Home + Diary | Pasen, cavia’s, koningsspelen en een dagje Julianatoren

Diary | Pasen, cavia’s, koningsspelen en een dagje Julianatoren

We hebben een drukke week achter de rug. We genoten van een extra vrije dag omdat het maandag Tweede Paasdag was én werden die ochtend verrast door de jongens. Verder kregen we cavia’s te logeren, konden de koningsspelen eindelijk doorgaan en waren we gisteren uitgenodigd bij de Julianatoren. Kijken jullie weer mee naar onze week?

Maandag

Tweede Paasdag! We mochten ons bed niet uit van de jongens. Eenmaal beneden bleek waarom: ze hadden de tafel gedekt voor het Paasontbijt. Zo onwijs leuk en lief!

Aan het einde van de ochtend rijden we naar het graf van mijn vader in Bodegraven. Het is bijna 19 jaar geleden dat hij overleed. Ik kom er nog steeds heel regelmatig en we houden het graf goed bij. De jongens weten niet beter en Floris denkt dat iedereen die overlijdt, wordt begraven in Bodegraven.

Daarna rijden we door naar de Swanmarket in Rotterdam. Zo fijn dat dat ook weer kan. Het was er druk, gezellig en er stonden heel wat leuke kramen, maar toch kopen we niets. Goed bezig! Vervolgens rijden we naar huis en halen we wat lekkers.

Tijd voor een spelletje. Na een paar rondes gaat de deurbel: of Milan buiten komt spelen. Tuurlijk! Het spel eindigt hier en Milan speelt nog een hele tijd buiten. Hij speelt hier veel buiten, heerlijk is dat.

Ik heb hoofdpijn en deze neemt toe. Ik val gewoon in slaap, dat gebeurt mij echt nooit en ik slaap sowieso niet overdag. Nadat ik wakker word, is Floris overtuigd van de geneeskrachtige werking van zijn Duplo stenen, want de hoofdpijn is bijna weg. Volgens Floris komt dat omdat hij stenen tegen mijn hoofd heeft gezet haha.

Dinsdag

Op naar school! Dit is meteen de enige foto die ik maak vandaag. Ik fiets hierna naar kantoor en halverwege de dag fiets ik naar huis om daar verder te werken. Het is druk waardoor ik helemaal vergeet foto’s te maken.

Woensdag

Goedemorgen! Of ik zo een foto van hem wilde maken. Tuurlijk haha.

Als de jongens op school zijn ga ik thuis aan het werk. Nadat ik een paar uur heb gewerkt voor mijn werk, ga ik thuis aan het werk met het huishouden en de was. Ik heb zo’n hekel aan spinrag, dit haal ik regelmatig weg.

Als dat ook allemaal gedaan is plof ik nog even op de bank met mijn e-reader voor ik de jongens weer ga halen.

Naar de Lidl voor hooikoortstabletten (de allerbeste) en ik zie dat ze weer carpaccio tapenade hebben. Die is zo ontzettend lekker. Bij de kassa zie ik deze mini chocoladereepjes. Leuk voor een juffenbedankje of om te geven tijdens de avondvierdaagse.

Daarna door naar de apotheek voor Ventolin. Ik kan de hooikoorts weer aardig aan. Althans, dat hoop ik…

Na het eten verbouwen we de woonkamer een beetje, want morgen krijgen we drie cavia’s te logeren. Het hok gaat op het zwarte kastje en omdat deze best groot is, draaien we de eettafel een kwartslag zodat we er wel goed langs kunnen lopen.

Donderdag

Op naar kantoor en de lekkere koffie. Of zoals mijn collega zegt ‘dit is geen koffie, dit is melk met een heel klein beetje koffie’. Precies, maar wel heel lekker 😉

’s Middags werk ik thuis en komt Milan thuis met zijn kampboekje. Over een tijdje horen jullie hier meer over. Van 16.00 tot 18.15 uur heeft Milan doorloop van zijn musical. Ik ben vroeg wanneer ik hem ophaal en wacht nog even.

Daarna komen onze logees! De komende 1,5 week zorgen we voor drie cavia’s: Brownie, Oreo en Cupcake 🙂

Vrijdag

 

Tijd voor de Koningsspelen! Wat is het fijn dat het weer kan.

Nadat ik thuis kom van het werk maken we een grote doos open. Hierin zitten zes producten van Action die zijn verkozen tot product van het jaar. Later deze week laat ik je zien welke dat zijn.

Zaterdag

Met de cavia’s op schoot. Dit is toch schattig?

Daarna ga ik aan de slag met onze privé administratie. Dit doe ik iedere maand nadat het salaris is gestort. Daarna staat Sam de mobiele fietsenmaker voor de deur. De fiets van Milan krijgt een servicebeurt. De lampen worden gemaakt en een kabeltje wordt verlengd. Ook zit er een kleine slag in het voorwiel. Ook deze wordt verholpen. De spaken worden wat strakker gezet etc. Die fiets kan er in ieder geval weer even tegenaan.

Aan het einde van de ochtend is het weer tijd voor Monkey Moves. Deze week zijn de Koning Aap Spelen.

Ik werk nog even aan Mamablogger en zorg dat op de homepage meer relevante content staat voor deze periode van het jaar.

Na de lunch rijden we even naar de Sligro waar ik meteen het één en ander haal voor de avondvierdaagse. Daarna tanken we alvast omdat we morgen naar de Julianatoren gaan. Verder is het een vrij rustige middag. Ik lees vooral veel.

Aan het einde van de middag gaan we met mijn ouders eten bij La Baraque in Zevenhuizen, gezellig!

Zondag

We zijn vandaag uitgenodigd door de Julianatoren om aanwezig te zijn bij de opening van hun nieuwe achtbaan ‘Texas Twister’. We nodigen vrienden uit om met ons mee te gaan en hebben een top dag! Het is fijn als je dit soort dingen kunt delen. Het weer is geweldig en onze kinderen genieten van alles. Zelfs Milan die de Julianatoren nu een beetje begint te ontgroeien. Het verslag van deze dag komt later online.

Het was een fijne week. Op naar een nieuwe, korte week waarin we lekker Koningsdag gaan vieren. Fijne week gewenst!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *