Home + Afvallen | Wat ik ongeveer eet op een dag

Afvallen | Wat ik ongeveer eet op een dag

Laatst plaatste ik een vragensticker op Instagram met de vraag wat jullie graag zouden willen lezen op Mamablogger. Een veelgehoord antwoord was een eetdagboek of in ieder geval inzicht in wat ik eet op een dag nu ik bezig ben met afvallen. Nu vind ik een eetdagboek niet zo leuk, omdat mijn schema er redelijk hetzelfde uitziet, maar daar kan ik natuurlijk ook wat mee. Daarom hieronder een inkijkje in wat ik ongeveer eet op een dag!

Ontbijt | Vroeg en best uitgebreid

Toen ik net begon met afvallen was mijn ontbijt een stuk gevarieerder. Toen bakte ik geregeld bananenpannenkoekjes of ik ontbeet met yoghurt. De laatste tijd is de gewenning er weer ingeslopen en ziet mijn ontbijt er als volgt uit:

 • Twee crackers met smeerworst
 • Twee kiwi’s (op deze foto toevallig aardbeien die we over hadden)
 • Een groot glas groene thee of gemberthee
 • Een klein laagje proteïne shake met chocoladesmaak

Best wel wat denk ik. Nu ontbijt ik altijd vroeg; rond 6.30 uur. Hier neem ik de tijd voor dus ik zit hierna wel even vol. Ook vind ik het lekker om meteen fruit op te hebben. Kunnen we dat niet meer vergeten.

Tussendoortje

Het eerstvolgende eetmoment is het tussendoortje rond 10.00 en 10.30 uur. Dat kan van alles zijn, maar mijn favoriet is een plak bananenbrood. Al kan het net zo goed een reep Between Zero zijn. In dit blog maakte ik een overzicht van mijn favoriete tussendoortjes tijdens het afvallen.

Lunch

Lunch is tussen 12.00 en 12.30 uur en daar kan ik echt naar uit kijken. Dit keer nam ik een salade mee, maar meestal eet ik één broodje op het werk (die bestel ik dan, bijvoorbeeld met carpaccio of vega filet) of ik neem een boterham mee van huis. Op het werk kunnen we soep pakken. Dit doe ik bijna altijd. Van gebonden soepjes eet ik een half kopje, van heldere soepen neem ik wel een hele kop.

Als ik thuis lunch, dan lunch ik met twee boterhammen of twee crackers zonder soep.

Tussendoortje

Het tussendoortje in de middag neem ik rond 14.30 uur. Dan heb ik vaak trek in iets hartigs. Bijvoorbeeld de dunne maïswafels met een smaakje. Die zijn zo lekker!

Avondeten

In de avond eet ik gewoon mee met de rest. Dit is tussen 17.00 en 18.00 uur. Van een prakje en een stukje vlees (al ben ik niet zo’n vleeseter) tot een patatje op zaterdag. Ik eet eigenlijk nooit zoveel en probeer bij de patat bijvoorbeeld niet zoveel saus te eten. In ieder geval eet ik wel lekker mee. En komt het een keer uit dat we een tweede avond ongezond eten? Dan haal ik een lekkere salade. Daar doe ik vervolgens twee keer mee. Salade eet ik overigens altijd zonder dressing.

Snack in de avond

Tot slot de snack in de avond rond 19.00 – 19.30 uur. Ik vind de avonden het meest lastig en krijg dan juist heel veel trek in heel veel ongezonde dingen als chips en nootjes. Ik blijf dit een ding vinden al eet ik geen chips meer. Ik kies bijvoorbeeld weer voor de maïswafels, een speculaasje, een stukje kaas etc. Dit zal altijd een struggle blijven vrees ik, maar ik probeer mij echt in te houden.

Dit is momenteel mijn eetschema met zes eetmomenten op een dag. Tussendoor drink ik zoveel mogelijk thee en water. Op mijn werk drink ik graag koffie. Ik mag van mijzelf twee lattes zonder suiker per dag. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Laat het me weten in de comments of op de socials van Mamablogger.

 

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Debby
  15 juni 2023 / 07:06

  Klinkt lekker allemaal! Maar eerlijk
  gezegd.. het boeit niet wat wij vinden! Jij moet dit lekker vinden en fijn vinden . Als t
  voor jou werkt dan werkt t ongeacht wat wij
  vinden van jou eten! Keep up the good work en je fijn broeken, prachtig mens!

  • Marisca
   Auteur
   15 juni 2023 / 07:21

   Lief van je, dankjewel! Tips zijn altijd welkom, maar verder heb je gelijk 🙂

 2. Debby
  15 juni 2023 / 07:07

  Fijn voelen ipv broeken oeps haha