Home + Anders communiceren met Milan

Anders communiceren met Milan

Vanmiddag keek ik naar Milan en ik vroeg mij voor het eerst af wanneer hij zo groot is geworden. Als ik hem iets geef wordt er geantwoord met ‘thanks’ en in een andere zin hoor ik opeens ‘allright’. Ik word zelf wat vaker op mijn nummer gezet door hem en ik realiseer mij dat mijn oudste kleine mannetje niet meer zo klein is. En ja, dat vind ik lastig. Deze jaren komen nooit meer terug en tegelijkertijd vraag ik mij af of ik het allemaal wel goed aanpak…

Ik vond mijzelf altijd best een goede moeder

Ik vond mijzelf altijd best een goede moeder. Lekker bescheiden ook haha, maar het is echt zo. Alles wat ik doe doe ik in feite voor hen en ik hoop dat ze ervan leren. Dat hard werken nodig is om je geld te verdienen, dat we hier in huis met respect met elkaar omgaan, dat een warm thuis heel erg belangrijk is etc.

De laatste tijd hoop ik vooral dat ik het goed doe. Een grote mond wordt niet gepikt en altijd uitgepraat, maar ik ben ook maar een mens. Ook ik schiet weleens uit mijn slof en denk dan achteraf ‘dat had ik anders aan moeten pakken’. Je gaat als ouder zijnde mee in de waan van de dag en we worden in zekere zin ook geleefd. Door werk, school, afspraken etc. en dat is niet goed. Ook niet voor Milan. Tel daarbij op dat hij na 7 jaar de aandacht nu moet verdelen en je begrijpt dat we een andere aanpak nodig hebben.

Wij zijn ook veranderd

Voor je nu misschien denkt dat Milan nu heel erg veranderd is, dat is hij niet. Hij is enorm lief voor Floris en hij test ons zo nu en dan uit, maar dat hoort bij zijn leeftijd en daar moet hij ook ruimte voor krijgen. Wij zijn denk ik meer veranderd dan hij. We zijn ons heel bewust van het verdelen van de aandacht tussen de beide jongens, maar we zijn ons nu ook meer bewust van onze tijd. Die is schaars en willen we daarom zo goed mogelijk benutten. Met onze jongens natuurlijk. We zien steeds meer om ons heen dat mensen maar doorgaan en op den duur gaat dat fout. We werken om te leven en niet andersom. Hier schreef ik laatst ook een blog over.

Nu Milan ouder wordt, groeit dat bewustzijn bij hem ook. Hij is zich ook steeds meer bewust van de tijd en de aandacht. Daarom willen we het zo goed mogelijk aanpakken en dat vind ik eerlijk gezegd best lastig soms. Toch hebben we wel wat manieren waarop we het aanpakken:

Tips om te blijven communiceren met je kind

 • Blijf praten en spreek uit waar je mee zit. Je zult merken dat je kind zich dan ook open stelt en meer zal vertellen;
 • Zeg het als je het even niet meer weet. Ik doe dat weleens hoor;
 • Zeg sorry als je fout zat. Ook dat doe ik weleens. Sorry, Milan dat ik het zo aan heb gepakt, mama had beter moeten weten;
 • Maak tijd voor humor en gekkigheid. Zo belangrijk!
 • Laat de boel de boel en ga spontaan even ergens heen. Morgen komen er 5 tips online met de leukste spontane uitjes;
 • Nu hij ouder wordt kan ik ook iets meer loslaten over mijn eigen onzekerheden in de zin van ‘ als je dit doet ben ik bang dat dit zal gebeuren’. Als jij het uitspreekt kunnen jullie het er samen over hebben.

Deze manier werkt voor nu heel goed, maar wij hebben de wijsheid ook niet in pacht hoor. We doen ons stinkende best en hopen dat we straks twee goed opgevoede kinderen afleveren aan de maatschappij 😉

Hoe communiceren jullie met jullie kinderen? Klets mee in de reacties hieronder!

Volg:
Marisca Kenter

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca Kenter. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Schrijven is mijn grote passie en niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, op Mamablogger vind je alles wat hippe moeders bezig houdt!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments

 1. Ciska
  23 juni 2018 / 21:37

  Jullie zijn hele goede ouders daar is niets op aan te merken