Home + Als ik een euro zou krijgen voor iedere keer dat er ‘mama’ naar me wordt geroepen…

Als ik een euro zou krijgen voor iedere keer dat er ‘mama’ naar me wordt geroepen…

Mijn ogen zijn nog niet open of ik hoor al ‘mama’. Vaak gevolgd door heel lange verhalen. Over de Super Monsters, over Enzo Knol en zijn vrienden, over wat we vanavond gaan eten en over nog heel veel meer. Ik merk dat nu ik ouder word, toch eerst even rustig wakker wil worden, maar dat zit er met die jongens van mij niet in. Ach, dat komt wel weer. Toch denk ik weleens ‘als ik een euro zou krijgen voor iedere keer dat ik ‘mama’ hoor, dan zou ik slapend rijk worden’. Stel dat dat nu het geval zou zijn, dan zou ik dit ermee doen.

Een heerlijke vakantie boeken

Wel met het gezin dus de ‘mama’s’ zouden mij alsnog om de oren vliegen, maar dan zou ik een onvergetelijke vakantie willen boeken naar bijvoorbeeld Amerika. In ieder geval zoveel mogelijk herinneringen maken.

Geld opzij zetten voor de jongens

Aangezien ze er dan zelf aan hebben bijgedragen 😉 is het wel net zo fair dat ik dan geld opzij zou zetten voor de jongens. Het zou een flink bedrag zijn wat ik dan zou bewaren voor een studie en een huis.

Zelf een huis kopen

Over huizen gesproken, als we dan toch slapend rijk zouden worden van iedere euro, zou ik ook ons droomhuis willen kopen en daar in één keer alles naar wens willen maken. We willen in de wijk blijven waar we nu ook wonen en daar wordt nog heel veel moois gebouwd. Als dat toch eens zou kunnen…

Sparen en beleggen

Ik zou verder weinig geks doen met dat geld. We zullen misschien wat vaker een vakantie boeken, maar verder zou ik het sparen en beleggen. Ik hou enorm van zekerheid dus het zou mij vooral een fijn gevoel geven. Een gevoel van vrijheid en het feit dat we leuke dingen kunnen doen. Een heerlijk vooruitzicht zou dat zijn!

Automatisme om ‘mama’ te zeggen

Even serieus, er zijn dagen dat ik af en toe gek word van al dat ‘ge-mama’, en dan zeg ik regelmatig dat ze ook een papa hebben aan wie ze wat kunnen vragen. Het lijkt soms ook wel een vanzelfsprekendheid. Floris zegt bijvoorbeeld regelmatig ‘mama’ zonder dat er wat achteraan komt. Het is een gewoonte en ik probeer nu niet altijd meer direct te reageren, maar eerst even af te wachten of er nog wat achteraan komt.

Hoewel ik er soms helemaal gek van kan worden is het wel het woord dat ik het liefst hoor. Ze zijn er, ze zijn gezond en ik ben hun mama. Dit heb ik altijd gewild, maar deze mama wil soms ook gewoon een beetje rust haha.

Kunnen jullie het woord ‘mama’ soms ook even niet meer horen? En wat zou jij doen als je een euro kreeg voor iedere keer dat je ‘mama’ hoort? Klets mee in de comments hieronder of op social media.

liefs

 

 

 

SpeelgoedSpeelgoed

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.