Home + Kinderen en vuurwerk | Haal een gratis vuurwerkbril!

Kinderen en vuurwerk | Haal een gratis vuurwerkbril!

Het is misschien geen heel populaire mening, maar ik heb dus helemaal niets met Oud & Nieuw. Natuurlijk is het gezellig, zijn er leuke programma’s op tv en heeft het altijd iets bijzonders om af te tellen naar het nieuwe jaar. Maar verder vind ik het vooral een avond zoals alle anderen. Ik ga alleen later naar bed 😉 Maar ook dit jaar maken we er wat gezelligs van en weet ik zeker dat we een heel leuke avond zullen hebben.

Ik neem alleen wel de nodige voorzorgsmaatregelen, want dat vuurwerk hè? Zo staat mijn bakfiets altijd voor de deur omdat hij niet door de schuurdeur past, maar zetten we hem op oudejaarsdag altijd weg. Simpelweg omdat ik bang ben dat er een verdwaalde vuurpijl in terecht komt waardoor hij beschadigd kan raken.

Als de post geweest is plakken we ook de brievenbus dicht aan de binnenkant. Noem me hysterisch, maar ieder jaar zijn er wel ergens idioten die het leuk vinden om iets bij iemand door de brievenbus te gooien met alle gevolgen van dien. Het is al erg genoeg dat je dit moet doen, maar ik neem liever geen risico. Tot slot zorgen we ervoor dat alles goed is afgesloten (ook de ramen) en hopen we dat de katten niet teveel last hebben van het vuurwerk.

Tot zover alle praktische dingen, maar zorg ervoor dat kinderen ook goed beschermd zijn!

Toevallig wilde Patrick gisteren ook wat vuurwerk halen en Milan wilde sterretjes. Toen kwam het gesprek op een vuurwerkbril, want die hebben we niet meer voor Milan. Ik vroeg Patrick of hij dan ook even wilde kijken naar een vuurwerkbril en keek ondertussen op Google waar je deze kunt kopen.

Vervolgens zag ik dat Pearle 70.000 vuurwerkbrillen gratis uitdeelt. Zolang de voorraad strekt, maar zeker de moeite waard om even te kijken of ze er nog zijn.

Toen ik een jaar of 15 was vierden we met een grote groep Oud & Nieuw en bij één van de jongens kwam er vuurwerk in zijn ogen. Hij kwam er goed vanaf, maar toch moet ik er altijd aan denken als ik bijvoorbeeld kinderen zie zonder vuurwerkbril. Waar je deze haalt maakt niet uit, als je er maar één haalt.

Let op oudejaarsavond op dat je kind geen capuchon aan zijn jas heeft of zet deze op. Dan kan er niets in terecht komen. Zeker met al die synthetische stoffen is dat heel gevaarlijk.

Zo, moeders heeft weer gesproken 😉 Ik wens jullie een fijne en veilige oudejaarsavond!

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 30 december 2016 / 08:24

    Brievenbus afplakken doen wij ook. En sinds een verdwaalde vuurpijl wel heel dichtbij me terecht kwam, blijf ik ook gewoon lekker binnen. Benieuwd hoe ik het nu tijdens zwangerschap ga ervaren… ben namelijk extra voorzichtig nu.