Home + Back to School #1 | Hoe lang duurt een speelafspraakje?

Back to School #1 | Hoe lang duurt een speelafspraakje?

Huh, een Back to School blog terwijl de vakantie net is begonnen en één regio nog vakantie moet krijgen? Ja, dat klopt. De komende weken komt er iedere zondag een Back to School blog online. Met toffe schoolspullen, tips en weetjes en nog veel meer leuks. Niet om je nu al aan school te laten denken, maar dan staat er aan het einde van de vakantie een lange reeks voor je klaar met alle informatie en andere leuke dingen. En ach, stiekem maakten we vroeger, tijdens de vakantie, toch ook tig rondjes over de V&D Schoolcampus? Dat gevoel wil ik weer een klein beetje terughalen.

Vandaag alles over speelafspraakjes en volgende week alles over de schoolspullen die je per groep op de basisschool nodig hebt. Dat wordt ieder jaar namelijk steeds meer en ik maak handige checklists voor je die je op je telefoon op kunt slaan! Maar goed, we gaan weer terug naar de speelafspraakjes, want dit is een vraag die iedere ouder denk ik heeft als hun kind naar de basisschool gaat; hoe lang duurt een speelafspraakje?

Hoe plan je een speelafspraakje?

Ik vond dit ook zo’n lastige vraag, want wat is normaal? Milan zit op een school waar ze werken met een continurooster. Dat betekent dat ze om 14.30 uur uit school komen. Fijn, want op die manier hebben ze nog wat aan hun middag en dus tijd voor een gezellig speelafspraakje! Tenminste, ik dacht daar heel gemakkelijk over, want het plannen van een speelafspraakje is niet altijd even gemakkelijk. Ik vind twee dagen in de week namelijk genoeg. Er zijn ook dagen dat ik werk en Milan dus naar opa en oma gaat en hij zit op musicalles en zwemles. De dagen zijn al behoorlijk gevuld en als ik vrij ben heb ik ook weleens plannen voor de middag.

Maar dat geldt natuurlijk niet alleen voor mijzelf. Voor andere moeders geldt dit net zo goed. Tel daarbij op dat die kinderen ook een volle agenda hebben, soms nog op de BSO zitten en je begrijpt dat we soms afspraakjes maken voor volgende week vrijdag als het net maandag is. Wees er daarom op voorbereid dat je kind weleens teleurgesteld kan zijn. Dat went overigens snel genoeg hoor.

Dan heb je tot slot nog de momenten dat je zoon of dochter samen met een vriendje of vriendinnetje uit school komt en vraagt of ze mogen spelen. Geen probleem, maar daar gaat je planning 😉 Er zijn daarom weleens dagen waarop ik tegen Milan zeg dat hij niet af kan spreken.

Hoe lang duurt een speelafspraakje?

Dat vroeg ik mij aan het begin heel erg af, wat is normaal voor een speelafspraakje? Uiteindelijk regelde dat zichzelf wel. Als Milan om 14.30 uur uit is, duurt een speelafspraakje tot ongeveer 17.00 uur. 2,5 uur dus. Soms ook wat eerder hoor, maar niet langer in ieder geval.

Milan heeft op woensdag musicalles, maar als dat er een keer niet is duurt het ongeveer tot 14.30/15.00 uur. Dit is dus 2,5 á 3 uur. Nu hij ouder word vermaken ze zich helemaal prima, maar het is wel lang genoeg. Daarna worden ze het zat.

Tips voor een speelafspraakje met jonge kinderen

In de eerste groepen merkte ik wel dat ik ze soms bezig moest houden. Dan deden we het volgende;

  • Met de bakfiets een fietstochtje maken;
  • Oud brood mee en dan de eendjes voeren;
  • Naar de speeltuin;
  • Bij mooi weer een ijsje halen.

Dat brak de middag en de tijd ging op die manier sneller, ook voor de kinderen. Inmiddels is dit allemaal niet meer nodig en weetje, stiekem vind ik dat best jammer. Kleine jongetjes worden veel te snel groot!

 

 

Volg:
Marisca Kenter

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca Kenter. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Schrijven is mijn grote passie en niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, op Mamablogger vind je alles wat hippe moeders bezig houdt!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *