Home + Aftellen naar Sinterklaas 2021 | Maak je eigen Pietenhuis!

Aftellen naar Sinterklaas 2021 | Maak je eigen Pietenhuis!

Maandag wordt de eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal weer uitgezonden en wat is er dan leuker dan dit weekend het huis al in Sinterklaassfeer te brengen? Om je daarbij te helpen heb ik drie Sinterklaas DIY’s gemaakt die de komende dagen online komen op Mamablogger. Vandaag is de eerste en ik begin met het Pietenhuis. Kijk je mee?

De basis van het Pietenhuis: een houten poppenhuis

Hier hebben we ontzettend geluk mee gehad. Een paar jaar geleden mocht ik voor Mamablogger het één en ander uitzoeken bij Flinders en ik koos onder andere voor dit Nofred Harbour poppenhuis. De afmetingen zijn perfect (niet te groot, maar ook niet te klein: 34cm breed, 39.3 cm hoog en 23.5cm diep), maar het huis is ook niet goedkoop. Misschien hebben jullie zelf al een houten poppenhuis, maar anders zou ik vooral eens op Marktplaats kijken of een tripje plannen naar een tweedehands winkel. Misschien tik je daar voor een prikkie een huis op de kop die je daarna zelf kunt omtoveren tot een echt Pietenhuis. Een alternatief is om er één te maken van karton, maar dan is hij wel minder stevig.

In ieder geval hadden we een basis, maar verder hadden we nog helemaal niets. Ik ging daarom op zoek naar meubeltjes, klein “speelgoed” en nepcadeautjes. Uiteindelijk heb ik het Pietenhuis heel snel en redelijk budget in kunnen richten.

Tip: dit houten huisje van HEMA is kleine, maar ook leuk om een mini Pietenhuis mee te maken.

Het Pietenhuis inrichten, zo deed ik dat

Uiteindelijk kocht ik het volgende:

  • Sierlint met kaarsjes van HEMA. Dit kost €1,75 voor 1,5 meter en hiermee kun je lampjesslingers maken. Je knipt ze gewoon af op de gewenste lengte en plakt ze vervolgens vast met plakband.
  • Houten woonkamer meubeltjes van HEMA. Deze set kost €6,-.
  • Houten slaapkamer meubeltjes van HEMA. Deze set kost ook €6,-, maar kon ik niet online vinden. Misschien vind je deze wel in de winkel.

Met deze spulletjes kom je al een heel eind, maar je wilt het huis nog wel verder aankleden. Ik had nog Pietenplaatjes liggen van het Sinterklaasjournaal uit 2018. Deze kwamen vorig jaar terug als schilderijen in het Pietenhuis dus ik heb ze er nu ook in geplakt als schilderijen. Als je Googelt op ‘Pietenplaatjes Sinterklaasjournaal’ vind je ze en kun je ze zelf uitprinten.

Van stukjes jute (van een jute zakje dat we over hadden) en een touwtje maakte ik kleine zakjes.

Ook kocht ik houten blokjes bij Bol.com die ik verfde. Dit waren de nepcadeautjes. Tot slot vond ik bij Bloemensalon de Spiegel in Gouda heel kleine speeltjes die prima konden dienen als speelgoed dat nog ingepakt moet worden. Voor ongeveer €3,- had ik daar superleuke en unieke spulletjes zoals een heel kleine, houten tractor en kleine trommeltjes. Woon je niet in (de buurt van) Gouda, dan vind je dit soort spulletjes vaak ook wel in een tweedehands winkel.

In ieder geval ben je zo klaar en maak je in een handomdraai een supergaaf Pietenhuis waar je ieder jaar plezier van hebt.

Dit is toch fantastisch?! 

Floris is inmiddels niet meer weg te slaan bij het Pietenhuis en ik moet zeggen dat ik hem stiekem ook wel heel erg leuk vind geworden.

En dit is dan het volledige eindresultaat! Wat vinden jullie ervan? Hebben jullie weleens een Pietenhuis gemaakt? Morgen laat ik de Sinterklaas tafelklem aan jullie zien. Daar kreeg ik op Instagram al heel wat reacties op.

liefs

 

 

 

Sint 2021Sint 2021

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Anja
    5 november 2021 / 12:00

    Wauw, wat superleuk gedaan! Ik heb 2 jaar terug een mooi houten grachtenpand via Marktplaats gekocht. Vorig jasr had ik deze neergezet met de playmobil poppetjes maar het moet verder nog aangekleed worden. Dit ziet er heel erg leuk uit!