Home + Speelgoed verkopen, weggeven of weggooien… Hoe dan?!

Speelgoed verkopen, weggeven of weggooien… Hoe dan?!

Het wordt mij regelmatig gevraagd; wat doen jullie met al dat speelgoed? En heel eerlijk? Ik vraag mijzelf dat soms ook af. We krijgen natuurlijk regelmatig wat om te reviewen voor Mamablogger en we beseffen ons heel goed dat dat een enorm geluk is. Nu Milan ouder wordt beseft ook hij steeds beter dat dat niet “normaal” is. Daarnaast zijn wij zelf ook een groot fan van LEGO® dus dat shoppen we ook regelmatig zelf. En voor je het weet is er een berg speelgoed waar je niet altijd de ruimte voor hebt.

Het speelgoed reviewen we met heel veel plezier en we hopen dat we dat in het komende jaar ook mogen blijven doen. We reviewen serieus en steken er ook een hoop tijd in. Hoewel het de droom is van ieder kind om bedolven te worden onder het speelgoed, werkt het in de praktijk toch anders. Op een gegeven moment hebben ze zoveel waardoor ze bijna niet meer weten waar ze mee moeten spelen. Het is dan ook té veel geworden.

Opruimen!

Zo ook bij Milan, tijd om op te ruimen dus. We zijn sowieso al flink aan het opruimen in huis en hebben ook veel oud speelgoed weggegooid. Allemaal kleine prulletjes, kermisspul etc. wat gewoon weg kon. Toch hadden we laatst ook wat grote dingen die we niet zomaar weg wilden gooien. Wij hebben ze gekregen dus waarom zouden we er niet een ander kind blij mee maken?

Daarom zette ik afgelopen week wat speelgoed op Facebook en er was iemand die ik daar heel blij mee kon maken. Dat voelt gewoon fijn. Geluk is alleen maar mooier als je het kunt delen.

We gooien het weg als….

  • Milan er echt te groot voor is en het niet mooi genoeg is om te bewaren
  • Het kapot is
  • Het vies is en en niet meer schoon gemaakt kan worden
  • Het echt troep is zoals van de kermis etc.

We geven het weg als…

  • Het mooi genoeg is om er een ander kind blij mee te maken
  • De waarde niet al te hoog is (vanaf €100 geef je het niet zomaar weg)
  • We het zelf ook hebben gekregen
  • We iemand kennen die we met dat specifieke item heel blij kunnen maken

We verkopen het als…

  • We het zelf hebben gekocht
  • De waarde hoog is
  • Het mooi en compleet is (het liefst met doos)

LEGO® gaat overigens echt niet weg. Inmiddels heeft opa ook al een behoorlijke verzameling en flinke tafels en zetten we het anders daar neer.

En als iets een bepaalde emotionele waarde heeft bewaren we het. Wat doen jullie met overtollig speelgoed? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter/X | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

  1. 31 december 2016 / 14:01

    Ik ken dat, teveel speelgoed. En eigenlijk houd ik er dezelfde criteria op na als jij. Als het kapot is, gaat het de container in. Maar als het nog heel en schoon is (je kan zelf natuurlijk ook schoonmaken), doneren wij het aan de plaatselijke groep voor minima. Die zijn er altijd heel blij mee, en bewaren het voor verjaardagen, sinterklaas- en kerstfeesten. Zo hebben de kinderen die normaal niets krijgen, toch nog een cadeautje.

    Als we veel van iets hebben, of we hebben er zelf best wel wat voor betaald, zet ik het op marktplaats of de lokale verkoopgroep op Facebook.

  2. 31 december 2016 / 16:20

    interessant om hier over te lezen! Ik heb zelf geen kinderen maar zie in mijn stages wel vaak kinderen die van sinterklaas zoveel krijgen dat ze niet eens meer weten waar ze mee moeten spelen. Je lost het op een goede manier op!

  3. 5 januari 2017 / 15:01

    Goed artikel, ik ben zelf ook voorstander van het doneren van speelgoed. Zoveel kinderen die je er blij mee kan maken. Niet alle ouders kunnen (veel) speelgoed veroorloven voor hun kinderen..

    Groet, Marnix