Home + 5x dit denken we als we kijken naar ‘Waar doen ze het van?’

5x dit denken we als we kijken naar ‘Waar doen ze het van?’

Ken je het tv-programma ‘waar doen ze het van?’, wat iedere woensdag wordt uitgezonden op NPO1. Net als vorig seizoen, kijken wij iedere week, want we vinden het reuze interessant. Nu deel ik zelf vrij veel over onze persoonlijke financiën, maar ik vind het minstens zo interessant om te zien hoe anderen het doen. In deze serie worden vier gezinnen gevolgd. Ieder met een ander inkomen. En juist die inkomens verschillen enorm van elkaar. Dit vinden wij ervan.

Kort voorstellen:

 • Moeder Nadia: alleenstaande de moeder met drie kinderen. Zij moeten rondkomen van €1660,- per maand.
 • Familie Sheshkalani: vader, moeder en drie kinderen. Hebben een inkomen van €2500,- per maand.
 • Familie de Groot: vader, moeder en vier kinderen. Zij hebben een inkomen van €5750,- per maand.
 • Familie Rouw: vader, moeder en vier kinderen. Zij hebben een inkomen van €130.000 per maand!

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ons inkomen er niet tussen staat. Wij zitten in de buurt van de familie de Groot en aangezien zij vier kinderen hebben wij twee, denk ik dat wij ons het beste kunnen vergelijken met hen.

5x dit denken we als we kijken naar ‘Waar doen ze het van?’

1. €130.000 per maand, hoe dan?!

Ik heb gelezen dat de familie Rouw een beetje omstreden is, maar het fijne weet ik daar niet van en dat maakt het toch lastig oordelen. Maar jeetje, €130.000,- … Dat is een smak geld. Dat verdien ik nog niet eens in een jaar haha.

2. Wat werkt de familie Sheshkalani toch hard

Voor deze familie kan ik niet anders dan respect opbrengen. Zij hebben een eigen beauty- en welness salon en moesten tijdens de coronacrisis hun deuren sluiten. Het gevolg was een enorme schuld die ze keihard aan het aflossen zijn. Dat lukt, maar in de laatste aflevering zagen we dat er weer een nieuwe lockdown werd aangekondigd en ze dus weer hun deuren moesten sluiten. Hoe dat afloopt weten we nog niet, maar ik vind het zo knap van deze mensen dat ze hun hoofd toch boven water weten te houden.

3. Zucht, moeder Nadia….

Ik wil niemand voor het hoofd stoten, maar wij hebben hier thuis wel wat moeite met moeder Nadia. Natuurlijk is het knap dat ze zo duurzaam kan leven, maar er zijn toch ook zeker dingen waar we onze vraagtekens bij zetten. Net als heel veel andere mensen las ik. Zo vragen wij ons af waarom zij een bijstandsuitkering heeft. Ze lijkt me gezond dus waarschijnlijk kan zij wel werken? Die kant vind ik tot nu toe wel onderbelicht. Ook het feit dat haar kinderen niet naar school gaan, vind ik op zijn zachtst gezegd bijzonder. En een kamer waar je niet in kunt staan, kun je niet verhuren als loft…

4. Wat doet de familie de Groot het goed wat betreft financiële opvoeding

In de vorige aflevering zagen we hoe Linda de Groot met haar kinderen verjaarsdagscadeaus kocht voor haar man. De kinderen moesten ook zelf iets uitzoeken voor hun vader en dat zelf betalen. Nu was dit een voorbeeld, maar wel een goed voorbeeld van hoe zij hun kinderen bewust proberen te maken van geld. Dit zouden wij ook wat vaker op die manier moeten doen.

5. Nog even terug naar de familie Rouw…

Nog even terug naar de familie Rouw, want wat geven die enorme bedragen uit. Dat moeten ze natuurlijk helemaal zelf weten, maar een horloge aanbetalen met €10.000 en daar een soort weddenschap aan verbinden, gaat best ver. Ik vraag me oprecht af waarom en of je dit soort gekke dingen gaat doen als je heel erg rijk bent.

Kijken jullie ook naar ‘Waar doen ze het van?’ Zo ja, wat zijn de dingen die jullie tegen elkaar zeggen en/of denken als jullie kijken? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. 26 april 2022 / 17:27

  Interessant artikel! Het programma heb ik niet gezien, maar het lijkt me waardevol om te kijken hoe anderen het doen. Inspiratie opdoen 🙂

 2. marielle
  29 april 2022 / 14:36

  verwonder me elke week toch weer over de manier waarop sommige mensen met geld omgaan. Ach ja had andere doelen (die meer opleverde) fam Rouw.
  Of Nadine met haar kinderen. Ze kan van weinig geld leven daar is ze creatief in maar sommige dingen zoals die loft of feit dat ze niet kan werken en thuis scholing blijven apart.