Home + 5x de klusjes die ik altijd uitstel

5x de klusjes die ik altijd uitstel

Plannen is my middle name, maar er zijn zat klusjes waar ik een grondige hekel aan heb. Dan kan ik plannen wat ik wil, ik verzin altijd wel een excuus om die niet te hoeven doen. Opeens komt er dan wat tussen 😉 Je herkent dit vast wel, maar heb jij dit ook met deze 5 klusjes?

Klusje #1 | De administratie

Iedere maand ga ik even zitten voor de administratie. Het moet gebeuren, het is ook geen ramp, maar het is toch jammer om je bankrekening te zien slinken na het betalen van de rekeningen. Ik vind het een saai klusjes en aangezien ik alles heel nauwkeurig doe, duurt het ook lang. Een tip; doe dit nooit met kinderen om je heen. Voor je het weet boek je iets verkeerd over.

Klusje #2 | Strijken

Oh, wat heb ik hier een hekel aan. Ik heb er ook gewoon geen tijd voor. Ik probeer er daarom voor te zorgen dat ik zo min mogelijk hoef te strijken. Dit doe ik door heel veel kleding uit te hangen en de stof dan strak te trekken. Helpt goed!

Klusje #3 | Dweilen

Stofzuigen doe ik bijna dagelijks, maar dweilen… Ik vind dat gewoon niet leuk, al kan ik niet goed verklaren waarom. Het duurt niet lang en het is heerlijk als het hele huis lekker ruikt. Gelukkig vindt Patrick het minder erg en doet hij het wel op de dagen dat hij vrij is. Niet iedere dag natuurlijk, maar minstens één keer.

Klusje #4 | De badkamer schoonmaken

Dit is by far het ergste klusje. Ik doe wel bijna dagelijks de badkamervloer omdat ik dat lekker fris vind, maar de tegeltjes etc. schoonmaken vind ik echt een enorme rot klus. We hebben serieus overwogen om een hulp in de huishouding aan te nemen hiervoor. Iemand die dit soort grote dingen op zich kan nemen. Misschien gaan we dit toch wel doen, maar voor nu vind ik het zonde van het geld. Dat dan weer wel haha.

Klusje #5 | Kasten uitruimen

Zal ik eens wat bekennen? Ik ben heel goed in opruimen, houd van een schoon en net huis, maar je moet niet in mijn kasten kijken. Die van de jongens zijn supernetjes, maar die van mij… En wat dacht je van de knutselkast? Een grote chaos. Ik wil het wel graag netjes hebben, maar ben er niet zo goed in. Best raar eigenlijk als je je bedenkt dat ik dus wel heel schoon en geordend ben. Patrick is hier gelukkig wel goed in en vind het ook leuk om te doen dus hij gaat er zo nu en dan lekker doorheen.

Dit waren ze; de 5 klusjes die ik wel doe, maar altijd uitstel. Grappig, want het zijn bijna allemaal huishoudelijke klusjes. En dat terwijl ik gek word als het niet schoon en netjes is. Welke klusjes stel jij altijd uit?

 

 

Bron afbeelding: Shutterstock

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.