Home + Money Issues | Wat gaan we dit jaar doen met ons Belasting- en vakantiegeld?

Money Issues | Wat gaan we dit jaar doen met ons Belasting- en vakantiegeld?

De Belastingdienst is dit jaar al vroeg begonnen met de berichtgeving over de voorlopige aanslag 2018. Veel mensen hebben al bericht gehad, wij inmiddels ook al, en dat is behoorlijk vroeg. Daarnaast komt het vakantiegeld er ook weer aan en dat extra geld is meer dan welkom bij veel gezinnen. Wat gaan wij ermee doen en wanneer kan jij bericht verwachten van de Belastingdienst? Ik vertel het je!

Wanneer krijg je bericht van de Belastingdienst?

Tja, het antwoord is eigenlijk heel simpel; als je voor 1 mei (dus vandaag) aangifte hebt gedaan, krijg je voor 1 juli bericht. Op de brief staat een dagtekening en binnen een week na die dagtekening staat het geld op je rekening. Die brief krijg je binnen per post (ik dacht dat die blauwe envelop zou verdwijnen?) en in Mijn Overheid. Toch kun je misschien al een beetje spieken. Wij kregen maandag namelijk het bericht in Mijn Overheid, maar toen ik inlogde op Mijn Belastingdienst zag ik dat daar vorige week al nieuws in stond! Ik had het dus al eerder kunnen weten! Dit zie je als volgt:

 • Log in op Mijn Belastingdienst
 • Ga naar belastingjaar 2018
 • Ga naar correspondentie

Bij mij stonden er twee data; dat ik op de 22e digitaal post zou krijgen en dat de brief op de 27e is verzonden. Zelf kreeg ik de melding op 29 april in Mijn Overheid, dus het kan lonen om alvast even te spieken. Misschien staat er al nieuws.

 

Wat gaan wij met ons Belasting- en vakantiegeld doen?

Tja, we zijn druk bezig in huis dus het geld gaat grotendeels daarheen. We zijn met de tuin bezig en hebben een prachtige nieuwe loungebank besteld. Ook willen we graag een buitenkeuken en we willen de tuin gezellig maken. We hebben een behoorlijke oppervlakte te vullen.

Verder heb ik een grote wens en dat zijn houten jaloezieën. Ik wil graag boven en beneden zwarte houten jaloezieën en beneden wil ik ze ook aan de achterkant van het huis. Die zijn echt mega duur, dus wie weet gaan we ze nu toch bestellen. Verder hebben we ook nog een hoop verf nodig.

Verder moeten we Milan nog helemaal in het nieuw steken. Hij is ontzettend gegroeid en zijn kast is na het opruimen wel aardig leeg.

Tot slot willen we ook gewoon een vakantie boeken. We blijven in eigen land, maar willen wel in een huisje en dan het liefst in Limburg. We hebben een heel mooi park gezien bij Maastricht en als daar nog plek is, dan wordt dat hem denk ik.

We doen er dus geen gekke dingen mee en investeren het voornamelijk in ons huis zodat we er de komende jaren plezier van hebben. Alles wat we in huis doen, doen we met eigen middelen en dan is het fijn als je nu een paar dingen tegelijk kunt realiseren zodat je daarna weer kunt sparen voor iets groots. We willen immers ook een nieuwe keuken 😉

Weten jullie al wat jullie gaan doen met jullie Belasting- en vakantiegeld? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. 1 mei 2019 / 08:03

  Wel ingevuld en ingediend. Maar bericht hebben we nog niet gehad.
  Het geld van ons is voor een nieuwe CV ketel en de rest richting spaarrekening.
  Onze zomervakantie is namelijk al voor de helft betaald, scheelt alweer.

  Succes met jullie tuin!

 2. Sandra
  1 mei 2019 / 18:49

  Manliefs deel van belastinggeld de brief is onderweg. Mijne nog niet.. maar het geld gaat naar de nieuwe meubels voor ons nieuwe huis volgende maand. En mochten we overhouden wordt er een tuinset van gekocht

 3. Christine
  5 mei 2019 / 11:17

  Altijd leuk, deze artikelen 😉
  Jullie hebben een hele waslijst aan wat je in en rondom huis wilt onderhouden/verbeteren, dus logisch dat je je geld dan ook hierin stopt!
  Ons belasting- en vakantiegeld gaat linea recta naar de hypotheek, wij zien dat echt als extraatje wat we helemaal niet nodig hebben, gelijk maar weer een beetje extra aflossen dus!
  We sparen elke maand al ruim voldoende voor alle klusjes in huis. We hebben het schilderen van ons dakkapel nog op onze wensenlijst staan schilderen van ons balkon ga ik zelf doen. Schuur in de achtertuin moet ook geschilderd worden, misschien ook dit jaar en anders volgend jaar!

  • 5 mei 2019 / 17:41

   Dankjewel! Wat lekker dat jullie op die manier af kunnen lossen. Dat scheelt echt een hoop, dat wil ik ook! Ik heb mij voorgenomen om iedere maand minstens €50,- af te lossen. Alle kleine beetjes helpen. Eigenlijk ben je met een koophuis ook nooit klaar haha.

   • Christine
    7 mei 2019 / 13:57

    Het is ook echt een zegen dat we zo op de hypotheek af kunnen lossen omdat we het zo goed hebben, dat besef ik me maar al te goed!!
    Wat goed dat je dat bedrag wilt gaan sparen!
    Met zo’n bedrag zit je jaarlijks ook aan het bedrag dat wij in mei/juni als belastingteruggave en vakantiegeld ontvangen, dus het maakt ook niet zo heel veel uit waar het eigenlijk vandaan komt, hé?! Het is gewoon al super áls het kan ?