Home + Wij doen niet aan date nights…

Wij doen niet aan date nights…

Ik lees het veel bij anderen en zie op Instagram nog weleens de leukste foto’s voorbij komen van een date night. Eigenlijk is het gewoon een avondje met zijn tweeën zonder kinderen. Dit kan natuurlijk thuis zijn, maar het is leuker om samen even een hapje te gaan eten en daarna nog een bioscoopje te pakken. Heel erg leuk en ongetwijfeld heel goed voor je relatie, maar wij doen dus niet aan date nights…

En nu verwacht je misschien een heel goed onderbouwd verhaal met waarom wij dat niet doen, maar het is niet zo dat we dat perse niet willen, maar het komt er gewoon niet van. Om te beginnen hebben wij een kind dat heel makkelijk is, overal mee naartoe gaat en zelfs tot ’s avonds laat staat te feesten op een festival, maar…. hij wil nergens logeren. Het maakt niet uit waar, hij weigert ergens anders te slapen dan thuis. Het is dus weleens voorgekomen dat Patrick mij verraste met kaartjes voor de bioscoop, maar daarna zijn we Milan weer op gaan halen bij mijn ouders. Dat wordt het dus al niet haha.

We hebben geen date nights nodig joh… 😉

Een andere reden is dat wij het eigenlijk al heel gezellig hebben met elkaar. Dat kan ook prima met zijn drietjes. Toch proberen we bijvoorbeeld de vrijdagavond wel extra gezellig te maken samen met wat lekkers erbij. Soms spelen we een spelletje en een andere keer kijken we een leuke film. Het maakt ons niet zoveel uit, het is gezellig en daar gaat het tenslotte om.

Milan is bijna zes en dat scheelt ook. We hebben hem als baby al overal mee naartoe genomen dus hij is makkelijk. Hij vindt een restaurant heel gezellig en blijft ook gewoon aan tafel zitten kletsen. Sterker nog, als we al eens ergens heen gaan zonder hem is het gewoon stil en moeten we er ook aan wennen. We zeggen dan voornamelijk tegen elkaar dat het saai is zonder Milan en we dit toch ook niet zo heel leuk vinden.

En daarna zeggen we tegen elkaar dat we helemaal geen date nights nodig hebben, want als Milan uit huis is hebben we nog heel wat saaie avondjes voor de boeg en kunnen we iedere week wel een bioscoopje pakken als we dat willen, maar of we dat dat wel zullen doen betwijfel ik. En we hebben ze niet nodig omdat het toch al zo goed gaat 😉

Nuchter

Nee hoor, alle gekheid op een stokje. Misschien heeft het ook te maken met een bepaalde nuchterheid die we allebei hebben. We vinden allebei dat we geen date nights nodig hebben om je relatie goed te houden. Voor ons zit dat in de alledaagse dingen en niet in die ene avond in de maand. Als we al een date night zouden hebben is dat omdat we bijvoorbeeld allebei die ene film willen zien, niet omdat we die tijd samen zo hard nodig hebben.

Het zou dus best leuk zijn om af en toe eens weg te gaan samen, maar niet te vaak en ook niet perse volgens een vaste frequentie. Komt het een keer zo uit, dan is dat zo en zo niet, dan is dat ook goed. We zijn beiden druk en gaan vaak ’s avonds weg en dan geniet de ander van een rustig avondje alleen. Is ook goed voor je relatie 😉

Wat vinden jullie van date nights? Plannen jullie die ook niet of juist wel? En waarom dan? Ik ben nieuwsgierig dus laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 4 oktober 2016 / 08:04

  Zo gaat het hier ook eigenlijk. We doen overdag in het weekend al veel dingen samen, wel bijna altijd met peuter erbij. Ook wel eens “date nights” voorgesteld maar dat komt er dan weer niet van. Tuurlijk gaan we wel eens ff een hapje eten, maar dan spontaan. Ik vind het wel goed zo eigenlijk dus snap je helemaal haha.

 2. Meija van der Horst
  4 oktober 2016 / 08:40

  Wij hebben niet perse date nights maar af en toe een avondje zonder mijn kinderen weg vind ik helemaal niet erg hoor. Binnenkort weer bokbierfestival. Ja daar ga ik ze toch echt niet mee naartoe nemen.

 3. 4 oktober 2016 / 12:28

  Vorig jaar heeft mijn man Date Night geïntroduceerd toen ik net bevallen was van onze tweede. Sindsdien doen we geregeld nog eens een Date Night! En die is altijd thuis met de kinderen ook thuis! Lekkere hapjes op tafel, lekker drankje, filmpje op, telefoons weg, lichtjes uit en kaarsjes aan.
  Gewoon gezellig thuis!

 4. Reb
  4 oktober 2016 / 21:49

  Wij gaan zo nu nog dan wel eens samen weg (toevallig as zaterdag). Zeker nu (verlof) heb ik het ook wel nodig om zonder mijn kinderen op stap te gaan. Zeven dagen in de week bij de kinderen zijn is niet mijn ding.
  Ook als ik werk vind ik het wel fijn om eens in de zoveel tijd met mijn vent op stap te gaan, heerlijk. Maar niet te vaak. Mijn kids horen gewoon in hun eigen bedje en wil niet wakker worden wetende dat zij er niet zijn (dan maar niet uitslapen, toch ;).