Home + 10x deze uitjes ondernemen we het vaakst met onze kinderen

10x deze uitjes ondernemen we het vaakst met onze kinderen

Wanneer je kinderen hebt, wil je natuurlijk graag lekker met ze op pad. Het is lastig om steeds maar leuke uitjes te bedenken, daarom deel ik ze maar wat graag met je als ik weer een leuke, nieuwe plek heb ontdekt. Maar welke uitjes doen ouders nu het vaakst met hun kind(eren)? Dit zijn de 10 uitjes waarvan we er een hoop zelf hebben gedaan met onze kinderen.

De top tien leukste uitjes voor kinderen

Er zijn natuurlijk talloze leuke dingen die je kunt ondernemen samen met je kinderen en ik blijf het zeggen: uitjes hoeven niet duur te zijn. Je kunt namelijk ook hele leuke dagen hebben zonder bijna €50,- entreegeld te moeten betalen. Als we kijken naar de uitjes die ouders het vaakst doen met hun kinderen, dan horen we deze antwoorden vaak:

1. Een pretpark. Pretparken zijn altijd een succes bij kinderen. Ze kunnen er stoere achtbanen proberen, in spannende attracties rondsnuffelen en natuurlijk lekker snoep eten. Ik heb het dan overigens niet meteen over de dure, bekende pretparken waar je nu waarschijnlijk als eerst aan denkt. Er zijn in Nederland ook kleine pretparken die stukken goedkoper zijn en ook net zo leuk zijn voor het hele gezin. Er zijn zelfs parken waarbij het eten in de prijs zit inbegrepen!

2. Een dierenpark! Dierenparken zijn interessant voor alle leeftijden en als ik heel eerlijk ben vind ik die stiekem ook nog steeds leuk. We vinden het welzijn van de dieren wel heel belangrijk, dus kiezen vaak een park uit waar we een goed gevoel bij hebben of waar we goede verhalen over hebben gehoord wat betreft leefruimte voor de dieren.

3. Wat dacht je van een speurtocht? Speurtochten zijn superleuk om met kinderen te doen, want ze moeten goed nadenken en opletten om alle aanwijzingen te vinden. Als ze het dan eenmaal hebben opgelost, is de voldoening des te groter. Wij hebben dit weleens gedaan met een kinderfeestje van Milan. Dat was een spionnenfeestje en dat was een groot succes!

4. Het museum. Er zijn heel veel leuke musea voor kinderen, waar ze alles kunnen leren over hun favoriete onderwerpen. Van dieren tot geschiedenis en van kunst tot wetenschap: er is vast wel een museum dat in de smaak valt bij jouw kinderen. Tip: koop een museumjaarkaart, daar heb je zoveel plezier van!

5. Plan een picknick! Een picknick in het park of in de tuin is altijd een leuk uitje. Het voordeel is dat het ook nog eens heel erg budget-proof is en de voorpret al leuk is wanneer je samen met je kind(eren) de picknickmand samenstelt.

6. De indoor speeltuin. Als het weer een keer minder is, is een indoor speeltuin dé perfecte oplossing. Daar kunnen kinderen zich urenlang vermaken en ook jij kunt er even lekker bijkomen van alle drukte. Ik nam regelmatig mijn laptop of iPad mee als we daarheen gingen. Terwijl de kinderen speelden kon ik dan nog even werken.

7. Een pretboerderij! Pretboerderijen (ook wel belevingsboerderijen genoemd) zijn er voor alle leeftijden en je kunt er vaak dieren aaien, spelletjes doen en soms zelfs meehelpen met het werk op de boerderij. Dit zijn uitjes die je vaak een dagdeel of een uurtje of twee doet. Je bent niet de hele dag weg, maar met kleine kinderen is dat juist heel ideaal.

8. De sportdag. Sportdagen zijn heel erg leuk voor kinderen, want ze kunnen er lekker buiten spelen en met andere kinderen rennen, springen en voetballen. Tegenwoordig worden er ook veel ouder/kind sportdagen georganiseerd. Heel goed voor de onderlinge band om dit samen te doen én je bent lekker in beweging. Win-win!

9. Een kinderrestaurant. In een kinderrestaurant is alles aangepast op de wensen van kinderen: van het eten tot de inrichting en het entertainment. Echt een aanrader dus als je op zoek bent naar een leuk uitje voor de kids. Denk hierbij aan een pannenkoekenrestaurant waar heel veel te doen is voor kinderen. Hans en Grietje in Zeewolde is hier een voorbeeld van.

10. Last but not least. Dit blijft altijd een feestje voor kinderen: Ga lekker naar McDonalds als traktatie. Bestel een happy meal en geniet samen in het restaurant of lekker in de auto. Een keer in de zoveel tijd kan dit echt wel.

Waarom zijn uitjes zo leuk voor kinderen?

Wat is er leuker dan samen zijn en samen de regio of de wereld ontdekken? Wij hebben het hier thuis altijd over herinneringen maken en dat is het juist. Het maakt kinderen vaak niet eens zo zeer uit of ze naar een duur pretprak zijn geweest of een goedkoper uitje hebben, uiteindelijk is het samen zijn hetgeen dat ze zich later nog herinneren. De warmte en gezelligheid van samen met het gezin op stap zijn, dat is uiteindelijk alles dat telt. En laten we eerlijk zijn, de hele dag in een rij staan in een pretpark maakt het meestal ook niet echt gezelliger ?.

Bovendien hoef je niet per se veel geld uit te geven om deze uitstapjes te maken. Veel van bovenstaande uitjes zijn voor iedereen toegankelijk. Hier in de buurt kun je bijvoorbeeld gratis naar de kinderboerderij en kunnen kinderen gratis toegang hebben tot een waterspeeltuin bijvoorbeeld. Soms is het enige wat je nodig hebt is een beetje creativiteit en een goede planning!

Altijd een oogje in het zeil

Het kan spannend zijn om je kind mee te nemen naar een nieuwe plek. Ouders zijn bang dat hun kind verdwaald of dat zij hem/haar uit het oog verliezen. Een kleine tip: doe een GPS horloge kind bij ze om! Met het horloge van One2Track kun je via de app direct zien waar jouw kind zich bevind. Ook kun je je kind gemakkelijk bellen en kan hij/zij bij paniek op de SOS-button klikken. Zo houd je altijd een oogje in het zeil!

Welk van deze uitjes ondernemen jullie weleens met de kinderen?

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *