Home + Christmas Countdown 2021 | Verslag kerstshow Intratuin Duiven

Christmas Countdown 2021 | Verslag kerstshow Intratuin Duiven

Afgelopen zomer waren we voor het eerst bij Intratuin Duiven. We waren in de buurt op vakantie en het weer werkte niet echt mee. Daarom besloten we de laatste ochtend te ontbijten bij de Intratuin waarna de jongens er lekker konden spelen in de grote, overdekte speeltuin. Vervolgens liepen we een rondje door het tuincentrum en namen ons voor terug te komen tijdens de kerstshow. Dat deden we afgelopen zondag en wat was het mooi! Kijk je mee?

Oké, bij deze verklaar ik het kerstseizoen voor geopend! Tenminste, dat dacht ik afgelopen weekend. Wat mij betreft is het aftellen naar de feestdagen nu echt begonnen en zoals je van mij gewend bent (als je me al een tijdje volgt natuurlijk), lopen Sinterklaas en Kerst op Mamablogger door elkaar. Zo heb ik al geschreven over de sinterklaascadeaus, staat er een Sinterklaas DIY klaar, maar heb ik ondertussen ook al heel wat kerstfilms gekeken (voor Mamablogger natuurlijk ?) en hebben we dus de kerstshow bij Intratuin Duiven bezocht.

Ik vind beide feestdagen hun eigen charme hebben en ze worden nu eenmaal vlak na elkaar gevierd dus daarom zou dat niet door elkaar mogen lopen? De pepernoten liggen in de winkels ook vlak naast de kerstballen.

Maar goed, terug naar Intratuin Duiven. Als je dit weekend nog geen plannen hebt, heb je ze nu wel en dit is waarom:

De kerstshow van Intratuin Duiven

Intratuin Duiven is groot dus als je er voor het eerst komt dompel je jezelf niet meteen onder in het kerstgevoel. Je loopt een stukje langs de buitenplanten, maar al vrij snel daarna voelde het echt als Kerst. Je begint bij de kerstbomen, kransen en guirlandes en al vrij snel daarna beland je in het grootste miniatuurdorp van Nederland.

Hier hebben we een groot deel van de tijd doorgebracht. Dat was ook wel nodig, er is zo ontzettend veel te zien! Als je maar lang genoeg kijkt naar een stukje van het miniatuurdorp vallen je iedere keer weer nieuwe dingen op. En dat iedere keer weer. Ik heb echt nergens zo’n mooi miniatuurdorp gezien. Het is dat we er thuis geen ruimte voor hebben, anders waren we zeker overstag gegaan.

In het miniatuurdorp vind je een grote brug waardoor je het hele dorp van bovenaf kunt zien. Ook kun je een klein bruggetje op waarna je op een soort rond pleintje terecht staat. Rondom dat pleintje is ook weer een groot dorp te zien. Er is goed over nagedacht, dat blijkt.

Het het miniatuur kerstdorp liepen we een paar showrooms in. Hier vind je vooral veel mooie kerstdecoratie per thema. Vervolgens liepen we richting het restaurant en de speeltuin.

In het restaurant dronken we wat en de jongens renden snel naar de speeltuin. Al dat Kerst gebeuren is leuk, maar natuurlijk niet zo tof als deze speeltuin ?.

Vanuit het restaurant liepen we verder. Het mooiste moest namelijk nog komen…

De kerstshow ging verder op de eerste etage en we hadden gehoord dat Intratuin Duiven een spectaculaire rolband heeft. Je gaat met deze rolband omhoog naar de kerstetage. Deze hebben we bij de Intratuin bij ons in de buurt ook en hoewel die altijd erg mooi is, is deze de mooiste die ik tot nu heb gezien!

Overal waar je kijkt zie je wel iets moois. Er is echt niets dat niet mooi is.

De rolband heeft als thema ‘Het Hotel’ en het is net alsof je een in een sjiek hotel van vroeger loopt. Waanzinnig!

Omdat het op de rolband allemaal vrij snel gaat en je ogen tekort komt, is er boven een plek waar je deze prachtige setting van boven kunt bekijken. Je ziet aan alles dat deze kerstshow met zoveel liefde en aandacht is opgebouwd.

Kerstshoppen in Londen staat nog op mijn bucketlist en hier kreeg ik een heel klein beetje dat gevoel. Het is net alsof je hier in een authentieke Engelse shop binnen stapt met traditionele kerstversiering.

Een klein hoogtepunt voor mij: deze notenkraker hemel! Ik kon het niet laten, er gingen weer twee notenkrakers mee naar huis. Deze Kerst wordt één en al bonte hysterie bij ons thuis. Hou ik van!

Hierna mochten de jongens nog hun kersthanger van dit jaar uitzoeken. Milan koos een luchtballon en Floris een hotdog. Als we de tafelklem met kersthangers weer klaar is, deel ik deze uiteraard met jullie.

Tot slot maakten we het rondje af en toen was het tijd om richting de kassa te gaan. Floris maakte nog een rondje in de draaimolen en mijn moeder (met zebra broek) bouwde een nieuwe vriendschap op haha.

Mocht je nog geen plannen hebben voor het komende weekend, dan is Intratuin Duiven wat mij betreft dé tip! Oh, hij gaat iedere dag om 9.00 uur open. Begin dan eerst met een ontbijt, laat de kinderen lekker spelen in de speeltuin en bezoek daarna de kerstshow. Wedden dat jullie een topdag hebben?

Openingstijden Intratuin Duiven

 • Maandag: 09:00 – 18:00 uur
 • Dinsdag: 09:00 – 18:00 uur
 • Woensdag: 09:00 – 18:00 uur
 • Donderdag: 09.00 – 21.00 uur
 • Vrijdag: 09.00 – 21.00 uur
 • Zaterdag: 09:00 – 18:00 uur
 • Zondag: 09:00 – 17:30 uur

Adres Intratuin Duiven

Lithograaf 1
6921 VA Duiven
Gelderland

liefs

 

 

 

SpeelgoedSpeelgoed

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. Debby
  15 oktober 2021 / 08:29

  Ontzettend leuk! Mijn moeder, peettante en ik gaan elk jaar naar de kerstshow bij Daniëls in Vlodrop (Limburg) en maken er n echt uitje van! Dit jaar zijn we al geweest (deze week) maar hebben we besloten nog meer shows te bezoeken ?. Zo gaan we 6 november (helaas nog even wachten ?) naar Coppelmans in Nuenen en Leurs in Venlo.. ben benieuwd hoe dat is! De 23e oktober ga ik met m’n schoonzus die in Duiven woont naar deze show! Ben erg benieuwd heb al veel mooie spectaculaire foto’s gezien ??