Home + Aftellen naar Sinterklaas 2020 #3 | De tafel dekken voor pakjesavond!

Aftellen naar Sinterklaas 2020 #3 | De tafel dekken voor pakjesavond!

Nu we Pakjesavond in kleine kring moeten vieren, is het nóg leuker om het thuis gezellig te maken. Dat begint wat mij betreft ’s morgens al. Pakjesavond valt dit jaar op een zaterdag en wij vinden dat heel erg gunstig. Dat betekent dat deze dag voor ons de hele dag in het teken staat van Sinterklaas en we ’s avonds Pakjesavond vieren. De volgende dag kunnen ze de hele dag bijkomen en met hun speelgoed spelen, ideaal! Nu hebben we ons huis al versierd en is het één en al Sinterklaas wat de klok slaat, maar hoe leuk is het om ’s morgens, voor het ontbijt, ook nog de tafel te dekken met Sinterklaasservies? Of ’s avonds voor het eten? Dit servies is niet alleen een mooi cadeau, maar ook een mooie herinnering voor later…

Nostalgisch gevoel

Waarom ik zo van Sinterklaas houd? Geen idee. Volgens mijn moeder was mijn oma ook gek op Sinterklaas dus ik zal het wel van haar hebben. Ik houd in ieder geval van dat nostalgische gevoel dat Sinterklaas oproept; de gezelligheid, de warmte, de blije koppies van de jongens en de voorpret. En die voorpret begon al vroeg toen we dit te gekke Sinterklaasservies binnen kregen. Dit Sinterklaasservies past overigens perfect bij dit nostalgische gevoel én is gepersonaliseerd!

Sinterklaas werkt thuis dit jaar

Sinterklaas werkt thuis dit jaar dus het kan bijna niet anders dan dat ook hij weleens wat online besteld. Sommige dingen zijn niet te koop in fysieke winkels en gelukkig zijn er dan webshops die de Sint een handje helpen. Zo ook de webshop Mies to Go, waar je onder andere dit te gekke Sinterklaasservies kunt kopen, die de Sint een handje helpt door middel van de ‘Sinterklaas cadeau service‘. Jij bestelt je gepersonaliseerde cadeau, Mies pakt het in opdracht van Sinterklaas in en voorziet het cadeau van een boodschap van Sinterklaas. Dat ziet er dan zo uit:

Dit is toch een feestje om open te maken?! 

Terug naar het servies: de tafel dekken!

En als je dan eenmaal dat servies in huis hebt (wat je dus al cadeau kunt geven), is het tijd om de tafel feestelijk te dekken. Wat ons betreft kan dat niet feestelijk genoeg.

We hebben voor deze feestelijk gedekte tafel overal Sinterklaasversieringen vandaan gehaald. Het feestelijke middelpunt van deze gedekte tafel is natuurlijk het servies. Het bordje is gemaakt van kunststof en heeft een diameter van 21 centimeter. De schilderingen zijn door Mies zelf gemaakt met aquarelverf. De emaille beter kan, net als het bordje, gepersonaliseerd worden.

Naast het bordje ligt een Sinterklaasservet dat we nog in huis hadden. Uiteraard ligt er bestek en verder is de tafel alleen maar versierd. Dit ziet er toch super gezellig uit?! Zo zie je maar dat je de deur niet uit hoeft voor gezelligheid. Die creëer je heel eenvoudig zelf met een beetje hulp van Mies en Sinterklaas ?

Alles in huis voor pakjesavond die nu echt niet meer stuk kan!

Een de andere feestdagen dan?

Na Sinterklaas rollen we zo naar Kerst en ook daar heeft Mies aan gedacht. Er is namelijk een hele feestdagen collectie met daarin ook te gekke bordjes voor Kerst. Oh, en de gepersonaliseerde placemats zijn ook te gek!

Trek je foute kersttrui aan, maak warme chocolademelk en drink die op uit deze beker, kijk kerstfilms op Netflix en eet alles wat je lekker vindt.

De feestdagen van 2020 mogen anders zijn, maar niet minder ongezellig. En van deze cadeaus heb je de komende jaren heel veel plezier. Dit zijn cadeaus waar straks alleen maar mooie herinneringen aan kleven.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *