Home + 4x cadeautips kinderen Sinterklaas en Kerst

4x cadeautips kinderen Sinterklaas en Kerst

De decembermaand begint bijna. Grote kans dat je al volop cadeaus aan het shoppen bent (of misschien ga je dit weekend wel op pad) voor Sinterklaas en Kerst. Kun je nog wel wat cadeau inspiratie gebruiken? Dan heb ik een aantal leuke cadeautips voor je verzameld voor kinderen van alle leeftijden, opgedeeld in vier leeftijdscategorieën. Kijk snel verder!

Cadeautips kinderen alle leeftijden

Wist je dat Amazon een top 10 heeft samengesteld met de meest populaire cadeaus van dit moment? Handig, want dat staat garant voor heel wat cadeau inspiratie. Zeker voor kinderen die soms niet zo goed weten wat te vragen of wanneer je juist iets extra wil toevoegen aan het verlanglijstje. Bijvoorbeeld iets educatiefs, creatiefs of juist een spel om met zijn allen te spelen. Een aantal van deze cadeaus uit de top 10, licht ik hieronder uit.

Dreumes en peuter |Hape Pound & Tap Bench

Ik begin met een cadeau voor de allerkleinsten. Dit houten speelgoed van het merk Hape (wij kennen dit merk nog van houten keukenspeelgoed, dat bleef mooi) is voor kinderen vanaf één jaar. Met dit speelgoed kunnen ze muziek maken, maar het traint ook de motoriek en je leert ze spelenderwijs de kleuren. De xylofoon kan er overigens ook uit zodat er los mee gespeeld kan worden. Een gegarandeerd succes bij kinderen van deze leeftijd, want ze mogen muziek maken en lekker slaan 😉

Meer informatie

 • Geef de kleuren als je kind op de xylofoon speelt.
 • Wijs je kind op de verschillende geluiden die iedere kleur/toets maakt.

Shop hier deze Hape Pound & tap Bench

Vanaf 3 jaar | Geomag magnetische glitterpanelen

Dit is perfect speelgoed voor Floris, want met hem zijn we juist bezig met de ontwikkeling van zijn fijne motoriek. Met deze magneten kan hij van alles bouwen en dat doet hij dan ook graag. De magneten zijn ontzettend sterk en als het bouwwerk klaar is, is deze dan ook echt stevig. De glitters maken het net wat leuker om mee te spelen, maar het is sowieso al een hit hier in huis. Is hij klaar met spelen, dan stoppen we alles weer terug in de kleine boxjes en bergen we het op. Echt een aanrader, dus ook om spelenderwijs de fijne motoriek te trainen.

Meer informatie

 • Een klein formaat voor grote verbeeldingskracht, de box bevat 13 bars (staven) in verschillende glitterkleuren, 16 ballen en een vierkant gepolijste basis waarop je kan bouwen.
 • Geomag is het bekendste, magnetische constructiespel ter wereld, bestaande uit gemagnetiseerde staven en metalen bollen.
 • De staven zijn via de aan beide uiteinden geplaatste magneten verbonden met de bollen, waardoor je alles kunt bouwen wat je te binnen schiet.

Shop hier deze Geomag magnetische glitterpanelen

Vanaf 4 jaar | Playmobil politiebureau met gevangenis

Welk kind is niet opgegroeid met Playmobil? Dit speelgoed is, net als LEGO, nog altijd razend populair en hier wordt heel wat uren mee gespeeld door menig kind. Het staat ook niets voor niets in de top 10 van Amazon. Het is stevig, de poppetjes zijn niet te klein en het is simpelweg tijdloos. Mee te spelen vanaf 4 jaar, maar het voordeel is dat dit speelgoed leuk is en blijft, ook wanneer je kind ouder wordt. Het stimuleert de fantasie en is perfect om samen mee te spelen, bijvoorbeeld met broertjes of zusjes of tijdens speelafspraken. Deze set bevat extra leuke accessoires, dus met dat speelplezier zit het wel goed!

Meer informatie

 • Met twee gevangeniscellen, een registratieruimte voor vingerafdrukken en foto’s, een uitkijkpost, een kabinet met voorraadwapens en nog veel meer leuke accessoires
 • De gevange kan ontsnappen uit de gevangenis via de uitneembare muur
 • Een gevange en 2 politieagenten
 • Afmetingen ca. 63 x 45 x 26 (zonder antenne) centimeter.

Shop hier dit Playmobil politiebureau

Vanaf 8 jaar | Twister Air

Tot slot een cadeautip voor de wat oudere kinderen en/of voor het hele gezin. Ken je Twister nog van vroeger? Ik wel en wat hebben we gelachen als we dit met vrienden speelden. Hier ben je eigenlijk nooit te oud voor haha. Een superleuk spel om met het gezin te doen of met klasgenoten. Het spel is echter wel met zijn tijd meegegaan. Je speelt het namelijk niet meer op een mat, maar via het scherm. Extra leuk gemaakt met gekleurde pols- en enkelbandjes en je kan kiezen uit verschillende spelvarianten. Heel tof om in huis te hebben voor de feestdagen én je bent lekker in beweging.

Meer informatie

 • Met Twister Air speel je het spel niet op de mat, maar via het scherm! Dit spel via de app is een spannende augmented reality-variant op het spel Twister. Voor één of meer spelers
 • Spelers rekken, klappen, slaan in de lucht en bewegen op het ritme terwijl ze hun pols- en enkelbanden proberen te matchen met de gekleurde plekken op het scherm. Telkens als dat lukt, verdien je punten.
 • De Twister Air-app is vereist om te spelen. Scan de QR-code in de spelregels om te downloaden en leer snel hoe je speelt, scores bijhoudt en meer (gratis te downloaden – er kunnen tarieven voor dataverkeer en in-app aankopen van toepassing zijn).
 • Verzamel punten en win. Kies uit drie spelvarianten: VS., Teams en Solo. Speel tegen een vriend of team via een gedeeld scherm – de kant met de meeste punten wint! Of speel alleen en probeer je persoonlijk record te verbeteren.
 • Inclusief twee sets met vier ‘one-size-fits-all Twister Air-stretchbanden‘ voor polsen en enkels. Plus een verstelbare standaard voor het slimme apparaat dat nodig is voor het spel. 

Shop hier dit Twister Air spel.

Welke van deze cadeautips vond je het leukst? En heb je zelf nog leuke cadeautips die niet mogen ontbreken? Klets mee in de comments hieronder.

Lees ook: met je gezin financieel voorbereid op 2024 en alvast sparen voor de feestdagen volgend jaar

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. Christine
  26 november 2023 / 23:42

  Die Twister Air is inderdaad een hele leuke tip! De Sinterklaas en Kerstcadeaus zijn binnen, maar voor onze oudste die jarig is in februari is dit een heel leuk idee! Leuk lijstje ook waar je mee begint, want dat houten speelgoed van Hape blijft ook altijd goed en een tijdloze hit, hè?!