Home + Back to School 2022 | DIY: het Back to School bord

Back to School 2022 | DIY: het Back to School bord

Natuurlijk staat je hoofd nog niet naar het nieuwe schooljaar. Dat is maar goed ook, maar toch vind je tot de scholen weer beginnen iedere vrijdag een ‘Back to School’ artikel op Mamablogger. Vandaag blik ik vast vooruit naar de eerste schooldag. Bij ons is het inmiddels een traditie dat we dan een foto maken. Dit doen we steevast met een ‘Back to School bord’. Deze kun je heel eenvoudig zelf maken. Ik laat je verschillende zien!

Wat is een ‘Back to School bord’?

Dat is eigenlijk heel simpel: een bord waar ‘Back to School’ op staat :-). Je zou er eventueel ook een datum bij kunnen zetten. Dit bord houdt jouw kind vast en jij maakt de foto op een leuke plek. Rugzakken erbij en je foto is compleet. Wij maken deze nu al een aantal jaar en het leuke is dat je de kinderen letterlijk ziet groeien. Mooie herinneringen voor later in ieder geval!

DIY

Dit bord maakte ik van steigerhout. Patrick heeft een stuk afgezaagd en ik heb de letters erop gezet met sjablonen van Action. Laagje mat vernis erover en klaar ben je. Deze foto’s maakten we destijds toen de jongens weer naar school en de peuterspeelzaal mochten na een lange lockdown. Dit deden we op een ochtend in het weekend voor de eerste schooldag. Ik zou normaal natuurlijk niet zulke foto’s maken bij school 😉 We maakten deze foto’s overigens om zoveel mogelijk vast te leggen over die periode. Ik heb heel veel foto’s en moet er nog steeds een fotoboek van maken haha.

Dit bord maakte ik vorig jaar nadat we ons steigerhouten bord kwijt waren geraakt (ik ben hem overigens nog steeds kwijt). Ik kocht een canvas doekje bij Action en had nog een potje krijtverf staan. Met een witte krijtstift schreef ik erop. Super simpel, maar wel heel erg leuk.

Let op: als je de datum er permanent op schrijft, kun je het bord het jaar erop niet meer gebruiken. 

Wat kun je verder nog gebruiken voor een Back to School bord?

  • Je zou een letterbord kunnen gebruiken
  • Wil je eens wat anders? Dan zijn deze letterkratten van HEMA ook superleuk. Rugzak erin en klaar ben je.
  • Een krijtbord
  • Lightbox met letters

Maken jullie een foto op de eerste schooldag?

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *