Home + 5x het leukste buitenspeelgoed!

5x het leukste buitenspeelgoed!

Het houdt maar niet op met dit heerlijke weer! Als ik de voorspellingen zie, is het de komende twee weken nog steeds zonnig. Dat wordt nog meer genieten! Milan komt de tuin bijna niet meer uit en ook Floris is steeds vaker buiten te vinden. Hem leggen we dan op een picknickkleed in het gras. Niet te lang en lekker in de schaduw, maar hij vindt het heerlijk, zeker als ik bij hem kom liggen om met hem te spelen. Over een jaartje zal dat anders zijn, want dan gaat hij ook steeds meer zelf spelen. Milan doet dat al en samen met hem bedacht ik dit artikel. Volgens Milan is dit het leukste buitenspeelgoed voor kinderen van zijn leeftijd (7) en kleinere kinderen.

Een speelhuisje

Ik blijf er maar naar kijken als ik ze in de winkel zie; het houten speelhuisje. Ik vind ze zó ontzettend leuk! Toen Milan kleiner was hebben we er nooit één gekocht, omdat de tuin er toen nog anders uit zag, maar misschien gaan we nu wel in de herkansing, en dan het liefst zo eentje met een kleine veranda en een afdakje 😉 Ik wil hem dan verven en hem helemaal inrichten. Ik weet eigenlijk niet wie hem dan leuker vindt; Floris of ik?

De zandbak

Zijn er ouders die geen zandbak hebben in de tuin? Ik kan het mij haast niet voorstellen. Wij begonnen met zo’n lelijke blauwe schelp die op een gegeven moment zelfs scheurde. Inmiddels hebben we een mooie, houten zandbak waar Milan veel in te vinden is. Zeker als de buurjongetjes er zijn. Hij kan overigens wel dicht, maar er komt nog regen door de kieren. Weet iemand daar nog een handige oplossing voor? Zijn er misschien zeilen voor te koop?

De trampoline

Milan wil heel graag een trampoline. Wij hebben namelijk een neefje dat onwijs goed kan turnen en zelfs aan free running doet. Hij oefent vaak op een trampoline en Milan vindt dat natuurlijk super stoer. Mijn neefje heeft een trampoline die is ingegraven en zoiets zou ik misschien ook wel willen voor Milan. Een ingraaf trampoline val minder op en Milan kan er niet vanaf vallen. Aan de andere kant kun je op die plek dan vervolgens niets meer dus misschien is een gewone trampoline dan toch handiger. Die kun je immers verplaatsen en met de veiligheidsnetten is hij toch veilig. Wij zijn er nog niet uit, maar het is wel enorm goed voor de motoriek. En ze worden er lekker moe van 😉

De wipkip

Wij hebben een echte oldschool wipkip in de tuin staan! Deze hebben we overgenomen van de buren. Hun dochter werd er te groot voor en in ruil voor een kop koffie mochten wij hem uitgraven. Hij moet echt worden opgeknapt, maar is nog steeds heel populair hier. Kinderen van vrienden en kennissen vinden hem geweldig, net als de kleinkinderen van de buurvrouw. Milan is er nu te groot voor, maar hij blijft uiteraard staan voor Floris.

Inmiddels zien onze tuin en die van de buren (alle struiken zijn eruit) er heel anders uit, maar de wipkip staat nog!

Een schommel/klimrek

Een schommel of een klimrek of misschien wel een klimrek met een schommel. Volgens Milan hebben we deze echt nodig in onze tuin. Wij vinden het een beetje too much, maar begrijpen hem wel. Dat wil toch ieder kind? Ze zullen er in ieder geval veel op spelen, ook met vriendjes. Misschien kopen we ooit nog een kleintje. Ooit…

Wat is volgens jou onmisbaar buitenspeelgoed in de tuin? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *