Home + Een sieraad met een bijzondere betekenis: een moedermelk ring

Een sieraad met een bijzondere betekenis: een moedermelk ring

Wil je graag een memorabel sieraad om de periode waarin je borstvoeding gaf, te kunnen blijven herinneren? Dan is een moedermelk ring misschien wel een heel mooi idee. Sieraden met moedermelk zijn een nieuw concept binnen de edelsmederij. Bij moedermelk sieraden wordt er een beetje moedermelk verwerkt in het sieraad. Hierdoor heb je een emotioneel bezit om voor altijd bij je te dragen en later aan je kind kunt laten zien. Met een moedermelk ring heb je een sieraad met een mooie herinnering aan een bijzondere tijd.

Wat zijn moedermelk sieraden?

Moedermelk sieraden zijn sieraden die gemaakt zijn van een beetje moedermelk. De steen van het sieraad wordt gemaakt van jouw eigen moedermelk. Om de steen te kunnen maken is er maar een paar millimeter moedermelk nodig. De melk wordt samen met speciale bewaarmiddelen hard gemaakt. Er komt een harslaag om de moedermelk heen die ervoor zorgt dat het sieraad mooi blijft. Wanneer dit proces klaar is en de steen hard is geworden, wordt de steen in de ring geplaatst. Hierna is het bijzondere sieraad af en kan het voor altijd gedragen worden.

Waarom een moedermelk ring?

Voor veel moeders is het geven van borstvoeding een bijzondere tijd, het voelt voor hen fijn en intiem. Het kan hierdoor best lastig zijn wanneer je dit wilt gaan afbouwen. Met een moedermelk sieraad kun je de mooie herinnering van het geven van borstvoeding bij je houden. Het is een sieraad die er uit ziet als een gewoon sieraad, maar voor jou is de steen wel heel bijzonder.

Een persoonlijke en unieke ring

De samenstelling van de moedermelk is bij elke vrouw weer anders. De melk kan in de ring hierdoor spierwit kleuren, maar ook geler worden. Dit maakt het sieraad heel uniek. Er is geen enkele steen die er precies hetzelfde uit zal zien. De band met je kindje is uniek, dat geldt voor iedere moeder. Als je borstvoeding geeft en op zoek bent naar een manier om die band tastbaar te maken met een blijvende herinnering, dan is dit wel een heel persoonlijke manier!

Een moedermelk ring voor elke stijl

Bij een moedermelk ring kun je precies kiezen voor de ring die past bij jouw stijl. Het maakt niet uit of je houdt van minimalistische ring, of graag een echte blikvanger wilt. Bij het kiezen van de ring kun je over een aantal dingen nadenken. Zo kun je de vorm van de ring zelf kiezen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een enkel bandje, maar ook voor meerdere bandjes. Daarnaast bepaal je zelf de grootte van de steen. Je kunt gaan voor een ring met een kleine steen, maar ook een grotere steen. Afhankelijk van wat bij jou en jouw smaakt past. Als laatste is het belangrijk om na te denken over het materiaal van de ring. Zo kun je kiezen voor zilver of voor goud, ook dit is helemaal afhankelijk van de look die jij graag wilt. MamaJewels heeft een grote keuze in verschillende materialen en stenen.

Een sieraad met een betekenis

Ik heb zelf bij beide jongens geen borstvoeding gegeven. Dat wil echter niet zeggen dat ik dit niet ontzettend bijzonder vind. Ik roep altijd dat ik zoveel mogelijk herinneringen wil maken en heb het liefst overal tastbare herinneringen van. Dat varieert van foto’s tot kaarten en zelfs polsbandjes. Alles kan een herinnering zijn. Dat geldt dus ook voor de periode waarin je borstvoeding geeft en een ring is daarvan een mooi voorbeeld. Het herinnert je toch aan een heel bijzondere tijd…

liefs

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *