Home + Wij hebben de badkamer beneden en dat is best handig

Wij hebben de badkamer beneden en dat is best handig

Van de week had ik weer eens haast ’s morgens en ik stond in de badkamer mijn haar te doen. Milan helpt altijd heel goed mee en die legde de jas van Floris al klaar, had zijn eigen tas al ingepakt en zat naast Floris tv te kijken. Nog even rustig de dag opstarten voordat hij naar school ging. Ik kon ze allebei in de gaten houden en realiseerde mij dat een badkamer beneden toch wel heel handig is…

De badkamer beneden?

Het is natuurlijk niet gebruikelijk om de badkamer beneden te hebben. Hier in de straat staan alleen oude huizen en hier zie je het wat vaker. En hoewel we allemaal verbouwd hebben, hebben wij dus nog steeds de badkamer beneden. Voor de meeste mensen misschien wat onwennig, maar wij zijn er inmiddels helemaal aan gewend en vinden het stiekem ideaal!

8x waarom de badkamer beneden zo handig is

 • Ik kan Milans haar doen en tegelijkertijd Floris in de box of op de grond in de gaten houden;
 • Ik kan douchen en beide kinderen in de gaten houden (ideaal!);
 • Wat dacht je van ’s avonds lekker lang in bad gaan zonder bang te hoeven zijn om één van de kinderen wakker te maken? Nu kan dat gewoon!
 • Het hele ochtendritueel vindt beneden plaats waardoor we dus ook niet heen en weer hoeven te rennen, het gaat dan ook heel snel;
 • Milan kan in bad gaan en ik aan aan de tafel bloggen. De deur een stukje open en ik kan hem zo in de gaten houden, dat voelt heel veilig;
 • Toen ik de weeën opving en ik in bad wilde hoefde ik niet meer naar boven te lopen. Alles kon beneden;
 • Even snel mijn haar of make-up bijwerken? Sure, ik ben zo heen en weer!
 • Milan kan mij even snel wat vragen als ik mij aan het aankleden ben zonder dat hij zelf heen en weer hoeft te lopen of moet schreeuwen;

Kijk, het is natuurlijk maar net wat je gewend bent, maar hierdoor hebben we boven ook meer ruimte en hebben de jongens ieder hun eigen kamer. Daardoor kunnen we hier ook blijven wonen. Veel huizen hier die de badkamer boven hebben, hebben maar twee slaapkamers en dat is met twee kinderen niet praktisch. Wij willen dit stekkie zo dichtbij de binnenstad niet zomaar inruilen dus dit is voor ons de meest ideale oplossing naast verbouwen natuurlijk.

Zou jij een badkamer beneden praktisch vinden of juist helemaal niet? Klets hieronder mee in de comments!

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 Reacties

 1. Linda
  23 juni 2018 / 07:52

  Wij hebben de badkamer ook beneden. Inderdaad ideaal met kleine kinderen! En zelf hoef je ook niet extra zacht te doen als er nog iemand slaapt. Wij zijn er dus ook erg blij mee, maar het is inderdaad maar net wat je gewend bent.

  • 23 juni 2018 / 18:09

   Dat is het natuurlijk ook, als je bijvoorbeeld in een appartement woont heb je alles weer gelijkvloers.

 2. Sandra
  23 juni 2018 / 08:13

  Wij hier ook beneden… Heb wel1 nadeel.. we h boven geen wc boven

  • 23 juni 2018 / 18:07

   Dat is inderdaad wel een nadeel, maar we zijn er ook wel weer aan gewend…

 3. Maartje
  23 juni 2018 / 09:00

  Wij ook! Er zijn ook heel wat nadelen op te noemen hoor 😉 of je moet ook alle kleding beneden bewaren?
  Maar ik vind t niet erg.
  Alleen die wc die boven ontbreekt is wel erg jammer…

  • 23 juni 2018 / 18:07

   Ja, alleen die wc is wel een dingetje, maar ook daar we inmiddels wel aan gewend. De wasmachine staat ook beneden in het washok, dus dat scheelt en kleding nemen we ’s morgens mee naar beneden. Na het ontbijt kan Milan dan zijn kleding aantrekken en zijn tanden poetsen. Ik hoef dan niet weer naar boven om het na te poetsen.

 4. 2 augustus 2018 / 11:19

  Slim met de ogen op de toekomst dat je de badkamer beneden hebt geplaatst! Mocht je hier oud worden hoef je dat niet meer aan te passen 🙂