

Fashionista
Dit thema heb ik zelf ook gebruikt in het begin van deze blog en ik gebruik hem nu ook voor mijn andere blog. Het is strak, heeft zeker een fashionable uitstraling en zorgt ervoor dat hetgeen je publiceert er ook echt uitspringt. Echt een fashion magazine uitstraling!

Capture
Als jij meer beeld hebt dan woorden, kijk dan eens even goed naar dit nieuwe thema. Dit thema is ontwikkeld met fotografen en videomakers in het achterhoofd. Ik vond de lay-out erg aanspreken. Het is een nieuw thema dus ik kan je helaas weinig vertellen over de ervaringen ermee. Ik wilde je hem alleen niet onthouden.

Welk thema gebruik jij en waarom?

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties