Home + Birthday Boys | Dolfje Weerwolfje traktatie

Birthday Boys | Dolfje Weerwolfje traktatie

Nog zo’n 1,5 week en dan zijn de jongens jarig. Eerst Floris die zes wordt en de dag erna Milan die 13 wordt. Voor Milan is het de eerste keer dat we geen traktaties meer hoeven te maken en dat vind ik zo jammer. Wie mij namelijk een beetje kent, weet dat ik daar helemaal op los ga, haha. Superleuk vind ik het om ze te bedenken en te maken. Dit jaar dus alleen voor Floris, maar ik vond het nog lastig. Uiteindelijk werd het een Dolfje Weerwolfje traktatie, want Floris is een groot fan van de boeken. Wat we bedacht hebben en hoe het er uitziet, zie je hieronder.

Dolfje Weerwolfje traktatie

Bedanken dat het een Dolfje Weerwolfje traktatie wordt is één ding, maar de uitvoering vond ik wat lastiger. Er is namelijk niet zo heel veel te vinden. Na een beetje zoeken, bleek er toch meer te zijn dan ik dacht:

  • Traktatiezakjes bij Feestwinkel.nl
  • Ansichtkaarten (ik kan helaas niet meer vinden waar ik deze heb besteld)
  • Dolfje Weerwolfje brillen bij Amazon (eigenlijk zijn het Harry Potter brillen, maar dit ronde, zwarte brilletje hoort natuurlijk ook bij Dolfje), en is ideaal voor Halloween

Nu moet ik wel zeggen dat we de brillen in eerste instantie helemaal niet hadden. We hadden de kaartjes al en dat was genoeg. Ik kwam de brillen echter later tegen en vond ze zo leuk, dat ik ze toch besloot te bestellen. Het was niet nodig, maar ik kon het niet laten.

Vervolgens zaten we te denken wat we erbij konden doen wat betreft een snoepje of iets anders lekkers. Uiteindelijk was het Patrick die bedacht er ‘weerwolvenpoep’ bij te doen met bijvoorbeeld chocoladerozijnen. Die wilden we graag voorverpakt erin doen, maar ik kon nergens kleine zakjes met chocoladerozijnen vinden. Uiteindelijk zagen we kleine zakjes met chocolade kruidnoten bij de Action. Die konden natuurlijk ook en vinden veel kinderen lekker. We namen een zak mee om thuis uit te proberen of het paste in de plastic zakjes. Het paste perfect en uiteindelijk ziet het er zo uit.

Labels ‘weerwolvenpoep’ maken

Tot slot hebben we nog labels gemaakt. Via Google vond ik de website Cantique waar we vouwlabels met eigen tekst en een plaatje van Dolfje, maakten. Dit ging ontzettend makkelijk en we hadden ze heel snel in huis. Ideaal!

Traktaties in elkaar zetten

De zakjes kruidnoten gingen in plastic wenskaartenzakjes. Deze hadden we nog in huis. De labels hebben we eraan geniet. De brillen hebben we aan het kaartje gedaan en daarna ging het geheel in het traktatiezakje. Alles in een kratje, nog wat spinnenwebben erover (die we nog hadden) en klaar is de traktatie!

Het fijne aan deze traktatie is dat je deze van tevoren kan maken en je hoeft het kaartje en het brilletje er natuurlijk niet bij te doen als je dat niet wil. Ik ging natuurlijk weer hysterisch los 😉 Floris is er in ieder geval wel heel blij mee. Nog even wachten tot hij volgende week mag trakteren.

 

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Anja
    5 oktober 2023 / 09:52

    Wat een superleuke en originele traktatie! Heerlijk om traktaties te bedenken en maken, ik hou ervan. De website voor de vouwlabels heb ik opgeslagen, heel handig.