Home + Aftellen naar Sinterklaas 2021 | Sinterklaas in een vaas!

Aftellen naar Sinterklaas 2021 | Sinterklaas in een vaas!

Dit is de makkelijkste Sinterklaas DIY die ik met jullie zal delen: Sinterklaas in een vaas ?. Hiermee tover je je tafel in een handomdraai om in Sinterklaas sfeer. Deze DIY is wat klassieker dan de eerdere die ik liet zien omdat deze poppetjes van die leuke, ouderwetse poppetjes zijn. Althans, die sfeer heeft het want de Pieten zijn roetveegpieten. Kijken jullie weer mee?

Alles van Intratuin

Nee, dit artikel is niet gesponsord door de Intratuin. Ik mocht willen dat ik een leuke samenwerking met ze had haha. We hebben dit gekocht toen we een aantal weken geleden een bezoek brachten aan de kerstshow van Intratuin Duiven. Je hebt het volgende nodig:

  • Vaas met deksel van kurk. Dit is een terrarium vaas met een opening aan de voorkant en was in de aanbieding voor nog geen tientje.
  • Nep sneeuw (te vinden bij de spulletjes voor een winterdorp)
  • Kleine boompjes (te vinden bij de spulletjes voor een winterdorp)
  • Wat plakjes “boomstam” (te vinden bij de spulletjes voor een winterdorp)
  • Set met Sinterklaas en Pietjes (sowieso verkrijgbaar bij Intratuin Zevenhuizen voor ongeveer €8,-)

Zo ga je te werk

Het spreekt eigenlijk wel voor zich, maar ik begon met het schoonmaken van de vaas. De deksel had ik er vanaf gehaald. Daarna strooide ik vanaf de bovenkant een lekkere hoeveelheid sneeuw in de vaas. Omdat ik het iets meer aan wilde kleden, strooide ik er plakjes boomstam op.

Daarna zette ik de de boompjes erin en tot slot pas de figuren.

De figuren zet je niet vast dus heel stevig is het allemaal niet. We hebben deze vaas op een schaal gezet zodat hij niet te kwetsbaar is, maar het kan gebeuren dat de poppetjes omvallen. Daarom is het maar goed dat er een opening in zit. Kun je ze snel terugzetten ?.

Ik had nog een Sinterklaas over uit een oudere, vergelijkbare set. Deze heb ik met secondelijm op de deksel geplakt. Die zit nu muurvast en kan er niet meer af. Het geeft net dat beetje extra dus je zou ook kunnen kiezen voor twee setjes met figuren, maar het hoeft natuurlijk niet.

Zoals ik al zei is het een makkelijke DIY die snel sfeer geeft. Wat vind je ervan? Klets mee in de comments hieronder of op de social media kanalen van Mamablogger.

liefs

 

 

 

Sint 2021Sint 2021

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *