Home + 4x leuk lunchen met kinderen in Gouda

4x leuk lunchen met kinderen in Gouda

In de zomervakantie een dagje naar Gouda? Zou ik zeker doen! Gouda is namelijk heel erg leuk! Er is ontzettend veel te zien en te doen dus ik kan onze stad dan ook zeker aanraden. Ook wanneer je in de buurt woont valt er nog genoeg te ontdekken, want ken jij deze leuke plekjes al? Hier kun je namelijk niet alleen leuk eten, maar de kinderen vermaken zich hier ook heel goed. Fijn wanneer je met een vriendin en jullie kinderen gaat lunchen. Kunnen jullie lekker bijkletsen terwijl de kinderen zich goed vermaken. Zij blij, jullie blij!

1. Keck in Gouda

Keck in Gouda is nieuw en ik heb er laatst al een uitgebreid verslag over geschreven, maar wij zijn fan daarom kan deze niet ontbreken in dit rijtje. Als je ergens leuk en lekker kunt eten is het daar wel en aan de kinderen is ook gedacht! Er is een superfijne speelhoek die grotendeels is afgesloten, maar je kan de kinderen wel zien. Je kunt ze dus in de gaten houden, maar hoort ze niet gillen. Ideaal toch?

2. Rederij de Vrijheid

Mooi weer? Dan kan ik Rederij de vrijheid op het GOUDAsfalt aanraden. Dit is namelijk een stadsstrand op het terrein waar vroeger asfalt werd geproduceerd. Het is een heel gaaf terrein waar je naast de rederij nog meer toffe ondernemers vindt. Zeker in het weekend. Zoals ik al zei is vind je bij de rederij een stadsstrand en dat maakt het de ideale plek om te lunchen met kinderen. Hier krijg je een instant vakantiegevoel!

3. Kattencafé Brokken & Zo

Bij Brokken & Zo XXL in Gouda vind je een heus kattencafé. Ik ben hier op woensdagmiddag weleens geweest met de jongens om wat te drinken. Brokken & Zo is een mega grote, mooie dierenwinkel waar kinderen hun ogen al uitkijken. Dat is al een belevenis op zich. In het kattencafé wonen diverse katten waar jij bij te gast bent. Wil je liever lunchen in de lunchroom? Dat kan ook!

4. De Chocoladefabriek/Kruim

Tot slot De Chocoladefabriek. Ons oude huis zat er 50 meter vandaan, dus we kwamen er regelmatig. De Chocoladefabriek is een voormalig chocoladefabriek (je verwachte het vast niet 😉), maar heeft ook nog dienst gedaan als gemeentehuis. Patrick en ik zijn er nog in ondertrouw gegaan en na Milans geboorte heeft Patrick hem daar aangegeven bij de burgerlijke stand. Inmiddels zit de bibliotheek in dat pand, net als het streekarchief en gaat de musicalschool van Milan er ook heen. Kortom, er gebeurt daar heel veel.

Je kunt er ook heerlijk eten en lunchen bij Kruim. Omdat Kruim op de begane grond van de bibliotheek zit, is het er heerlijk toeven met de kinderen. Er is namelijk een enorme gave speelhoek, er staan duizenden kinderboeken en er is een leeshoek voor de kinderen. Ideaal!

Zijn er nog plekken die je mist in deze lijst waar het echt leuk is met kinderen? Geef dit dan aan in de comments hieronder! Net buiten Gouda mag natuurlijk ook 😉.

liefs

 

 

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Nancy
  6 juli 2021 / 14:12

  Thanks weer voor een leuke blog.
  Ken jij de Vreemde Vogel in Vlaardingen al? https://www.devreemdevogel.nl/
  Volgens mij vind jij dit ook echt leuk, veel te zien, te doen en lekker te eten of drinken.

  • Marisca
   Auteur
   6 juli 2021 / 21:34

   Graag gedaan en ja, die ken ik. Ben er ooit geweest voor een afspraak en moest er toevallig laatst aan denken, een supergave plek ook om te overnachten. Zeker een aanrader, thanks voor het noemen!