Home + 45 uur per week werken, waar is de balans?!

45 uur per week werken, waar is de balans?!

Nog steeds loop ik tegen heel veel vooroordelen aan, want dat bloggen is nog niets meer dan een hobby? Even een artikeltje typen en je hebt weer “een verhaaltje”. Als ik mensen vervolgens vertel dat dit meer dan een fulltime baan is, kijken ze je ongelovig aan. Zoveel werken en er relatief weinig mee verdienen? Klopt helemaal! Als ik fulltime zou werken voor mijn werkgever zou ik vele malen meer verdienen, maar bloggen is meer dan werk. Het is een passie en ik werk er heel hard voor om er op een dag wel van te kunnen leven. Dat kost tijd. Ik heb veel ideeën en neem daar ook mijn tijd voor.

Toen ik laatst tegen iemand voor de grap zei dat ik voor een bepaald uitje wel gewoon zelf had betaald kreeg ik het volgende te horen; ‘dat mag ook wel een keer’. Tja, daar stond ik dan. Ik werk in totaal zo’n 45 uur per week, vaak nog wel meer (voor mijn werkgever en de blog) en werk keihard om mijn doelen te bereiken. Diegene werkt toch ook niet voor niets? We hebben toch allemaal wel bepaalde ambities?

En dan komt het moment dat je jezelf gaat verdedigen en uit gaat leggen dat je dus zoveel uur per week werkt.

45 uur werken, hoe dan?!

Terwijl ik dat dus aan het doen ben vraag ik mijzelf ook af, hoe dan?! Ik heb helemaal niet het idee dat ik zoveel werk. We doen leuke dingen en…. Ja, eigenlijk weet ik het wel. Ik breng namelijk heel wat uren door achter de computer. ’s Morgens vroeg al voor de blog, dan op mijn werk nog een paar uur en ’s middags ook om nog wat mailtjes te beantwoorden, toch nog een blogje te schrijven etc. Omdat het niet als werk voelt sluipt het er toch in.

Vanaf volgend jaar willen we het anders aanpakken. Nu is de afspraak dat om 19.30 uur de laptop uit gaat en daar houd ik mij ook aan. Om het mij overdag wat makkelijker te maken wil ik nog meer vooruit gaan werken en zou ik één keer in de twee weken graag een schoonmaakhulp willen voor de grote dingen zoals ramen zemen, de keuken, badkamer etc.

Eind volgend jaar kijken we of de huurders in het appartement willen blijven of niet en dan willen we het appartement ook op gaan knappen. Stukje bij beetje, want in ons huidige huis willen we ook nog wel het één en ander aanpakken. Van het appartement wil ik dan werkruimte maken en misschien ook wel werkruimte verhuren met een kamer voor het opnemen van vlogs en fotograferen. Daar is het licht namelijk heel mooi.

Door daar te werken hoop ik thuis veel minder aan het werk te zijn. Dan wordt thuis echt thuis en is het geen werkplek meer. Kortom, de balans moet weer terug al is dat niet één, twee, drie voor elkaar. Dat wordt zoeken naar wat het beste werkt.

In ieder geval hopen we dat 2017 ons jaar wordt, met of zonder balans dat zien we dan wel!

Hoeveel uur per week werk jij? Ik ben heel benieuwd, laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Reacties

 1. 15 december 2016 / 12:43

  Heel herkenbaar stuk, ik heb zelf een full-time (40 uur) baan en daarbij spendeer ik zo’n 5 uur elke avond aan onze blogs. In het weekend is het zo’n 10 uur op 2 dagen wat 75 uur per week maakt. Gelukkig voelt het bloggen (foodblog) niet als werk en doe ik het graag! Wel is het moeilijk om een keer een avond weinig of niets te doen. Heb jij dat gevoel ook?

  • 15 december 2016 / 18:01

   Jeetje, dat is heel veel! Petje af! Ja, dat niets doen neem ik mij altijd voor, maar dat lukt niet tenzij Patrick zegt dat het nu echt wel even klaar is. Dan heeft hij ook wel gelijk en stop ik ook gewoon. Gelukkig trapt hij wel op mijn rem 😉

 2. 15 december 2016 / 14:12

  Ik werk per week 32 uur voor mijn werkgever, nog 5 uur gemiddeld als freelance tekstschrijver en dan nog… de blog en mijn vlogs. Er gaat ontelbaar veel tijd inzitten. Dus ik herken me compleet in wat je schrijft!

  • 15 december 2016 / 18:00

   Ja, bizar hè? En we klagen ook niet, juist niet, maar is zoveel onbegrip en dat is heel jammer.

 3. 15 december 2016 / 15:29

  I know, mensen onderschatten altijd hoe veel tijd iets kost. Wat hun in 10 min lezen ben jij gewoon een paar uur mee bezig geweest en dan komt er nog een foto bij en dit en dat.. Pfff het is allemaal tijdrovend en het is jammer dat je dat niet helemaal terug kan zien in een blog maar insiders begrijpen je wel hoor!

  Helemaal als je “kleine” kinderen hebt dan moet je echt creatief time managen om alles een beetje in balans te houden. Me tante werkt fulltime en wisseldiensten dus zij kan haar kind naar de opvang brengen. Deze biedt gelukkig voor haar flexibele opvang aan dus dat is perfect voor haar. Ik laat in linkje in mijn naam achter voor flexibele opvang.

  Maar ga zo door: “Hard work pays off”

 4. Tamara
  15 december 2016 / 17:30

  Lijkt me niet dat je zomaar een deel van je huis als werkruimte kunt verhuren toch? Aangezien de bestemming wonen op je appartement en niet kantoor.. voordat je daar straks in de problemen mee komt haha. Of begrijp ik je helemaal verkeerd?

  • 15 december 2016 / 17:57

   Nee hoor, je hebt helemaal gelijk en dat mag ook niet zomaar. Dit zullen we dus concreet moeten gaan bekijken met de gemeente. We hebben weleens geïnformeerd en er zijn zeker mogelijkheden dus alles is wel goed doordacht 😉 Daarbij is het ook maar de vraag of we dat daadwerkelijk gaan doen hoor. Ik zou er wel willen werken, maar verhuren is een optie. We gaan eerste de komende tijd eens kijken naar wat überhaupt onze wensen zijn. In ieder geval liggen er mogelijkheden die we eerder niet hadden.

 5. Richard van Omster
  2 november 2022 / 17:48

  Ik geloof ook dat veel mensen moeite hebben met het vinden van een goede balans tussen werk en vrije tijd. Vooral wanneer je kinderen hebt is het lastig om die balans te vinden denk ik. Een realistische tijdsindeling maken heeft mij erg geholpen.