Home + 10x dit denken wij als we kijken naar ‘Een huis vol’

10x dit denken wij als we kijken naar ‘Een huis vol’

‘Een huis vol’ is weer op tv en ik vind het heerlijk! Wij hebben inmiddels alle afleveringen van dit seizoen al gezien via NL Ziet en we hebben er weer van gesmuld. Vol verbazing, verwondering en bewondering, want ik kan twee kinderen soms al lastig handelen, laat staan acht of zelfs 11 kinderen. Toch draaien deze gezinnen hun handen er niet voor om en dat is heerlijke televisie. Ieder seizoen komen dezelfde gedachtes bij ons op, je leest deze hieronder. En, psst; er kan een kleine spoiler in zitten…

10x dit denken wij als we kijken naar ‘Een huis vol’

1. Waar doen ze het van?

Met stip op nummer 1: waar doen ze het van? Als ik naar ‘Een huis vol’ kijk denk ik altijd dat wij iets verkeerd doen. De moeders van deze gezinnen zijn thuis en de vaders werken. Er is dus maar één inkomen en toch kunnen zij zo’n groot gezin onderhouden. Het gaat ons natuurlijk helemaal niets aan, maar ik zou hun geheim best wel willen weten.

2. Worden de buren niet krankjorum van al die kinderen?

Ik roep namelijk de hele dag dat de jongens wat zachter moeten doen en dat ze niet zo hard moeten praten. Ik ben hartstikke bang dat de buren last van ons hebben en wil dat koste wat het kost voorkomen. Acht of 11 kinderen maken hartstikke veel herrie en dat zou voor mij echt teveel stress opleveren. Twee van de drie gezinnen hebben directe buren en ik vraag mij oprecht af of die geen overlast ervaren. Al denk ik overigens dat dat bij de familie Jelies ontzettend meevalt.

3. Waar halen ze de tijd vandaan om nog een kind te maken?

Haha dit vroegen wij ons ook hardop af toen bleek dat dit seizoen ook weer iemand zwanger wordt. Hoe dan?! Ik zou iedere avond compleet uitgeteld zijn haha.

4. Waarom?

Dit is geen oordeel, want ze moeten vooral doen wat hen gelukkig maakt, maar het is een oprechte vraag. Waar komt die wens voor zoveel kinderen vandaan? Ik weet niet of die vraag ooit beantwoord is in het programma, maar ik ben heel benieuwd.

5. Ze zijn wel heel leuk om naar te kijken

Ik vind het oprecht jammer dat er maar 10 afleveringen zijn, want ze zijn echt heel erg leuk om naar te kijken. Je krijgt letterlijk een kijkje in iemands leven. Een leven dat heel erg ver van ons leven af staat, maar niet minder leuk is.

6. Vader Johan is een topvent

Ik vind vader Johan van de familie Jelies echt geweldig. In het begin dacht ik dat hij zich beter voor deed voor de camera, maar inmiddels ben ik daarvan terug gekomen. Ik vind het een ontzettend liefdevol gezin en die vader is oprecht gek op zijn vrouw en kinderen. Daar kan menig man een voorbeeld aan nemen.

7. Vader Rob werkt echt keihard en blijft gewoon rustig. Hoe dan?!

Dan vader Rob van het gezin Buddenbruck. Die man werkt knetterhard en blijft ondanks alles altijd rustig en kalm. Hoe dan?! Die man heeft engelengeduld en zelfs dat lijkt af en toe nog een understatement. Heel veel respect voor hem.

8. Ik zou dit zelf totaal niet aankunnen, respect voor de moeders

Ik zou zelf echt gillend het huis uit rennen, maar deze moeders gaan onvermoeibaar door en dat vind ik zo ontzettend knap. Ze blijven positief, zien overal wel een lichtpuntje, staan iedere dag weer voor dag en dauw op en gaan dan weer vol goede moed aan de slag. Zij hebben een meer dan fulltime baan, heel veel respect voor!

9. Wat een chaos

Dat denk ik vooral bij de familie Buddenbruck, sorry ☺️. Al lijkt dat nu iets minder te worden nu de kinderen weer wat ouder zijn.

10. Jeetje, met zoveel kinderen moet je nog meer wassen en schoonmaken

De was houdt al niet op met twee kinderen, laat staan met zo’n groot gezin. Die moeders hebben een dagtaak aan schoonmaken en wasjes draaien. Echt een flinke klus die nooit ophoudt.

Kijken jullie ook naar ‘Een huis vol’? Wat denken jullie als je naar dit programma kijkt? Klets mee in de comments hieronder of op social media.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Sandra Timmermans
  27 december 2020 / 13:02

  Bij familie Buddenbruck denk ik hoe kom je op de namen en hoe spreek je het uit en schrijf je het ( ja ik ben dyslectisch dus een ramp die namen) ja sorry totaal niet mij keus..

  • Marisca
   Auteur
   27 december 2020 / 17:57

   Haha, tja… die namen zijn ook niet mijn keus ☺️.

 2. Liesbeth
  27 december 2020 / 17:22

  Heerlijk programma! Al heel veel jaren! Jammer dat de familie Nagelkerke en Baumgard niet meer meedoen. Daar was ik echt dol op!

  • Marisca
   Auteur
   27 december 2020 / 17:56

   Jaaa, die hebben we ook gehad! Maar de familie Nagelkerkte vlogt wel toch? Dan kun je ze daar misschien nog volgen?