Home + 5x waarom ik niet meer zonder elektrische bakfiets kan

5x waarom ik niet meer zonder elektrische bakfiets kan

Als kind was ik al geen held op de fiets. Het duurde heel lang voor ik zonder zijwielen kon fietsen en volgens mijn moeder fietste ik regelmatig de bosjes in. Ook op latere leeftijd waren mijn fiets en ik geen goede combinatie, maar ik kon fietsen en redde het prima. Zelfs als ik uit de discotheek kwam, haha. Toen ik mijn rijbewijs haalde, had de auto mijn voorkeur, maar ik fietste nog wel naar mijn werk etc. totdat Milan werd geboren. Want fietsen was één ding, maar fietsen met een kind op de fiets, was echt niet aan mij besteed. Doodeng vond ik dat. Uiteindelijk besloot ik voor een bakfiets te gaan en dat bleek een schot in de roos. Inmiddels heb ik een elektrische bakfiets en ik kan niet meer zonder. Waarom dat zo is, lees je hieronder.

Wat voor jou de beste elektrische bakfiets is, is natuurlijk persoonlijk. Ga je voor een driewieler of juist een tweewieler omdat je dan meer wendbaar bent? Ik ben dus niet zo goed met tweewielers en voel me juist heel veilig op een driewieler. Zo maakt iedereen zijn of haar afwegingen.

Overstappen op een elektrische bakfiets

Onze eerste twee bakfietsen waren overigens tweedehands en niet elektrisch. We woonden toen nog dichter bij de binnenstad en fietsten kleinere stukken. Toen we verhuisden naar ons huidige huis, moest ik opeens een paar kilometer verder fietsen naar mijn werk en op de terugweg moet ik een hoge dijk op. Met een gewone bakfiets gaat dat wel, maar het is behoorlijk zwaar. Met mijn bekken was dat niet heel verstandig waardoor we al snel besloten voor een elektrische bakfiets te gaan.

Genieten op de bakfiets. 

5x waarom een elektrische bakfiets zo fijn is

Maar waarom is een elektrische bakfiets dan zo fijn? Voor mij is hij zelfs onmisbaar en wel om de volgende redenen:

  1. Milieuvriendelijkheid: een fiets (dus ook een elektrische) stoot geen schadelijke stoffen uit en is daarom een milieuvriendelijk alternatief voor de auto. Dat is natuurlijk niets nieuws, maar door vaker de fiets te pakken willen we op deze manier ook meer ons steentje bijdragen.
  2. Kostenbesparend: minder vaak de auto pakken levert nog een ander voordeel op, want je bespaart heel wat kosten! Zeker op de lange termijn. Dat geld kun je voor andere spaardoelen gebruiken. Je zal versteld staan van hetgeen je kan vervoeren in een elektrische bakfiets. Dus voor boodschappen en andere zwaardere dingen, kun je gewoon de bakfiets pakken. En omdat je elektrisch rijdt, is dat alsnog een stuk minder zwaar voor jou.
  3. Gezondheid: dat fietsen gezond is weten we wel, maar als je echt lekker fietst, fiets je uiteindelijk veel meer. Ook al fiets ik elektrisch, een bakfiets is zwaarder dan een normale fiets en als je de motor niet te hoog zet, moet je je toch inspannen. Je bent hoe dan ook in beweging en wat betreft mentale gezondheid vind ik fietsen ook wel heel fijn. Na een lange dag werken je hoofd leegmaken op de fiets, heerlijk vind ik dat!
  4. Veiligheid: een bakfiets voelt voor mij veel veiliger aan. Ik ben stabieler dan op een gewone fiets en dat vind ik vooral met kinderen heel erg fijn. Ook bij heel slecht weer voelt de bakfiets voor mij steviger aan dan een gewone fiets.
  5. Multifunctioneel: er wordt mij regelmatig gevraagd wat ik ga doen als ook Floris uit de bakfiets is gegroeid. Ik denk dat het voor iedere weggebruiker beter is als ik deze gewoon blijf rijden, haha. Zie het punt hierboven. Maar zonder gekheid, de bakfiets is natuurlijk meer dan alleen een middel om kinderen in te vervoeren. Je kunt er ook je boodschappen in kwijt, een pakketje ophalen en heb je een hond, dan kun je daar ook mee fietsen. Het is gewoon een heel praktisch vervoersmiddel.

Ben je inmiddels net zo enthousiast als ik? Lees dan ook even dit artikel over waar je op moet letten wanneer je een elektrische bakfiets wil kopen.

Heb jij een elektrische bakfiets? Zo ja, wat maakt deze voor jou zo fijn? Klets mee in de comments hieronder.

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *