Home + Back to School | Zomervakantie afsluiten en vooruitblik op het nieuwe schooljaar

Back to School | Zomervakantie afsluiten en vooruitblik op het nieuwe schooljaar

Inmiddels loopt de zomervakantie voor iedereen ten einde. Wij waren de eerste regio die vakantie kregen en dit is alweer onze tweede werkweek en eerste schoolweek. Milan is begonnen in de brugklas en gaat komende week op kamp. Floris is begonnen in groep 3. Flinke veranderingen en het is best even wennen. In dit blog blik ik nog één keer terug op de zomervakantie en blik ik vooruit op het nieuwe schooljaar.

Terugblik zomervakantie

We hebben echt een heerlijke vakantie gehad. In eerste instantie zouden we de eerste week van onze vakantie naar Rhodos vertrekken, maar dat ging niet door vanwege de bosbranden. We hebben gelukkig razendsnel kunnen omboeken en Kos werd onze nieuwe bestemming. Extra leuk, want hier hebben Patrick en ik elkaar 19 jaar geleden leren kennen.

Omdat we later vertrokken waren we de eerste week thuis en ondanks het slechte weer hebben we ons heel goed vermaakt. Van een ochtendje Jump Square tot een lekkere lunch bij Loetje. Ook gingen we naar Avonturia in Den-Haag en naar de bioscoop. We hebben echt hele leuke dagen gehad.

In de week nadat we thuis kwamen, hebben we het vooral rustig aan gedaan. We hebben in huis gerommeld, lekker opgeruimd en kregen ons nieuwe bed. Met die nachtrust moet het de komende tijd wel goed gaan komen 😉

Kortom, een geslaagde vakantie!

Naar de brugklas en naar groep 3

Inmiddels is het nieuwe schooljaar begonnen. Een gekke, want onze oudste is begonnen in de brugklas en de jongste in groep 3. Voor allebei betekent dat wennen aan een nieuwe klas, nieuwe leerkrachten en voor de oudste een compleet ander leven. En voor ons dus ook.

Voor we het weten zijn we ook hier weer aan gewend, maar het is best een overgang. We laten het maar op ons afkomen, haha.

Wennen aan een nieuwe fase en voorbereiden op het najaar

Terwijl we allemaal wennen aan de situatie dit nieuwe schooljaar, gaan we ook de leukste maanden van het jaar tegemoet. Tenminste, dat vind ik ;-). De jongens zijn jarig in oktober, voor Mamablogger begint de leukste periode om over te schrijven en de feestdagen komen er weer aan.

Tegelijkertijd ga ik nog twee cursussen doen in september en oktober en rond ik op mijn werk een project af om vervolgens te beginnen aan een nieuwe. Superleuk, maar dit alles vraagt wel wat van ons als gezin. Niet alleen een goede weerstand, maar het is ook fijn als we onze hersenfunctie kunnen ondersteunen. We moeten immers best veel en vooral ook veel onthouden. Niet alleen wij, maar ook van de kinderen wordt nu meer verwacht op school dan dat ze gewend zijn.

Omega-3 ondersteunt de hersenfunctie

Wist je dat Omega-3, zoals die van Möllers, niet alleen de weerstand ondersteunt? Dit geldt namelijk ook voor de hersenfunctie. Dus wanneer je Omega-3 inneemt wanneer de ‘r’ in de maand zit, sla je twee vliegen in één klap! Sinds enkele jaren (na een eerdere samenwerking met Möllers zijn wij het blijven gebruiken) gebruik ik het wanneer de ‘r’ dus in de maand zit. Gewoon ’s morgens bij het ontbijt.

Wat feitjes op een rij wat betreft de ondersteuning van de hersenen:

  • Voldoende inname van Omega-3 is essentieel voor de optimale structuur en functie van de hersencellen;
  • Omega-3 inname kan leiden tot verbeteringen in het leervermogen, geheugen en zelfs de stemming;
  • Onderzoek heeft aangetoond dat Omega-3 vetzuren kunnen helpen bij het verminderen van symptomen van depressie en angst.

Maar hoe zit dat dan precies? Ons brein is rijk aan het omega-3 vetzuur DHA. De hoeveelheid van dit vetzuur neemt toe tijdens de groei en ontwikkeling van de hersenen en neemt af als je ouder wordt. Wereldwijd houdt de vraag naar de effecten van DHA op het functioneren van complexe hersenmechanismen wetenschappers bezig. Het bewijs dat tot dusver verzameld is, is zo overtuigend positief dat Europese voedselveiligheidsinstanties verklaren dat dagelijkse inname van 250 mg DHA bijdraagt aan de normale functie van het brein.

Ons brein is afhankelijk van zowel goede voeding als mentale stimulatie om goed te kunnen ontwikkelen en functioneren. Daarom is het belangrijk om van jongs af aan belang te hechten aan goede voeding voor je kind, al tijdens de zwangerschap. Omega-3 speelt hierbij een belangrijke rol.

Als je Omega-3 toevoegt aan goede voeding, dan kom jij die drukke wintermaanden wel door.

Goed om te weten: vloeibare Omega-3 van Möllers is verkrijgbaar in een lekkere citroen-, tutti frutti- en appelsmaak. Een dessertlepel per dag is genoeg. Koop de producten van Möllers hier.

Kortom, er komen drukke maanden aan en we kunnen wel wat ondersteuning gebruiken. Ik heb alweer tig afspraken in de agenda gezet en terwijl ik dit typ, kwam ik erachter dat ik ook alweer wat dagen en thuiswerkmiddagen moet schuiven op mijn werk. Zucht… Het geregel is in ieder geval weer begonnen…

Hoe kijken jullie vooruit naar dit nieuwe schooljaar? Klets mee in de comments hieronder.

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *