Home + Favo WordPress plug-ins

Favo WordPress plug-ins

Je bent dus overtuigd van WordPress, je domeinnaam staat, je kan inloggen en zelfs bloggen, maar dan wil je je blog een beetje gaan opleuken. Je wilt functionaliteiten gaan toevoegen die dus wel degelijk een toegevoegde waarde hebben. En soms zie je ze niet in de lay-out terug, sommige onmisbare plug-ins gebruik je juist aan de ‘achterkant’. Ik heb wat favoriete plug-ins op een rijtje gezet. Als ik nog wat mis, mail het mij gerust, want ook ik ken ze lang niet allemaal 😉

SEO by Yoast (of gewoon Yoast)
Yoast is onmisbaar binnen jouw WordPress blog. Ontwikkeld door de Nederlander Joost de Valk. Met Yoast schrijf je je teksten SEO proof en geeft hij door middel van een stoplicht systeem aan waar de verbeterpunten in je tekst zitten en welke punten al goed (dus groen) zijn. Hoe meer groene balletjes hoe beter dus. Ik heb hier al eerder een uitgebreide blog over geschreven. Deze lees je hier. Heel fijne en vooral ook eenvoudige plug-in die zijn werk meer dan goed doet!

Contact Form 7
Je schrijft een blog en soms is het daarbij noodzakelijk om een contactformulier daar aan toe te voegen. Of bijvoorbeeld een aanmeldformulier. Contact Form 7 doet dit dus allemaal. Je kan zelf kiezen waar je het formulier wilt hebben. Je kan er voor kiezen om deze in een widget te plaatsen(dus bijvoorbeeld in jouw zijbalk) of onderaan je blogpost/pagina. Contact Form 7 is al meer dan 12 miljoen(!) keer gedownload. Dan moet het wel goed zijn toch 😉

Jetpack
Jetpack kan je zien als een rugtas vol met functionaliteiten die je kan toevoegen aan jouw blog. Denk aan een mooie tegeltjes/mozaïek lay-out voor de foto’s in jouw blogpost, tot een goed werkende Twitter tijdlijn. Een heel compleet pakket waar je gewoon uit kan kiezen. En het mooie is, ook Jetpack is gratis! Ook over Jetpack heb ik afgelopen week een blogpost geschreven met informatie over hoe je het installeert, foto’s erbij etc. Wil je meer weten over Jetpack en waarom dit echt een musthave is voor jouw blog, lees dan even deze post.

UBM banners
Deze is wat minder bekend, maar wel heel erg fijn.  Soms wil je banners op je pagina die dan weer linken naar een externe pagina. Bijvoorbeeld naar jouw webwinkel. Of misschien zijn er wel partijen die willen adverteren met een banner op jouw site. Dan kan allemaal als het at kleiner is heel gemakkelijk via de plug-in UBM banners. Je kan hier zelf een slideshow van maken! Ook voor een enkele banner in jouw zij balk kan je deze makkelijk gebruiken. Ik heb hem zelf gebruikt voor de banner van mijn webshop. Zie rechts.

MailChimp
Dikke kans dat jij je nieuwsbrieven verstuurd via MailChimp. Ook MailChimp heeft een fijne plugin die je kan inzetten als widget op, daar is ‘ie weer, de zijbalk. Je maakt het anderen wel heel erg makkelijk om zich in te inschrijven voor jouw nieuwsbrief. Ideaal toch?

WooCommerce
Een webshop maken binnen WordPress kan dus ook en WooCommerce is daar dé plug-in voor! Jouw webshop binnen WordPress staat zo en je kan zelfs betaalmodules integreren zoals Ideal, PayPal en creditcards. Ook voor WooCommerce zijn er verschillende themes beschikbaar. Deze kosten tussen de $45 en $100. Daarnaast zijn er natuurlijk ook WooCommerce plug-ins.

En na deze plug-ins zijn er nog tig te ontdekken en dat maakt WordPress juist zo leuk! Werk jij al met WordPress? Zo ja, wat is dan jouw favoriete plug-in? Welke kan je écht niet missen? Ik hoor het graag!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties